Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 674
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Национален кръг на олимпиадите по БЕЛ и математика в 7. клас се проверяват от национална комисия от пет човека. Резултатът е средноаритметичен от резултатите на петимата проверители, та по математика може да се случи да оценят еднакво повече от 3ма човека, но по БЕЛ вероятността клони към 0.

# 421
Вероятността за класиране на призово място на нац. кръг е доста ниска. Но, да, три деца се класират.....

# 422
Ако има с еднакъв брой точки може да има няколко първи, втори и трети места.

# 423
  • София
Не мисля че е така. Ако има 2 деца със 100 точки да кажем, 2 с 99,5 и 2 с 99, тогава на първо място ще са двете с макс резултат, на трето ще са двете с 99,5 и тези с 99 няма да са с медали. Или ако са 5 деца със 100, само те вземат награда, следващите не.

# 424
  • София
Задачите на олимпиадата са по-трудни от НВО. Аз лично няма смисъл да го мисля колко и как сe класират, целта ми моята да се подготви отлично за НВО, понеже в София конкуренцията е голяма,не я карам да решава задачи от олимпиади

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 14:24 от milka22

# 425
  • София
Ооо, да. Постигането на призово място на олимпиада е доста по-сложно от НВО-то. Но има и деца, които си ходят по принцип на олимпиади и такъв бонус им е добре дошъл. Не че няма да се справят и с изпита.
Вече за олимпиадите по природни науки, които се ползват НПМГ, повече деца се явяват с идеята да имат предимство при кандидатстване.

# 426
Моят ще ходи на олимпиадите, въпреки че не очаквам чудеса, но пък нека се пробва.

# 427
  • София
Моята ще се готви за изпитите в НПМГ, няма да ходи на курсове за тях, мисля да събера материали и всеки ден да я карам да се подготвя, но още не са взели никакви уроци в училище, ориентирам се и какви домашни им дават от курса и колко отнема да ги направи през седмицата, за първи ден ще има и ФУЧ БЕЛ, да видим ще е сериозно ли, ФУЧ МАТ миналата седмица имали някакъв спортен празник и не са имали

# 428
Ясно, сега остава децата ни да са първи на националния кръг и въпросът с НВО е решен. По- просто от това няма.

# 429
  • София
Моята голяма дъщеря се класира за национален кръг преди няколко години и само ние си знаем колко много работа стои зад това. Почти денонощно учене и решаване на тестове. Тя не достигна призови места на националния кръг, но за мен си беше голямо постижение дори фактът, че се яви на олимпиада с най-добрите от цялата страна.

# 430
Изпуснах ви този уикенд...
Решават се задачи, пишат се домашни...чудо е.
Учителката по МАТ им казала като си пишат домашното да засичат и време. То е едно решаване с почивки, до следващия ден...Anguished Как ще работи за време, като си прекъсва по 100 пъти заданието, не знам...
По МАТ ще правят пробни по нататък, госпожата каза, че ще бъде във извънкласно време- като за консултация или подобно, в определени дни от седмицата. Така, че има логика да казват, че нямат възможност да насрочват подобни изпити в учебно време. Но пък зависи и от учителя, от децата, как върви материала, как го организира учителя, как го възприемат учениците.
Помня и аз анализите по литература, едва си изсмуквах от пръстите някакъв обем, това винаги много ме е дразнело. Можех да говоря устно и да разсъждавам върху текст, но станеше ли въпрос да пиша сума страници, щото трябвало да е еди какъв си обем ми призляваше. А това ми е по- силния предмет, по МАТ хич ме няма, стараех се много, но не е моето.

# 431
Поздравления за явяването на нац.кръг. Наистина е голямо постижение дори само, че се е класирала за него. За мен лично всички тези деца, които не са чак толкова много (20-30 макс за страната), трябва да получават автоматично 100 т. НВО.

# 432
  • София
Моята девойка, въпреки че беше доволна и в настроение "лесно беше" се оказа, че се е поиздънила на входните и е с 5-ци по двата най-важни..Това й е проблемът - всичко точно, може да обясни на всеки, учи, решава и като дойде моментът на теста - все нещо пропуска, не дочита и така.

# 433
Моята е същата. Където я бутнеш, знае. После се оказва, че три на квадрат е шест

# 434
И ние в клуба " Всичко знам и мога, ама тя ми писа 5/4 и т.н."
Пример от днес: -2-8=16 😳 Питам я как го намери - ами -8.-2. Откъде имаш произведение? Ааааааа, видях...

Общи условия

Активация на акаунт