Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 518
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Аз си мисля, че го е пуснал в последния момент, за да не прецака първия учебен ден. Я си помислете колко родители и деца ще се изкушат да не се прибират от почивки и морета за 16сти, а чак за 18сти, ако се знаеше от по-рано Wink

А аз мисля, че някоя калинка му е бутнала листа днес за подпис и той изобщо не си е направил труда да види какво подписва.
Абсолютно аматьорско и несериозно решение!

# 61
  • София
За малките е проблем, за нас не виждам драма.

# 62
На моята драмата е, че ще учи. Още се тръшка.

# 63
За малките е проблем, за нас не виждам драма.

За големите ученици също не е ок. Какво като могат да стоят сами...
Ако се знаеше по-рано, можеха да им организират нещо смислено. Сега едни ще учат, едни ще играят карти, едни ще кръстосват из града.
Мисля, че е посредствено да се дава такъв пример и то от кмет, който поне аз смятах за по-разсъдлив. Ама то и лошия пример е пример...А в БГ изобилства от лоши примери. Просто така сме свикнали, че "тука е така", че вече и подобни тъпизми минават за "няма проблем".

# 64
За мен драмата е, че ще е ден без нищо съществено да се прави. Не, че е голям проблем един ден, но тъкмо са се настроили, че утре почват, изведнъж - ама, няма да се учи. Ако бяха обявили преди седмица, нямаше да има драма, понеже щеше да се знае и хората да си направят планове, пък ако ще и да са с невръщане за първия учебен ден. Най-малкото присъствения ден нямаше да е едно мотаене в училище, а можеше да ги заведат някъде.
Иначе нашите ще ходят на музей, което е супер. Поне няма да е загубено време в стаята, цъкайки по телефоните.

# 65
  • София
Е, щом сте решили да се ядосвате. Аз го приемам като още един ден ваканция. Нищо няма да им стане от това.

# 66
Не, че се ядосваме, коментираме си. Иначе, да, леко е дразнещо.....

# 67
Спокойна и  успешна учебна година!
Забрави си телефона моето и се връщахме, и съответно хванахме лудницата.
Не се напрягайте от заповедта, пазете си нервите, че годината ще е дълга. 😉

# 68
При нас пък обявиха спортните и разни други училищни празници, в които няма да се учи. Май месец от 1. до 6. почивка и от 21. до 26. пак 🙄 Запълнили са дупките, които се получаваха 😆

# 69
За мен е супер несериозно и нелепо. Поставят се учители в неловска ситуация да се чудят какво да правят с учениците и се стигна до решението - "утре ще имате информативни срещи с учителите по предметите по програма".
Определено не се прави така. Много лошо говори за управленските качества на лицето подписало заповедта.

# 70
  • София
При нас едно дете питало класната на вайбър и тя му отговорила да не ходят, то го препратило в групата на класа и съответно утре няма да ходят на училище

# 71
  • София
Аз направо се притесних моят да не ми сътвори някоя глупост в 7 клас. Каза, че нямало как да хванат кой влиза с телефон, кой без. А в декларацията пише, че някаква комисия заедно с охраната имала право във всеки момент да направи проверка за забранени предмети, т.е телефони. По усмотрение можело да се пристъпи директно към наказание преместване в друго училище. Не ми стигат другите работи, ами и с това да го мисля, че акълът не е много на място.

# 72
  • Sofia
Това пък малко прекалено ми се струва - директно преместване заради телефон. Има къде по-големи провинения, заради които не взимат толкова крути мерки...

# 73
  • София
Аха, ок съм с експеримента, както казаха по новините на БНТ, нека се прокарва идеята без телефони, за добро е, но поне да не гонят от училище директно опитните зайчета. Blush
Надявам се, че като им обясни класния, мине и директора, главите ще го проумеят, а така казано от мен, звучи като някаква кой знае каква заплаха.

# 74
На нашите също ще им събират телефоните в началото на учебния ден. Наясно сме и ние, и класната, колко изобретателни са децата(носи се втори телефон,  "забравих го вкъщи" и тн), но да видим колко време ще просъществува специалната кутия.
И едни 85 лв за помагала,  които досега през годините са се ползвали на 10 процента...

Общи условия

Активация на акаунт