Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 577
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Моята девойка грам не знае какво иска. Клони към езикова гимназия, испански с английски/английски с испански (според гимназията), в АЕГ има паралелка ''Графичен дизайн с английски", която в един момент ѝ звучеше примамливо.
Като цяло с UnaDesconocida сме на един хал Simple Smile

# 616
  • София
Моят юнак има амбиции за испанската, резервен вариант НПМГ с биология,  но пък ще се пробва и в АК, да видим. В 5ти и 6ти клас доста залягаше над учебниците, но тази година ми изглежда още във ваканция,  та може и с амбициите да си остане.

# 617
  • Някъде Там
Привет, следа ви редовно, но не мога да пиша много редовно Sad Имам седмокласничка и от няколко години за моя изненада тя знае какво иска да учи даже в университет и си държи на него. Друг е въпросът дали ще се задържи на този вариант до края или ще го смени поне няколко пъти Laughing Харесала си е архитектура, но според мен ще се повлияе и от другите деца по-нататък, но живи и здрави да видим.... Та поради това сега се  целим в математическите гимназии Rolling Eyes Чакам да започнат пробните НВО-та та да видим къде сме горе долу Simple Smile

# 618
Привет, следа ви редовно, но не мога да пиша много редовно Sad Имам седмокласничка и от няколко години за моя изненада тя знае какво иска да учи даже в университет и си държи на него. Друг е въпросът дали ще се задържи на този вариант до края или ще го смени поне няколко пъти Laughing Харесала си е архитектура, но според мен ще се повлияе и от другите деца по-нататък, но живи и здрави да видим.... Та поради това сега се  целим в математическите гимназии Rolling Eyes Чакам да започнат пробните НВО-та та да видим къде сме горе долу Simple Smile

Кандидатстването за архитектура, поне в УАСГ, включва 3 изпита по рисуване и 1 по математика... Тежестта на рисуването при балообразуването е съвсем явна. Отделно, предимство в самото следване след това, би дала ПГ по строителство и архитектура. Съжалявам, че се намесих Stuck Out Tongue Winking Eye

# 619
  • София
И нас ни е налегнал пубертет също от лошия, тряскане на врати, постоянно цупене, крещене, зъбене, ръмжене, имам чувството, че вече е забравила какво значи членоразделна реч. Заяви и, че по История няма да влиза в час. Казах и, че ще повтаря годината, и без това стана модерно, но вместо да се карам, ще ръкопляскам на учителката.
Иначе си иска езикова гимназия, като че ли френската най-много я тегли, но ще видим.

Това все едно аз съм го писала, мислих си , че само  ние сме във вихъра на лошият пубертет. Лошото е, че и при мен играят хормоните , но надолу и не знам дали мойте или нейните ще надделеят .
За желанията, искаше интериорен дизайн , после рязко смени  с английски , последно в нейното училище иска да остане,  но за всички се иска добър бал. Казах й, че ще редим след матурата, защото всичко е в мрака на нейзвестното. Много енергия, сили и търпение ще са ми нужни .

# 620
  • Стара Загора
Олеееее къде отидохте чак, на желанията.
Моят набор мисля, че е във ваканция още...батко му е абитюрент...и той е във ваканция. Еми то...и аз съм във ваканция да ви кажа Simple Smile))
Като последно питане от миналата година поддържа паралелка Природни науки в ПМГ Стара Загора. Не знам дали ще му стигнат силите за там. По-скоро не правя никакви планове. Когато излезнат резултатите и тогава ще смятам. Така както направих и с батко му.
По БЕЛ и мат на входните изкара петици...на другите входни има шестици.
Ще видим....има време.

# 621
  • Отвъд алеята зад шкафа
И наборката е далеч от желанията, сега фокусът е върху усвояването на материала, тя си действа методично, стъпка по стъпка. Доволна съм от входните по Мат и БЕЛ, бяха по формата на НВО. Има още какво да се желае, но като за първи пробни един вид, са доста добре.

# 622
Приключиха връщането на входните, повечето са на една точка от отличен 🤣 Дано точно тази една точка не ни трябва при кандидатстването 😆 Желанията ги обсъждаме като вероятности къде би се чувствала добре с изучавания материал и среда. Виждам че въобще не е наясно къде какво се учи, та в момента сме на етап - разяснителна кампания 😉

# 623
Здравейте, и моето момиче все още не е наясно какво иска. Дали немска или френска гимназия – ясно е само, че иска да бъде в езикова гимназия. Не е запозната с останалите училища. Наскоро ѝ обяснявах за Строителния техникум, но не беше наясно какво точно се учи там и каква професия може да има след завършването му. На входните изпити има петици и шестици, като грешките в работите с петици са резултат от бързане, невнимание и други подобни фактори – но тя е такава още от първи клас. Получих пришки от обяснения, че ако не се стегне, именно тези грешки ще ѝ изиграят лоша шега. За момента явно само аз го разбирам.

# 624
Модерно ли е да се учи в Строителен техникум и какъв е балът? Не съм се интересувала досега. От вас научавам.

Моето иска да кара тир или автобус! Laughing

# 625
Моето иска да кара тир или автобус! Laughing

Добре се е ориентирал....

Иначе моят също се замисля за архитектура, че обича да рисува. Въпреки че сега няма изпит по рисуване за входен...

# 626
Моето само каза: "Как очакват от МОН на 13 години да преценя и реша с какво искам да се занимавам през живота си?"
И с това се изчерпа темата. Bowtie

# 627
  • ту тук, ту там
И при нас се споменава архитектура. Споменава се и Правец. Или гимназия с немски. Математика с немски също може. Но в крайна сметка, както казахте, като са ясни резултатите, тогава ще е голямото мислене и редене.

# 628
Моето само каза: "Как очакват от МОН на 13 години да преценя и реша с какво искам да се занимавам през живота си?"
И с това се изчерпа темата. Bowtie

Принципно е права.

# 629
  • София
В УАСГ има изпит по рисуване за прием в архитектура.

Общи условия

Активация на акаунт