Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 582
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ох, леле мамо! И ние в кюпа с тройката на входно по химия. Силно подозирам, че си е чиста двойка, ама е измислила нещо жената, да не си усложнява живота 🤪.
Ама много бавно действат с тези входни! Още ми липсва оценката по БЕЛ!

# 601
Вашите седмокласници решили ли са, какво искат да учат след 7-ми клас? Има ли дете,което се е ориентирало към езикова паралелка с АЕ ?

# 602
Моето дете се е насочило към езикова с АЕ.

# 603
Моето (засега) може да учи само едно нещо /то просто всичко друго е мъка/, но не знам дали ще стигнат силите.

# 604
А пък аз да се оплача - така ни е налегнал "лошия пубертет", че направо не знам как ще оцелея тоя седми клас.
Не учи, лоши оценки по Бел и мат, че и по другите предмети. Говоря, говоря - резултат никакъв. 😭😭😭

# 605
И нас ни е налегнал пубертет също от лошия, тряскане на врати, постоянно цупене, крещене, зъбене, ръмжене, имам чувството, че вече е забравила какво значи членоразделна реч. Заяви и, че по История няма да влиза в час. Казах и, че ще повтаря годината, и без това стана модерно, но вместо да се карам, ще ръкопляскам на учителката.
Иначе си иска езикова гимназия, като че ли френската най-много я тегли, но ще видим.

# 606
  • София
Че то остана ли училище, което да не е или с интензивно или с разширено изучаване на език! Тук в София, поне, почти всички са такива. Мамин мързел предпочита английски като първи език, че другите му се виждат много сложни! Ако имаше и разширено изучаване на история за сметка на физика/химия още по-добре щеше да му е. Ама ако може и там да е по-лесничко, че пусто в НГДЕК много ги юркат да четат! Оммммммм....

# 607
И моят в кюпа с английския...не, че толкова е ориентиран, просто това му се струва изначално най- лесно. От тук- от там чуе, някой някъде се е записал и подпитва...Ама те са едни училища, чудя се само как да отклонявам и да не изразя крайно мнение. Като цяло и нашата настройка е като видим колко точки изкара да се ориентираме. От сега смятам, че е безмислено да "гоним Михаля", така или иначе идеята е да се стреми към максимален резултат. Обаче, реално ще се види какво е след изпита.

# 608
Вашите седмокласници решили ли са, какво искат да учат след 7-ми клас? Има ли дете,което се е ориентирало към езикова паралелка с АЕ ?

Не. не е решил. има цяла година, както и огромен шанс за разминаване с това което иска и това което ще получи. Няма да стимулирам насочване от сега, а като излязат резултатите ще го мислим.

# 609
Първо желание на моя - да приключи с ученето въобще.
Второ желание - колебание между езикова с ае и нещо с графичен дизайн.
Трето желание - строителен техникум.
Успокоих го, че най-голям шанс ще има за първо желание Stuck Out Tongue Winking Eye

# 610
Мила Атовя, 🤣
То не е за смях, ама друго остава ли ни?

# 611
Мила Атовя, 🤣
То не е за смях, ама друго остава ли ни?
Хаха, ми не. Аз отдавна съм го обърнала на майтап Sweat Smile

# 612
  • София
Моят се е насочил към техническо училище, по-точно IT, но имам едно наум за някой завой към английски, защото го обичал.

# 613
Моят се е насочил към техническо училище, по-точно IT, но имам едно наум за някой завой към английски, защото го обичал.
В техническите училища активно си учат английски език.

# 614
  • София
Да, така е, той знае. Казвал е, че ако не стане в двете най-вискобалови, после нямало да пише да кажем Ломоносов, а езикови паралелки с английски. Не казвам гимназия, защото ако не може да влезе в определени паралелки в Джон Атанасов, няма да има бал и за двете английски.
Не че като му дойде времето няма да пишем по ред на желанията, т.е. и английски гимназии и всичко.

Общи условия

Активация на акаунт