Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 659
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
Момичета, искам да си сверя часовника - в нашето училище има един учител, който преподава всички часове по ЧП, Биология и Химия на всички класове 5-7 клас ( по три паралелки всеки) При вас различни ли са учителите по предметите? Освен това няма преподавател по КМИТ и там влиза психолога. Надявам се не за дълго, защото е любимият предмет на сина ми и някои от училищата които искаме, взимат за балообразуваща оценката по КМИТ от училище.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 16:20 от alessundri

# 331
При нас география и биология - един учител. Химия - друг, история - трети, а по физика - четвърти. КМИТ - при нас уж спец.учител по това. Другите са ясни.

# 332
При нас също има много учители, които покриват различни позиции- използват ги на макс така да се каже, главно за занимални или дежурни за след това. Но като се замисля май само по физика ще им бъде госпожата по математика. Евентуално биологията ще бъде с някой от старите учители.

# 333
Момичета, можете ли да ми препоръчате помагало по БЕЛ, което има тестове, но те вървят с материала за 7ми клас (+ 5, 6 клас) . Т. е. е подходящо за тренировка сега, а не чак в края на годината
На мен ми дадоха ето тази книжка. Ние още не сме почнали, но я поразгледах и реших текста в началото, върху който са въпросите след това, да му го диктувам. Т.е. първо сам да го напише, за да тренира правописа, после да си отговаря и на въпросите. Има и текстове за редакция. 10 теста са общо.

# 334
  • София
При нас по физика е една учителката, по биология и химия е друга за двата предмета. по ИТ си имат учители, делят класа на 2 групи в часовете по ИТ...

# 335
При нас са различни учители по всички предмети.

# 336
  • София
При нас учителката по ЧП води сега физика и биология, а на 5-6 ЧП. Имаме по химия друга, но тя води и КМИТ.
Не виждам причина да не могат да водят - тъй като ЧП е съвкупност от трите. Сега колко ще е качествено...не знам. Но нашата по физика и биология се е заела в допълнителни часове да подготвя желаещите за НПМГ. Един вид доброволен безплатен курс им прави, което си е супер, ако може да ги подготви добре.

# 337
Тестовете на бг учебник за 7. клас са съобразени и могат да започнат от сега за подготовката НВО по БЕЛ https://bguchebnik.bg/vanshno-otsenyavane/7-klas/primerni-testov … arto-izdanie.html
На сайта на МОН качиха модела за НВО
    [/b]

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 21:23 от smilinglady

# 338
    Не виждам новости. Запазили са модела.

# 339
    • София
    Да, и аз така мисля, няма промени. Погледнах и за 4 клас, махнали са диктовката и са сложили текст за редактиране, както бяха казали

# 340
    • София
    Не виждам новости. Запазили са модела.
    И слава богу..

# 341
    При нас, учителката, която води ЧП на 5-6 клас сега е по Химия. По Биология и Физика са други учители. За КМИТ класа се разделя на 2 групи, като часовете се водят от учители по математика, повината са с нашата матаматичка, другите са с преподавател на други класове.
    Ако училището е по-малко или пък няма достатъчно кадри, може да се правят различни комбинации и един учител да води няколко предмета.

# 342
    • София
    По повод на входните - вчера имаха три входни, днес имат две, за утре знам за едно, но може и повече да са, че тя споменава само тези, които я интересуват.

# 343
    • Стара Загора
    Добър ден и от мен.
    При нас учителката по ЧП до сега е по биология тази година, една и съща е по химия и физика, по история е друг, по георграфия е друг. Имаме и учители по КМИТ, като класа е разделен на две групи

# 344
    По технологии и рисуване- един учител, физика и МАТ- един учител, география и биология- един, другите са с отделен по всеки предмет.
    Имат по 2 входни нива на ден, повечето казаха, че няма да ги смятат в крайната оценка. По Мат- излагация на входното с елементарни задачи. Масово се шашкат, треперят и омазват всичко. Надявам се с работа и тренировки за време да подобрим нещата за края на годината.

Общи условия

Активация на акаунт