Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 548
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Bradata, едно към едно май с всички тийнове. По тъча, мързел, ако може друг да учи...

# 106
Привет и от мен.
Със закъснение, но да пожелая успешна година на всички- деца, родители и учители!
Четох статия, че и всеизвестния Стаматов бил решил да не пуска децата в почивка, а 17,09 да си е учебен ден, заради това, че заповедта е пусната много късно. Наборът изобщо не отиде- не ги искаха присъствено, а баткото отиде проформа за час. Коментарите за решението по такъв начин са излишни. Дано поне другата година няма подобен гаф.
За телефоните съм ОК да нямат в клас, но баткото още преди няколко години "откриха" топлата вода, че може да се носи втори телефон. Та, трудно може да се измисли нещо, което да устройва всички, но...Лошото е, че наистина са си пристрастени...
Днес дано е ползотворен първия реално учебен ден!

# 107
Ами ако имат по един телефон, реално няма как да носят втори.
Много са изпуснати децата, това е истината. На нашите вече заключвали телефоните и ги връщат в края на всички часове, до миналата година бяха в джобчета и цяло междучасие на свободно ползване

# 108
А този втори телефон откъде го взимат?
Само не ми казвайте, че имат такъв без знанието на родител.

# 109
  • Бургас
А този втори телефон откъде го взимат?
Само не ми казвайте, че имат такъв без знанието на родител.
Стари телефони, без работещи карти. Това поне каза моят убавец за техните тарикати там.

# 110
  • ту тук, ту там
Е няма как да се справят училищата с това, ако родителите не съдействат и нехаят. Това че детето има достъп до втори телефон и прилага такива номера, вече си е в обсега на контрол на родителите. Ако родителите са абдикирали и се забавляват с “изобретателността” на децата си, то няма начин да се получат нещата.

# 111
  • Бургас
Е няма как да се справят училищата с това, ако родителите не съдействат и нехаят. Това че детето има достъп до втори телефон и прилага такива номера, вече си е в обсега на контрол на родителите. Ако родителите са абдикирали и се забавляват с “изобретателността” на децата си, то няма начин да се получат нещата.
  Абсолютно!  Но то и на самите родителски срещи при гласуването, има такива против, които уж щели да се съобразяват с мнението на мнозинството, но някак си случайно не им се получава.

# 112
  • София
Е, то, ако родителите можеха да повлияят, нямаше и да си помислят отрочетата да извадят телефон в час, независимо първи илинвтори.
Даже през ум не ми е минавало, че трябва да скрия стария си телефон. В къщи на пъдар  не си играем, имаме си шкаф за стара, но работеща техника, там има и телефони и зарядни, и лаптопи...
Наборът уж знае, че чутият в час урок е наполовина научен, но какво прави в училище няма как да знам.

# 113
  • София
Много са изпуснати децата, това е истината. На нашите вече заключвали телефоните и ги връщат в края на всички часове, до миналата година бяха в джобчета и цяло междучасие на свободно ползване
Абсолютно изпуснати са. А е така, защото когато е трябвало да се контролират правилата с твърда ръка, това не е направено. Сега след дъжд качулка, въвеждаме безумия. Още в 1-ви клас се повдигна дискусията да не се носели телефони на училище, защото нямало как да ги контролират. Айде бе! Има как, ама няма желание от страна на РОДИТЕЛИТЕ. Защото точно родителите подкопаха авторитета на учителите, в резултат на което с годините нещата потънаха не само по отношение на телефоните. Ама това е дълга тема. Реално погледнато според мен е правилно децата да си ходят на училище с телефоните и да спазват правилата там. Ако кажат, че ще си оставят телефоните, оставят ги и толкова. Така ще се научат. Нали целта е тази, да се научат, а не да решим проблема махайки телефоните. Същото е с дрехите, които носят на училище и с куп други неща. Абе кашата е голяма и факторите за това положение са много.

# 114
Най-лесното "решение" - пълна забрана.

# 115
  • В Космоса
Моята госпожица е болна. Много обнадеждаващ старт на учебната година! Сега ще пропусне входното по математика, запознаването с новите учители, част от тях доста взискателни... Проваля се първият урок по математика и запознаване с госпожата. Казах си, че няма да хабя нерви, ама ето, започна се. Disappointed

# 116
  • София
Скрит текст:
Абсолютно изпуснати са. А е така, защото когато е трябвало да се контролират правилата с твърда ръка, това не е направено. Сега след дъжд качулка, въвеждаме безумия. Още в 1-ви клас се повдигна дискусията да не се носели телефони на училище, защото нямало как да ги контролират. Айде бе! Има как, ама няма желание от страна на РОДИТЕЛИТЕ. Защото точно родителите подкопаха авторитета на учителите, в резултат на което с годините нещата потънаха не само по отношение на телефоните. Ама това е дълга тема.
Реално погледнато според мен е правилно децата да си ходят на училище с телефоните и да спазват правилата там.
Скрит текст:
Ако кажат, че ще си оставят телефоните, оставят ги и толкова. Така ще се научат. Нали целта е тази, да се научат, а не да решим проблема махайки телефоните. Същото е с дрехите, които носят на училище и с куп други неща. Абе кашата е голяма и факторите за това положение са много.
И според мен.

# 117
  • София
Наистина ли няма публикуван модел на НВО за 24/25? Докога е срокът МОН да го публикува? Взех да се притеснявам да не измислят нещо в последния момент.

# 118
  • софия
Срам не срам - да питам  какво точно значи "модел на НВО"?

# 119
Какъв ще е форматът на НВО, т.е. колко задачи, какъв материал и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт