Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 383
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Аз изкарах А1, А2 и B1 в Сервантес и с нищо не бих могла да ги похваля...Не мога да вържа две изречения Grinning Причината, разбира се и вероятно,  е в мен, но като гледам и съкурсниците ми не се справят много по- добре...Страшно препускане през материала е, с много малко упражнения....поне за мен....Въпреки че групите бяха за възрастни, имаше доста деца в гимназиален етап...Групите в първото ниво бяха сравнително големи ...към 10 човека, а във второто ниво курсистите доста намаляха

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 14:15 от Kalisi

# 196
При мен е обратното, мога само да похваля Сервантес. Най-много ми хареса това, че преподавателите бяха носители на езика, имат разкошна библиотека, администрацията беше доста приятна и винаги дават информация за разни допълнителни неща. На мен ми беше трудно да разбирам едната учителка на малката, защото жената е каталунка (не знам така ли се пише), но диалекта е доста различен иначе не съм имала проблем.

# 197
  • София
Наборът още не се е прибрал от училище. След часовете отидоха със съученици в Парк мол. Социализацията върви с пълна сила, само го мисля как обикаля цял ден с тази тежка раница. Уж не му било проблем. Предполагам, че лека полека ще разбере какво не е нужно да носи и ще олекоти раницата. Помня, че сестрите му ходиха на училище с дамски чанти, та явно са му намерили цаката.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 15:55 от sanaka

# 198
Преди около 16 години ходех в Иберика за две нива. Много бях доволна от учителката - съвсем младо момиче, но ни учеше добре. Предполагам всичко е до учител.
Моята девойка не е никак споделяща, както съм казвала, но като я питах как е класа, каза че това е най-хубавия клас от випуска Simple Smile Това ми стига. Може да не е така, но важно е че тя така го усеща. Класната била мила, по БЕЛ и тя била готина, втората по френски и тя била симпатична, и добре обяснявала... Абе всичко е 6 Wink
За френския нищо не споделя. Не виждам да е особено притеснена. Почива си след училище и както и миналите години правеше, почва да учи вечер. Дано това спокойствие не ѝ изиграе лоша шега.
Тя ще си ходи на школа по английски, че иначе няма къде да го донаучи.

# 199
  • Пловдив
Обявено е свободно място в 8з на ЕГ Пловдив-АЕ. Ученик е заминал в чужбина.
Документи се подават от 19.09.2024г. до 25.09.2024г. вкл. в канцеларията на ЕГ "Пловдив"

# 200
Като ви чета, как част от децата не ядат и ми се свива под лъжичката.
За моя младеж храната е въпрос на физическо оцеляване, два часа не може да изкара без храна Smile . Ходи с кутия от първи клас плюс купони за стол до трети клас, а оттогава - само с кутия и обяд у дома. Пари чак в седми клас давах, от време на време, ей така да си има джобни.
На РС ни казаха учениците да си носят храна от вкъщи или да си купуват от лавката, че не може да се излиза от двора на училището. Той сутрин не яде в къщи и си носи кутия с храна (сигурно яде от нея всяко междучасие  Smile). Като излезе на обяд от училищете вече е много гладен. От тази година даваме джобни, на седмична база, а баща му направи Револют, да му превежда и по карта.
Иначе - немския много му харесва  и си го учи с кеф! За сега по 15-20-25 думи са им давали на ден, бързо ги пише, а днес беше почнал да учи още в автобуса Simple Smile.

# 201
  • София
Не може да се излиза от двора на училището ли? Това ми звучи доста странно за гимназисти.

# 202
Не може да се излиза от двора на училището ли? Това ми звучи доста странно за гимназисти.

Класната го каза на РС. Могат, но след позволение и най-добре само за голямото.
Според мен ръководството цели да предотврати закъснения за часовете.
Те и за телефоните ни казаха, че ще им ги прибират, но вече трети ден са им по джобовете.

