Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 549
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Наистина ли няма публикуван модел на НВО за 24/25? Докога е срокът МОН да го публикува? Взех да се притеснявам да не измислят нещо в последния момент.
Аз съм сложила линка в първия пост и рефрешвам, ама няма... чух, че ще има в първата част повече отворени отговори, което е голяма греда. Но ще видим...

# 121
Тъкмо щях да кажа, че е още рано, обаче видях, че миналата година са ги публикували на 15/09.

# 122
  • София
Наистина ли няма публикуван модел на НВО за 24/25? Докога е срокът МОН да го публикува? Взех да се притеснявам да не измислят нещо в последния момент.
Аз съм сложила линка в първия пост и рефрешвам, ама няма... чух, че ще има в първата част повече отворени отговори, което е голяма греда. Но ще видим...

Затвориха отговорите по математика, което е тъпо, а ако отворят по БЕЛ наистина ще е голяма греда. Познай какво е имал предвид автора!

# 123
Ще стане като с пожарникаря....

# 124
  • София
Точно това ще стане. 5 ключови думи и ако попаднеш на кофти проверител и си с малко по-богат речник... точките надолу. И всичко под предтекст "Нали искахте децата да покажат какво мислят,а не да учат наизуст" Wink

# 125
Моята госпожица е болна. Много обнадеждаващ старт на учебната година! Сега ще пропусне входното по математика, запознаването с новите учители, част от тях доста взискателни... Проваля се първият урок по математика и запознаване с госпожата. Казах си, че няма да хабя нерви, ама ето, започна се. Disappointed
Не си сама, ако всичко е наред, първият учебен ден за дъщеря ми ще е следващия вторник. Никак не се чувстваме добре от това, но вярвам, че ще е на късмет 😀

# 126
Ами да, взимат апарат някакъв, а истинския си е в тях. Това го правеха още в 8-ми клас, по родителските срещи се разбра, а моят също е споделял (тогава не си е помислял да го прави). Е, вече пред завършване и той подноси по 2 телефона. Точно така е с шкафа със стара техника, не съм си и помисляла да следя там липсва ли нещо. Но той реално започна да носи сега втория, след като видя, че оправия няма и контрола няма как да бъде осъществен. За съжаление е така във всяка една сфера от живота ни. Правила се измислят, променят, но истината е, че вече в нито една институция нямаме доверие и хората масово го карат през просото.
Болните да оздравяват.

# 127
  • София
Дори в 5ти клас са с телефони в час. Това е като епидемия. Всичко на малкия екран е по-интересно от това, което става в час. То трябва очите да са ти на четири: дали някой ползва телефон, дали яде,  дали пише.
В седми вече са се обиграли.

# 128
Това във всички часове ли или при конкретни преподаватели?

# 129
Телефоните са убиец на очи. Масово са късогледи и с очила още в шести клас.

# 130
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да не говоря за стойката и позицията на врата като на кокошка. Наскоро разбрах, че вече има диагнози, свързани с телефоните, като схващане на палеца от скролването и държането на телефона дълго време.

# 131
Ужас, а геймърите имат вдлъбнато на главата от слушалките, освен че и оглушават. Това е новият наркотик. Едно време и хероинът, и кокаинът са се продавали свободно в аптеките, преди хората да разберат, че водят към пристрастяване. Може би в бъдеще ще почнат да ограничават и видеоигрите по същата причина

Ето, например и в Швеция и във Финландия вече връщат хартиените учебници, сетиха се, че профанизираха цяло поколение

# 132
Времената се менят, няма начин. Въпросът е всяко нещо да е умерено, а игрите не са. Но и възрастните сме пристрастени - преди време фейса спря за няколко часа, всички наддадоха вой до небето.

# 133
  • София
Клиповете са много зарибяващи, дъщерята все вика още малко, още 5 мин да си довършша клипа и все няма край, ужас.

# 134
А лобито на ИТ специалистите ще направят всичко възможно децата денонощно да са на видеоигрите, като родителят само да осигурява пари за новата версия фортнайт или каквото там всеки играе. Но, всяко време с болестите си

Най-голямата болест на съвремието ни е повърхността, с която сме заобиколени и оттам всичко, което се поражда от нея. Проблеми с телефони, с игри, с престъпност, с неграмотност...

Ще отворя една малко странична тема - пият ли децата ви енергийни напитки? Ако смятате, че не пият, как сте сигурни, че наистина не си купуват в междучасията или след училище?

П.с. deaf, за кое точно няма доказателство?

Общи условия

Активация на акаунт