Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 580
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Честита нова тема и учебна година и от мен!

За няколко дни - страшно много сте изписали.

Годината почна, раницата неистово тежи...тежка ще е годината и в буквален и в преносен смисъл.
Моята пие много айран, студен чай, понякога кола, обикновена вода, както и тези с някакви добавки - минерали...не следя, защото забрана няма.
Енергийни напитки засега не - но там забрана има, като сме говорили и се надявам да ме слуша. Мирисът им й е гаден, това поне сме го коментирали, тъй като за съжаление брат й ( на 18 години употребява, колкото и да се обясняваме, че са вредни...уж не ползвал много, така твърди).   

# 166
Заради мега тежката раница, втора година купувам резервни учебници /не по всичко/, които стоят вкъщи.
Преди ползвах електронните версии, но с нарастване на обема за учене реших да намаля времето пред екрана.
Ако аз трябва да я нося тази раница с всичко нужно за училище, няма да издържа дълго с такава тежест.

# 167
Моят е на блокове, т.е. макс 4 предмета на ден, но пък имат доста помагала, които влачи.

# 168
  • София
Заради мега тежката раница, втора година купувам резервни учебници /не по всичко/, които стоят вкъщи.
Преди ползвах електронните версии, но с нарастване на обема за учене реших да намаля времето пред екрана.
Ако аз трябва да я нося тази раница с всичко нужно за училище, няма да издържа дълго с такава тежест.

и аз така практикувах предишните две, но установих, че май не й се ходи до шкафчето да ги взема ( те са в коридора, а нашите се движат постоянно, тъй като сменят стаите)....и сега го мисля дали да не го направя.
Електронни не ми се иска да ползва, тъй като все е екран.

# 169
Много тежат тези раници..... то добре, ще излязат от училище къде научени, къде изучени, но за екстрата - проблеми с гърба не се бях подготвила. Сега сме като професионални планинари, всичко което не е учебник, тетрадка или помагало се купува след измерване на тегло. Стаята му е на 5 етаж и всеки ден все едно го изпращам на поход. Опитах миналата година с учебници които да седят в училище и...... след 3 мецеца вече 4 ги нямше Rage Ама няма как, поне моят е едър спесимент (тежка, хубава, българска, мъжка структура Satisfied) а момичетата как се оправят - не ми се мисли.

# 170
  • София
Моят много обича студен чай. От време навреме си купува, обикновено му правя вкъщи и му сипвам в такова шише (хахахха). Сигурно се усеща, че не е съвсем същото, ама поне нищо не казва, а пък аз знам, че е чай с мед.
Моите много обичат разни екзотики, ройбос, джинджифил и т.н. Понякога си носи в шишенце малката. Имаме и черен чай, и турски, дето не знам каква разновидност е, ама сякаш не е много кофеинов, че го пият с литри. Кока-кола купува голямата, аз се дразня, ама нямам думата вече там.

Вие разреждат бира, а моята наборка е напълно готова да пие всякакъв алкохол. Има огромен интерес. Не знам какво ще я правим. По поводи ѝ сипваме глътка вино, на рождените ни дни и Нова година, и като казвам глътка е точно толкова. Помня голямата сигурно в 9 клас е била дойде и каза, че на предстоящата екскурзия ще се носи алкохол и не може да ми обещае, че няма да опита. Аз казах "Ами като искаш да опиташ ела да ти покажа поне кое какво е и как се пие" И извадих какъвто се сетите алкохол. Опита, обяснихме се кое как и това беше. Не е правила изцепки засега. И носи на пиене Wink

# 171
  • София
Мда, за алкохол наборът не проявява интерес, но в 8 клас при батко му имаше първите случаи на тежко напиване. И той от девети клас близва по мъничко от това, което ние пием (обикновено вино), но не е проявил кой-знае какъв интерес засега (10-ти клас). Далеч съм от мисълта, че ще останат трезвеници, за това и говорим и обясняваме кое как се пие. Най-вече бавно и никога на гладно. Дано вземат и се съобразят, когато им дойде времето.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 16:46 от Ариана

