Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 651
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Доколкото помня няма тези тази година, нека някой ме поправи, ако бъркам. Ще учат отговор на литературен въпрос
Това е тезата. Отговор на лит. въпрос с 3-4 изречения.

# 361
  • София
На НВО ще си има теза, както и предишните години.
В училище какво ще учат по програма, е друг въпрос. Например не било включено да правят преразказ.🤔 Според учителката ни по БЕЛ в училище.

# 362
Друго бил отговор на литературен въпрос, нещо като по наше време съчинение-разсъждение. Тезата било различно. На мен всичко ми е еднакво, де....хахаха Въпреки че смятам, че пиша сравнително грамотно, не знам коя дума в кой падеж, наклонение е, дали е анафора или метафора. Чак се чудя как съм изкарала 7 клас.

# 363
  • ту тук, ту там
Сетих се за този текст, сигурно сте го чели:

https://www.segabg.com/category-observer/anafora-epifora-epanafo … las-e-bezmilostna

# 364
  • София
За щастие тия вече не се учат в седми клас. Това не пречи в някои школи да ги преподават.
Трябва да се знаят основните: синоним, метафора, ....
Аз знам апосиопезата какво е.

Тезата според МОН трябва да съдържа произведение/автор/жанр/изразни средства и още малко. Всичко нужно го има в учебника. Не се дават повече точки за заучена от школите теза със завъртяни думички.

# 365
На НВО ще си има теза, както и предишните години.
В училище какво ще учат по програма, е друг въпрос. Например не било включено да правят преразказ.🤔 Според учителката ни по БЕЛ в училище.

Изпитът е върху учебния  материал от пети, шести и седми клас. Трансформиращ преразказ се изучава в 5. клас и не е включен в учебната програма за 7. клас.

# 366
  • Варна
Искам да помоля някой, който има атлас по география на Атласи да ми снима съдържанието. Оказа се, че имаме един от голямата дъщеря, ама е от преди 9 години и може да са го променили и вътре.

# 367
  • София
Деспина, имам го, но това чудо няма съдържание.
Има карти на Европа, Балканския полуостров, някои по-големи страни в Европа и карти на България.
Много ме дразнят като преиздадат атласите. Какво, границите ли се изменят всяка година, релефът ли...не мога да разбера! Абсолютно прахосничество!

# 368
  • София
И ние ще ползваме атлас по география от каката, преди 5 години. Нищо му няма.😊
Интересно ми е колко от децата са правили преразкази в 5ти клас? Нашите може да са правили един-два броя, но аз не съм видяла нито един. А си следя какво взимат през седмицата.

# 369
Преразкази в училище правеха миналата година. Не знам колко като брой, но госпожата им е давала текста да стои при тях през цялото време.
Тази година каза, че през времето за упражнения ще правят преразкази и ще поправят текстове с грешки, защото това били двете задачи, които носели най-много точки.

# 370
Пли нас са правели единични преразкази. Попитах за тезата, защото досега не са писали. Няма да ходи на уроци или школа и ако не е заложено в учебната програма, ще трябва вкъщи да се поупражнява.
НВО е уж на заложен в програмата материал, но се оказва, че едно е пропуснато, за друго не е останало време, трето не е упражнено.

# 371
Преразкази правиха в 5-ти и 6-ти клас (трансформиращ и от името на даден герой), но не мисля, че това ще им е от голяма ползва, ако не се упражнят отново втория срок на 7-ми. Все си мисля, че е редно нов материал да се учи до края на 1-ви срок, а втори само да се работи по моделите на НВО.
И не знам какво значи, "че времето не им стига", защото и аз го чувам редовно, при положение, че имат 6 часа БЕЛ всяка седмица! На практика, в школите се разчита на 3 часа да се преговри всичко от 3-те години. Може значи!

# 372
  • Отвъд алеята зад шкафа
Миналата година правиха няколко преразказа в училище, а вчера са правили първия за тази учебна година. Днес писа домашно по БЕЛ 8 стр. в 2 помагала + 1 примерен тест. Учителката по БЕЛ е много добра и не си поплюва.

# 373
Преразкази правиха в 5. и 6. клас, за тази година не знам дали ще правят. Аз ще давам вкъщи, но със сигурност е по-добре учител да ги проверява.

# 374
  • София
Искам да помоля някой, който има атлас по география на Атласи да ми снима съдържанието. Оказа се, че имаме един от голямата дъщеря, ама е от преди 9 години и може да са го променили и вътре.
Деспина, няма да става Атласа ако дъщеря ти е 2002 набор. Моята е 2003-ти и е първият випуск по новата програма. Те имаха атлас като на 2002-ра, но в 7 клас им издадоха брошури с още материал по география, защото за да завършат основно образование, трябваше да вземат и материала за 8 клас. Тогава в една и съща година основно завършиха седми, осми и девети клас Simple Smile Та с две думи сегашния атлас със сигурност съдържа Европа, а старият, който имаш не би трябвало. И аз имам един такъв, но не става...
Малко блести, но се чете
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт