Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 571
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Моят не пие, просто не обича газирано, но пък си купува какви ли не глупави води с аромат, витамини и подобни щуротии.

# 136
  • София
Доколкото знам не, но как ли мога да съм сигурна... Знае колко са вредни. Казвал ми е два пъти, че си е купил от тези кенчета капучино. И за тях съм против все още.

# 137
Soul-че, едно към едно с вас.
По едно време си купуваше едно XIXO. Сега не го употребява. Иначе подпитвам какво си купува в междучасията - не съм я хващала да казва нещо за енергийни напитки.
И нещо под секрет - нали бяхме на почивка. Пийваме си с баща й вечер по чаша - дребната измъдри, че много мразела да гледа как някой пие алкохол. 😵‍💫 И аз - шах с пешката....

# 138
Моят е с такъв характер, че не иска да пробва нищо ново за ядене или пиене. Дори му казвам само да опита, ако не му хареса да не яде/пие. Не иска. Та затова съм горе-долу спокойна за енергийните и кафето.

# 139
А лобито на ИТ специалистите ще направят всичко възможно децата денонощно да са на видеоигрите, като родителят само да осигурява пари за новата версия фортнайт или каквото там всеки играе. Но, всяко време с болестите си

Най-голямата болест на съвремието ни е повърхността, с която сме заобиколени и оттам всичко, което се поражда от нея. Проблеми с телефони, с игри, с престъпност, с неграмотност...

Ще отворя една малко странична тема - пият ли децата ви енергийни напитки? Ако смятате, че не пият, как сте сигурни, че наистина не си купуват в междучасията или след училище?

П.с. deaf, за кое точно няма доказателство?
Освен да е започнала да краде пари, иначе друг начин не виждам да си купува енергийни напитки. Пари в нея има колкото да си купи бутилка вода за деня.

# 140
Още миналата година виждах едно дете от класа, което всеки ден след училище пиеше енергийни. Говорих с класната - не можела да каже на майката, щото било ставало извън училище. Аз също се колебах дълго дали да кажа.. с моето не са близки и се опасявах че може да изпати, ако аз кажа на майката.. не съм виждала други деца, мисля че моя не пие, тъй като не разполага с толкова пари.

# 141
Енергийни напитки и газирано не пие, но проявява интерес към кафето и от време на време си прави с много мляко.
Телефоните и интернета наистина могат да са пристрастяващи, признавам си, че понякога и аз се усещам, че прекалявам.
Second, не бих казала на майката, освен ако не ми е много близка. Аз бих искала да знам, но съм забелязала, че много родители никак не обичат да им се казват някои неща.

# 142
  • Отвъд алеята зад шкафа
В училището на наборката няма лавка, а в междучасията няма време да ходи извън училище. Освен това няма джобни, т.к няма къде да ги харчи. По е възможно да си купи нещо от квартала след училище, така че гаранция няма, ако си навие на пръста, все ще намери начин. Ние не консумираме газирано, никога не сме купували вкъщи енергийна напитки, та се надявам да не са й интересни.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 09:27 от gadamer

# 143
Не пие енергийни и няма как да си купи, защото не ги пускат навън, а вътрешна лавка нямат. Газирано и купешки сокове също не пие. Като е с нас само навън пие понякога фанта, кола или студен чай.
Съучениците и енергийни пият и електронни цигари имали някои...

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 09:40 от /Hope/

# 144
  • София
Ще отворя една малко странична тема - пият ли децата ви енергийни напитки? Ако смятате, че не пият, как сте сигурни, че наистина не си купуват в междучасията или след училище?
Да ти кажа честно, силно се надявам да не пие. По принцип аз не разрешавам да пие студен чай и кока кола, какво остава за енергийни напитки. Но забраната не е просто така хвърлена, а подплатена с аргументи. На децата пулсът и без това е по-висок, а от енергийните хвърчи да не казвам къде. Кръвното пада и не искам да продължавам... Всичко това тя го знае и се надявам да не го прави. Вероятно извършва престъпление с някоя и друга кока-кола Wink Баща ѝ я беше черпил лятото капучино. Честно казано не виждам драма и по-добре капучино отколкото другите боклуци.

# 145
Дори и една кола понякога не е някаква драма. Обаче енергийните са много опасни (според мен).

# 146
  • ту тук, ту там
Моят пиеше и той това Хихо миналата година, много се противях, много говорех. То било сок. Тази година каза, че само веднъж си е взимал. Често се бори за кола, но рядко позволявам, не знам дали се изкушава сам да си купува, надявам се, че не. Казва, че не е пил енергийни, и там мога само да се надявам, че е така. Но те са наплашени, защото техен съученик отключи диабет преди време и между децата се говори, че е защото е пиел енергийни напитки.

# 147
  • София
Момичета, надявам се да не се обидите но лаВка е правилната дума. Покрай веригата будки преди няколко години всички започнаха с "ф" да го пишат.
Иначе кола и по малко кафе с мляко позволявам, но не редовно.  Говорим и аз и баща им за вредата, надявам се, че поне знаят, че е вредно. За Редбул и прочее и класната им намила много. Естествено не мога да гарантирам, че не са опитвали. Особено набора, той си е бунтар.

# 148
  • София
Синът ми пита, купувам и опитва у дома.
Спрайт харесва.
Но го боли корем от газирано, от чипс и избягва. Там му е слабо място.

# 149
Включвам се в групата с едно въпросче. Има ли актуален списък с училища в гр. София с прием след 7 клас за учебната 2024/2025? До сега се рових безуспешно в интернет и попадах  на стари не пълни списъци , ще съм благодарна да ме насочите.

Общи условия

Активация на акаунт