Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 536
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • ту тук, ту там
В училището на сина ми е така от 5 клас още - телефоните се оставят на рафт (или в кутия) в началото на всеки час, а през междучасията си ги вземат и после пак си ги оставят за следващия час. Тоест имат достъп до телефоните си само през междучасията, както смятам е и редно.

Преди беше в начално училище - там телефоните са забранени, само който се прибира сам след училище, може да носи, но го оставя при охраната и в края на деня си го взима.

# 91
Честит първи учебен ден и от мен! Relaxed
В училището на моят син ги събират в началото на деня и ги връщат след края на последният час. Ако ученик има нужда да се обади по телефона, съобщава на учителя и му предоставят апарата. Телефоните се държат в кутия която се заключва и всеки учител има ключ за нея.Innocent

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:22 от kalincho

# 92
  • София
Интересно ми е как е организирано това? Кутията къде е? И колко е голямо училището? Ако не сменят стаите и кутията е в техния кабинет - ок, звучи възможно. Но аз се опитвам да измисля как може да стане при ученици, които обикалят по различни кабинети и поне 12 паралелки по 26-28 деца приключват по едно и също време.

# 93
Извинявяйте, че не уточних, в училището на синът ми не сменят стаите (освен за физическо или информатика). Иначе сте права при наличие на много паралелки, трудно би се измислил оптимален вариант за тези телефони. Дори да се сложат в кутии в учителската стая - след часовете опашките ще са километрични. Sweat

# 94
  • София
Така да, щом са успели да го организират е екстра. За нашето голямо училище обаче сама за себе си на виждам по-добро от текущото. Кутия във всеки кабинет, оставят там в началото на часа и прибират в края.
Питах сина ми дали има съученици, които "забравят" да си оставят телефоните. В началото на пети клас е имало, но бързо са спрели да правят опити, защото учителите следят редовно и пишат отсъствия или забележки.

# 95
  • Sofia
Това с кутиите в стаята с отделения по номера на мен ми изглежда като оптималния вариант. Лесно оставяне, лесно прибиране.
При моят син също били с кутия за телефони, макар и не с отделения.

# 96
  • Варна
А ,,ние'' - с органайзер от плат на стената.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 09:15 от Пеева

# 97
  • Пловдив
При нас ги събират в кутия, която се носи в учителската стая. На края на деня едно дете взима кутията и си взимат телефоните.
 Има и положителна страна цял ден да нямта достърп до телефони. В междучасията може да общуват помежду си вместо да се забият пред екраните.

# 98
  • София
Привет на всички! Да е успешна новата учебна година за деца и родители !
Днес , в нашето училище си бяха присъствено  и си имаха часове. Наборката се върна с всички нови учебници,  натоварена като магаре Open MouthВ неделя ни бяха първите уроци от школата и вече има порядъчно домашно по математика и първият преразказ за домашно  в/у “По жътва “. Започна се Frowning1

# 99
Здрава и успешна учебна година! При нас телефоните се държат в кутия на учителското бюро, но децата не се местят по кабинети.

# 100
Приключи първият пълноценен учебен ден. Стартират със заместник по математика за две седмици. Пак добре, че има заместник, а не карат гражданско образование 🙄

# 101
Вече минах по пътя на седмокласници успешно, но вълнението не е преминала, та следя всичко с интерес и установих, че МОН тази година не са публикували модели за НВО.

# 102
Здравейте. При наборката има органайзери от плат на стената, но те са на кабинетна система. Отделно от това миналата година / имаме две "гаменчета" в класа/ ученици бяха взели чужди телефони и имаше голям скандал. Оттогава децата отказват да оставят телефоните си, защото единия телефон се беше оказал в тоалетната - вътре.
Иначе стъкмихме програмата и ми иде ритуално да се гръмна - всеки ден урок, спорт, творчески занимания. Излъгах - съботата ми е "почивен" ден - демек ден за домакинстване.
Щерката се оплаква, че днес имали география, и учителката им казала - в петък / следващия час / - входно. Какъв преговор са правили за един час на целия шестокласен материал - не знам. Изтрещяха тия даскали.
Само си викам "ОММММ" - ма няма файда. А е само 16.09. 😭😭😭

# 103
  • Бургас
Дзак Simple Smile

Блажено се оставих в неведение на всичко в шестокласната тема, зарязана за дочитане в един таб... до днес, когато ща не ща, реших да се настройвам вече и откривам цяла пропусната тема и тази на стр.7...  Та хелоу, лейдис, и наздраве отсега!

Моят хубавец яко ще ми съкрати броя на нервните клетки и усилено го прави. Яко пристрастяване към телефон, игри, стриймъри на игри и разни тъпи шортсове. Имам чувството, че затъпява необратимо и става неадекватен. Мързел, арогантност, непукизъм, егоизъм, неуважение... почти съм вдигнала ръце, обявявайки се за провал като родител Flushed  Какво ли не опитвах, но вече се чувствам изчерпана, не знам.

Днес първия му ден започна със закъснение, заради непреценено време за прибиране от сутрешната тренировка, потен, мръсен и миризлив, защото не е успял да се изкъпе, нито пък да обядва (втора смяна са този месец). И първа забележка! Липса на внимание и заинтересованост, бла-бла, любимата формулировка на госпожицата по компютри, дето им говори на "а ве, майна..." Може ли пък никакъв толеранс още първия ден Rolling Eyes  Мирише ми, че и тази година ще се налага да ходя на "малки родителски срещи" т.е. аз, той, класния, директорката и основните оплакващи се учители. Това заради броя забележки за невнимаване и/или лоша дисциплина Pensive  Умно и будно дете бил, ама много разсеяно и приказливо. Ми и майка му така беше - крушата ябълки не ражда Joy Ще видим как ще оцелеем.
На школи и уроци не ходи. Не планирам да ходи. Той не иска да ходи. Ама иска да продължи в математическата, където е сега и ще видим дали и как би му се получило, ако продължава така и не си стегне малко задника.

Относно телефоните, предните 2 години гласувахме родителите, децата да не ползват телефоните си в училище и да ги оставят в един платнен органайзер на стената. Оказа се, че си оставят само празните калъфи повечето. После изчезнал органайзера... докато на следващата учебна година, като купихме нов, дървен, с отделения и номера, се оказа че са заключили платнения в шкафчето на едно от децата! И се разбра чак след като то се оплакало на техните, че не може да си ползва шкафчето поради тази причина Dizzy FaceSweat Smile  Сега половината просто ходели с по 2 телефона и оставяли камуфлажния, при това само ако изрично им се каже, а не всички учители го правят. Стига се дотам по време на олимпиади и състезания, да си правят специални вайбър групи за целта и да си споделят кой кое как решава, какви са отговорите, уговорки кога да се иде до тоалетната уж от децата в различните стаи, че да сверятнещата. С квестори иначе, мани Flushed

И утре нямало да ходи на училище, щото имал мач и треньорът му дал извинителна бележка. Ми супер, още в началото да се набива в очи и то на нови преподаватели, че имат и такива.

Та така, реве ми се, пие ми се, искам да се телепортирам напред във времето Confused

# 104
  • София
Не си сама, сестро, всички сме в кюпа 😄!

Общи условия

Активация на акаунт