# 172
Уф, това с тежката раница вече е с физически прояви на изкривяване. Уж трябваше да прави упражнения някакви, но май не е много сериозен. Ще трябва по- сериозно да обърнем внимание.
Пият и моите сокове, студени чайове- не се кефя, но не мога постоянно да съм пъдар, вече са големи...
Вчера набора довършва лятното домашно по МАТ- тестове за НВО и едната задача (как пък я уцелихме) му я обяснява баща му, затрудниха се, брат му, уж я решиха, обаче отговора не съвпада. Аз от слушане полюбопитствах (в МАТ не се меся), защото чух задачата 100 пъти- за проценти. Почти елементарна, обаче отговора, който е даден отзад не съвпада с нашия. Значи до днес сигурно 10 човека решиха тази задача и все едно и също...Докато не ми каза наборът, че питал госпожата и тя казала, че има грешка. Е, добре де, как да се ориентираме, ако и в други отговори има грешка, а се равняваме по тази таблица...Hushed ?

# 173
  • София
Тия енергийните са супер гадни, не знам какво им харесват.

При нас директорката е казала, че ако пушат, да е извън училище, но абсолютно забранява енергийните напитки дори у дома. Много напоително обяснила защо.
Слязла им е на нивото и се надявам да я слушат повече отколкото родителите си.

# 174
Моята просто не носи половината учебници. И без това в доста от часовете не ги ползват. Екип по физическо не носи и реално в чантата и тежи шишето с водата. В нашето училище пушат и пият бира, ученици още в шести клас и то досами двора.
Енергийни моята ги изпробва и не и харесват. Аз съм и позволявала като е с мен да пийнем заедно радлер или капучино. И вино е опитвала, но не го харесва. Иначе пие Фанта, но и това е само захар, убиец на зъби, очи, черен дроб, празни калории. Абе навсякъде захар, захар, да ни е сладко

# 175
  • София
Тия енергийните са супер гадни, не знам какво им харесват.

При нас директорката е казала, че ако пушат, да е извън училище....

Сериозно ли???? Значи като не на територията на училището...всичко е точно.

# 176
По темата за вредността на енергийните напитки, ще пусна няколко линка относно проучвания за ефекта върху младите хора, който има съмнения за вредността им, ако има желание да прочете:

https://www.nccih.nih.gov/health/energy-drinks
https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/JAHA.118.011318
https://www.healthline.com/health/energy-drinks-and-heart-attack … -of-energy-drinks
https://newsnetwork.mayoclinic.org/discussion/mayo-clinic-study- … -in-young-adults/
https://www.heart.org/en/news/2019/05/29/energy-drinks-may-provi … on-blood-pressure

Захарта е най-мaлкият проблем в тези напитки.

Скрит текст:

.... все си мисля, че трябва да се чете систематично ...

Особено учебник по български език с основни граматични правила Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:42 от Не се сърди, човече

# 177
Почнаха да се появяват дати за първите контролни при наборката. Днес беше и първият урок по математика. Първите, набързо споделени впечатления са, че е ОК. Надявам се, че няма бързо да загуби ентусиазъм 😆

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:42 от Не се сърди, човече

# 178
На нас в школо са ни наредили един поменик с контролни, като започват от другата седмица и са през ден, два. Направо ми дожаля, но то това нашето училище си е такова, в час ала бала нещо странично, не се обяснява, шум и гюрултия и после прас, контролно с 30 въпроса за 30 минути и за една грешка пет. И най-лошото е, че много преписват, не се наказва това, и който е честен, като моята, духа супата накрая. Но, това е живота, да се стяга.

# 179
  • София
Моят каза, че физиката е интересна, което е добре.

Общи условия

Активация на акаунт