Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 575
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • ту тук, ту там
Но след 7 клас няма. Нали за това говорим.

# 631
  • София
Да, след 7-ми клас няма, но нали идеята е архитектура по принцип, а тя е университетска специалност.

# 632
Много е модерно според баловете тази година.

# 633
  • ту тук, ту там
Да, предполага се, че децата, които ги влече архитектурата, обичат да рисуват и се справят добре. 😊

# 634
КАкто е казало детето на шмърциплянку - на 13 години няма как да прецениш какво точно искаш за живота си. Може да учи нещо в гимназията, после да реши друго.
Хубаво е да научат поне два езика, докато са в училище. После няма време....

# 635
  • ту тук, ту там
Да, съгласна съм, такава е и нашата цел.

# 636
  • София
До миналата година Строителната гимназия беше назад в желанията и класациите, но тази година изненадващо мина доста напред.

# 637
От строителния техникум излизат със специалност строителен техник, но не от всички паралелки. Паралелките като озеленяване и брокер на недвижими имоти са на практика безсмислени, но другите дават професия. В момента има техници с над пет хиляди лева заплата, но това са или среднисти с дълъг стаж или строителни инженери. Няма да дадат на сополанко толкова пари, защото се носи и голяма отговорност, подписват се строителни актове, техникът, понякога при инцидент на някой обект, го влачат и по съдилища
СГСАГ не дава предимство за архитектура в УАСГ, не се рисува, почти нищо общо няма с рисуването изучаването на  специалните предмети там. По-скоро са трудоемки и изтощителни. Няма профил математика, което спъва много деца. СГСАГ е за деца, които имат понятие от тази работа покрай родителите си и са наясно какво ги чака. Иначе е добро училище, здраво се учи, с много добри и трудолюбиви деца. После могат да поработват по специалността си, докато учат висше в УАСГ или в чужбина. Затова и му скочи бала.

# 638
Санака, изпитите по рисуване за архитектура в УАСГ са 3.
СГСАГ дава предимство по отношение на подготовката, просто в първи и втори курс някои неща ще са по-лесно. Например - чертане и теоретична механика, които се учат още в СГСАГ ( не се изчерпва само с това, де). Отделно и архитектурата далеч не е само рисуване Wink Между другото, навремето правеха кандидатстудентски курсове по рисуване в УАСГ.

# 639
Виждам, че има колеги в темата. Априлски душ, 😉
От моите наблюдения над детето, учи по предмети, при които харесва учителката. По другите - не си отваря учебника и не внимава/слуша в час.
Засега гледам да не сме във война, т.е. се мъча тихо и кротко да я карам да учи... Малко на " мисията невъзможна" мяза работата, ама... аз си дудна и нареждам.
И понеже сина ми ще кандидатства и той архитектура, да кажа че в УАСГ има кандидат-студентски курсове по рисуване и по математика. Не помня да е имало кандидат-студентски изпити там.

# 640
Със сигурност училите в СГСАГ ще им е много по-лесно в УАСГ. Както и на идващите от НФСГ и НТБГ в УНСС, на СМГ и НПМГ в СУ с математика, на НПМГ (биология и химия) в МУ и т.н.

# 641
Защо искате децата да знаят поне два езика? Стана ми интересно...
И за АК да сте чули негативи, че в тяхната тема май или хубаво, или нищо?

# 642
Защото ще им е по-лесно в живота....
Английският е едва ли не вече по подразбиране. Леко преувеличено, но вече и за чистачка ти искат английски......

# 643
Негативът на АК е стабилната сума, другото би трябвало да е позитив

# 644
Соул, не е ли малко преувеличено това с лесното?
Освен немски за медицина не съм чула чак така да ти трябва друг език за някаква професия, но може и аз да пропускам, затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт