Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 576
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
План приема за годината се утвърждава някъде около март-април.
Ако за току-що отминалата кампания те устройва - ето от РУО
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2024/06/za_saita_k … br_2024_2025.xlsx

# 151
  • ту тук, ту там
А аз все се каня да попитам - кога трябва да излезе справочникът?

# 152
Някъде през май.. след като е утвърден план-приема

# 153
Надали ще има големи промени спрямо миналогодишния.

# 154
В училище миналата година започнаха да стават популярни енергийните напитки и в обкръжението на моя син. Засега смятам, че не се е изкушил да купува, макар че имаше залитане по студени чайове и други такива подсладени и оцветени напитки. Нямам контрол, нито гаранция. Естествено разчитам на образованост по темата и много разговори и примери.

За колата - наскоро четох съдържанието и установих, че това, което има вече на бг пазара не би трябвало да има кофеин - съдържа вода, захар и аромати.

# 155
Моят много обича студен чай. От време навреме си купува, обикновено му правя вкъщи и му сипвам в такова шише (хахахха). Сигурно се усеща, че не е съвсем същото, ама поне нищо не казва, а пък аз знам, че е чай с мед.

# 156
  • София
Същото и моята, Хихо, разни сокове, при условие че вкъщи имаме домашни, обяснявах, обяснявах, спрях, нищо, сега пак трябва да опитам, това Хихо голяма мода, за съжаление. Не знам какво толкова му харесват, може би това че е в кенче.

# 157
  • София
И двамата пият студен чай. Мисля, че са по-добре от соковете, с по-малко захар. Какво да се прави, искам да карат само на вода, ама не могат. 😀 Понякога им правя домашни лимонади.

# 158
  • Варна
  Моят пие само вода, билков чай ( сутрин с мед, следобед - без), айрян ( прясното мляко е изключително рядко , заради акнето).
 Веднъж седмично сок от кутия, обикновено ябълков, т.е 1 л на месец. Понякога, в петък/събота, ако съм си отворила бира му давам 50 мл в 200 мл вода с пуканките.
 А, през студените дни може чаша разтворимо какао с малко захар. През годините е опитвал разни газирани подсладени напитки с натурално идентични аромати, цвят и вкус, ама не му харесват.

# 159
  • Бургас
Моя пие в огромни количества прясно мляко. От мъничък е така.
Пие и студен чай,кола,фибела,айрян.
Но често правиме сок от ябълки,морков,панджар,лимон.Обожават го с брат си.

# 160
Какво е панджар?

# 161
  • Варна
Цвекло

# 162
  • ту тук, ту там
Какъв е смисълът от 50 мл бира в 200 мл вода? То няма вкус на нищо, най-малко на бира. Все едно да си поставиш за цел просто да приеме някакъв алкохол, без да го усети. Ако ще му даваш бира, то поне да си изпие 50 мл бира.

# 163
  • Варна
Смисълът е да пие вода с лек вкус, подходящ за пуканки. Няма захар, а и е дезинфекцирана. Wink

# 164
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята има голяма чаша Стенли, сутрин си я пълни с вода с лед и лимон, и я носи в у-ще. Явно марката е модерна, защото настояваше точно за такава и то не бутилка, а чаша.

Общи условия

Активация на акаунт