Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 532
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аха, ок съм с експеримента, както казаха по новините на БНТ, нека се прокарва идеята без телефони, за добро е, но поне да не гонят от училище директно опитните зайчета. Blush
Надявам се, че като им обясни класния, мине и директора, главите ще го проумеят, а така казано от мен, звучи като някаква кой знае каква заплаха.
Ама, чакай... съвсем без телефони ли? Аз не съм ОК с такова нещо. На телефона ѝ е програмата за проследяване. Аз искам да си е у нея. Освен това в нашето училище идват деца от цяла София. Изобщо не мога да си представя да не я виждам къде се движи. При нас събират телефоните. Според мен е по-добре да ги научат кога може и кога не може да се ползва. Тоя тип забрани, освен ако чисто физически не е позволен телефон, не дават никакъв ефект. Като не можем да се справим махаме телефона, махаме пълния член, накрая махаме мозъка, че по-лесно без него. Пфуууу...

# 76
  • София
Мда, и аз си мислех нещо подобно. Телефонът в сина ми е и за мое удобство. Да забранят ползването им, но не да бъдат без тях.

# 77
И за мен е доста дразнещо решението в последния момент за днешния присъствен ден. Тъкмо да започнат да учат и оп почивка. Дано не им тръгне така цялата година.

# 78
Довечера е на урок по БЕЛ за първи път. Не е заинтересован по никакъв начин, даже за по-драматично пророни сълза. Laughing На въпроса прочете ли "Немили-недраги" попита какво е това!

# 79
  • София
Значи, този министър на МОН натвори толкова много глупости, ще няма вече накъде!
Първо каза, че забраната на телефоните не е решение. После каза, че е решение, ама понеже, нали - временно правителство, той нищо не може да направи. Сега пък - може, ама ще го направи пробно 🤪.
В нашия клас телефоните се слагат в кутия на бюрото на учителя и се вземат в края на часа. Не виждам никаква причина да не се продължи този ред и категорично не съм съгласна детето да е без телефон през целия ден. Че то след училище отива на уроци, не се прибира по цял ден, има дейности, които да си координираме, така че няма да му се получи - нито пробно, нито за постоянно.
А това за наказанията да не ми го пробутват, защото в такъв цирк сме се видели с един калпазанин от миналата година, така че ми е ясно, че няма начин едно дете да бъде изгонено и преместено.

# 80
  • Отвъд алеята зад шкафа
В у-щето на наборката телефоните се оставят сутрин в кутия и се взимат в края на деня. Аз съм много за, не мога да разчитам на самосъзнанието на 13-годишни. Наборката днес ще пропусне, за голямо нейно съжаление, защото не се чувства добре. Беше готова и така да отиде, но я спрях, днес да се лекува, за да не се влоши.

# 81
Аз не искам телефони в училище, понеже някои деца нямат никакви ограничения, не слушат и учителите, които призовават да не се вадят и по цял ден цъкат, което нарушава дисциплината и дразни другите. Сто пъти казвам на моя, че всеки отговаря за себе си, но наистина е дразнещо. Подобно на колега, който демонстративно цъка нещо странично, а ти трябва да изработиш нещо си.... И, докато ние сме големи хора и сме наясно, че работата на колегата си е негова и, ако нашата не е свързана с него, е все тая какво прави, то децата нямат житейския опит да не се дразнят на подобни неща.
А малко са 13-годишните, за които химия или математика са по-интересни от майнкрафт или там, каквито игри играят.....

Може би не е вариант да им се вземат, но трябва да има нещо за справяне с това. Какво и как обаче и аз не знам....

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 09:51 от Soul Free

# 82
Соул, много съм съгласна!
Трудно е да ти повярват, че не ТИ се опитваш да ги прецакаш, точно защото гледат от другите. И другото, което ме напряга е колективната отговорност...едно да сгафи и целия клас го отнася!

# 83
  • София
Да, при нас досега се вземаха в началото на часа. Но по ИИ и ТП им ги оставяха. И сега едната драма беше какво ще правим през тези часове. Викам - ще рисувате.
Сега предложението е или да не идват с никакви телефони, или да се оставят сутрин при охраната.

# 84
  • София
И като ги оставят при охраната как ще си ги получат в края на часовете - изсипват се 150-200 деца едновременно, нареждат се на опашка и подават номерче като на гардероб в театъра?
При набора ги оставят в началото на часа и в края си ги взимат. За мен тази система е приемлива и постижима. Другото чисто логистично не си го представям. И кой ще носи отговорност за 500 телефона цял ден?
Малкият е трети клас и там има изцяло забрана до четвърти за телефони, но там са с 1-2 учителя цял ден, родител ги води и взима... Големите обикалят целия град сами.

# 85

При нас телефоните винаги се оставят в специални кутии, които има във всяка стая. Върху тях са изписани номерата на децата, и всяко дете оставя телефона си на мястото, съответстващо на неговия номер. Учителите следят за празни кутии и ако забележат такава, отбелязват отсъствие. В края на часа децата си взимат телефоните и се отправят към следващата стая. Разбира се, в междучасията всеки може да погледне телефона си или да проведе разговор.

# 86
  • София
Това ми се вижда доста добър вариант.

# 87
При нашите има кутии, но не се ползват. Ако се оставят там, после се вземат междучасието и не се връщат. Абеее, драми.
Хубаво е да има връзка дете-родител. Трябва си, всичко може да се случи и да трябва да се обади. Не е вариант да се вземат изцяло, еле пък от охраната.

Отделно пък имат разни неща (тестове и други), за които им трябват телефоните с интернет.

Не знам и аз какъв е начинът, явно и учителите не могат да намерят златната среда.

# 88
  • софия

При нас телефоните винаги се оставят в специални кутии, които има във всяка стая. Върху тях са изписани номерата на децата, и всяко дете оставя телефона си на мястото, съответстващо на неговия номер. Учителите следят за празни кутии и ако забележат такава, отбелязват отсъствие. В края на часа децата си взимат телефоните и се отправят към следващата стая. Разбира се, в междучасията всеки може да погледне телефона си или да проведе разговор.
И за мен това е най-добрият вариант. В нашето училище трета година обещават да го въведат и...чакаме. Дори и някое дете да е съвестно и да не вади телефон, други две вадят под чина, още две ги виждат и се изкушават и те и дисциплината отива на кино. Учителя губи 10-15 мин за лекция по темата и така до следващия час.

Иначе вчера тамън всички вайбър групи на двата ученика уточниха, кога и как ще раздават учебници, какво ще учат след това и айде към 18:00ч. нова органзация. Набора се зарадва, че няма да учи, но после му се стъжни, защото сестра му няма занималня и трябва да я вземе и гледа.
Някак спънато ми почва, да видим как ще свърши...

# 89
При нас ги взимат преди часа само по някои предмети, оставят ги в кутия.
Междучасието, обаче, е време за цъкане, вървят по коридора и цъкат, съответно време да отидат до тоалетна няма и после се моли по време на час, някои учители се разбесняват и спират да позволяват излизане, почват драми. Има и съвестни деца, които не са закачени за телефоните, но общата картинка е плачевна и наистина трябва да се направи нещо. Общо училищен блокаж на интернета би свършил работа, но с тези мобилни данни няма как да стане.
Ако може да се направи някаква училищна група от специалисти и да им блокират данните в зоната на училището, а да има само парола за wifi за учителите ще е най-добре, веднага ще загубят интерес

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 10:56 от Априлски душ

Общи условия

Активация на акаунт