# 203
  • София
...Предполагам, че лека полека ще разбере какво не е нужно да носи и ще олекоти раницата. Помня, че сестрите му ходиха на училище с дамски чанти, та явно са му намерили цаката.
Така е, потвърждавам - с дамска чанта се ходи. 😁
Вярно - голяма, но съвсем не става дума за тежка раница.

# 204
  • София
И нашата родителска мина. Аз съм в потрес. Само класната харесах.  Simple Smile
Важното е, че набора е ОК. Децата били готини и ходи с желание. Дано така и да е занапред!

Много неприятно ме изненадаха с предстоящия ремонт на училището. Все се надявах, че ще се случи лятото, но уви. Още сега ни предупредиха, че децата ще бъдат преместени в друго училище (не се знае още кое и за колко време), но нямало да е в квартала (Лозенец). Искрено се надявам този път да не се ремонтира отново по български, а по-стегнато и бързо да вървят нещата. Ако трябва да пътува всеки ден по 2 и нагоре часа в посока... ще се наложи да търсим ново училище.  Sad 

bibi, евала за ентусиазма на девойката! Дано го задържи и издържи на натоварването!

Кое е училището? Че като прочетох Лозенец се притесних.

35-o. Мисля, че няма други от групата там.  Simple Smile

Ми нашето е до вашето НФСГ и е в ремонт в момента, който за сега ще продължава 1 година и сега сме в Ломоносов. Неприятно е наистина. Да си се нагласил за някъде и хоп ремонт цяла година.

# 205
  • София

35-o. Мисля, че няма други от групата там.  Simple Smile

По-голямото ми дете е там и РС е следващата седмица. Затова още нямам информация , но си помислих , че точно за там става въпрос.
И моята кака е там.
Нещо много не ми харесва идеята за ремонт през учебно време. Sad
На рс ще пращам мъжа. Да видим какво ще разбере и запомни.

# 206
  • София
От опит - едва ли училището има избор, а и не зависи от тях.
Парите за ремонти обичайно пристигат с грандиозни закъснения от община (или министерство, зависи коя е шапката).
Не се настройвате срещу училището.

# 207
Много заета седмица за мен и едвам виждам учениците, особено каката, че се скрива в стаята си и заспива. За днес сано разбрах, че "голям срам" било с кутията, но чинно си беше изяла. Вчера намерили хубаво магазинче до училище, а какво си е купила - солети... в училище ставало опашка и  минавало цялото време.

# 208
Може да ми изтрият мнението, ако решат, че не е по темата.
Все чувам оттук- оттам, а и по-нагоре прочитам мнения от рода на - колко е срамно да се яде храна, приготвена вкъщи🤔 “срамно” било на плажа, в училище… не разбирам- кое по-точно е срамно? Аз също го правя, децата ми също, защото: купувам качествени продукти, които правя на здравословни закуски и храна за семейството. И да, носим ги и ги консумираме, защото не искаме да ядем тестени закуски от близката лавка или пекарна; хамбургери със съмнително качество на продуктите. Защото сме И с хранителни алергии. Може би трябва да се научим да не съдим хората какво ядат, как се обличат, а да обърнем внимание на по-стойностни неща. Радвам се, че децата ми не ги интересува какво мислят другите затова, че ядат храна, приготвена вкъщи. Приготвена е според вкуса на всеки от нас, според здравословното състояние, според диетата за тегло, ако искате. И нямаме свръхтегло.
Дъщеря ми беше на стаж във фирма за киберсигурност в Англия. Там колегите й си носели храна и си я притопляли в специален офис. Всички сядали- шефове и подчинени- и заедно обядвали на една маса. Без да се срамуват.

# 209
  • София
Това отдавна се практикува и в офисите в България. От години не съм чувала, че е срамно да си носиш храна от вкъщи. Сега явно ново поколение расте.

Общи условия

Активация на акаунт