Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 399
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не бих записала сега школа. Учат 20 часа седмично нов език, стига е...може след 1, 2 год. Сега май е излишно , пък и на целия стрес, знам ли

# 181
  • София
И нашата родителска мина. Аз съм в потрес. Само класната харесах.  Simple Smile
Важното е, че набора е ОК. Децата били готини и ходи с желание. Дано така и да е занапред!

Много неприятно ме изненадаха с предстоящия ремонт на училището. Все се надявах, че ще се случи лятото, но уви. Още сега ни предупредиха, че децата ще бъдат преместени в друго училище (не се знае още кое и за колко време), но нямало да е в квартала (Лозенец). Искрено се надявам този път да не се ремонтира отново по български, а по-стегнато и бързо да вървят нещата. Ако трябва да пътува всеки ден по 2 и нагоре часа в посока... ще се наложи да търсим ново училище.  Sad 

bibi, евала за ентусиазма на девойката! Дано го задържи и издържи на натоварването!

# 182
Моята не учи нов език и мисля, че е подходящо да я запиша на нов език, докато тази година минават нивата на английски, които тя знае. Не, че смятам, че ще и е лежерно в училище, но определено няма да се узори. Повече ще я мъчи ставането и пътуването.

# 183
Сигурно съм единствената останала,но сега ще подавам за еднократната помощ . Може ли да ми припомните,върти ми,се,че някои от вас сканираха белжката и просто пращаха на някакъв имейл към Агенцията. Греша ли? За Варна дали приемат така?
И аз така подадох. За цялата страна важи. По имейл, сканирано Заявление+Служебна бележка. Върнаха ми почти веднага Входящ номер.
Здравейте.
Понеже не откривам такъв имейл за София някой би ли могъл да го изпрати тук.
Благодаря предварително..

# 184
Моят син беше много стресиран след първия ден. Истински ме учуди! Обикновено много лесно приема новите неща и се сприятелява, а сега откровено тъжен ми се видя. Каза, че нямало да си намери приятели и незнаел как ще се справи. Цяла нощ не спах дали не направихме грешка. Обаче вчера вече тотална промяна. Сприятелил се, учителите били страхотни и нямал съмнения, че е на нивото на другите (в МГ (Инф. и ИТ)е и в класа има деца от предни години). За мен също учителите са много стабилни и ми вдъхнаха доверие.   Определено има деца по- напред от другите, но ни увериха, че ще могат да наваксат и информатиката ще започне от нула.

# 185
  • София
bibi, сподели, моля за испанския в Сервантес. И ние бяхме планирали с щерката да започва от сега, но нещо се е шашнала с ранното ставане и новото училище, та се чудя дали е подходящо...
Сподели кои дни и по колко часа са им групите? Вие кога започвате?
Ето го графика им:
https://sofia.cervantes.es/imagenes/file/cursos/2024/cursos_oton … 2024_bg_ninos.pdf
Има много курсове - почти всеки ден. Моята е понеделник от 9.30 до 12.30 ч., ако се сформира група. Допреди седмица бяха 4 човека, при минимум 5, но ако трябва ще сменим деня. Аз исках да е понеделник, че уж да е научила през уикенда за понеделника. Trollface
Явно групите са малки. Таксата е ... 500 лв. за 45 учебни часа. А 1.1 +А 1.2 Аз докъм B2 мога да помагам.Innocent , ако има нужда. При моята езиците са нещото, дето й върви най-добре.

# 186
  • Пловдив
Сигурно съм единствената останала,но сега ще подавам за еднократната помощ . Може ли да ми припомните,върти ми,се,че някои от вас сканираха белжката и просто пращаха на някакъв имейл към Агенцията. Греша ли? За Варна дали приемат така?
И аз така подадох. За цялата страна важи. По имейл, сканирано Заявление+Служебна бележка. Върнаха ми почти веднага Входящ номер.
Здравейте.
Понеже не откривам такъв имейл за София някой би ли могъл да го изпрати тук.
Благодаря предварително..
Ето тук има таблица за цяла България, със съответни адреси, телефони и най-в дясно са имейлите на ДСП-тата. Изберете Регионална Дирекция София град и след това към ДСП от кой квартал сте по Настоящ адрес:
https://asp.government.bg/bg/kontakti/teritorialni-strukturi/

# 187
Важното е, че набора е ОК. Децата били готини и ходи с желание. Дано така и да е занапред!

Много неприятно ме изненадаха с предстоящия ремонт на училището. Все се надявах, че ще се случи лятото, но уви. Още сега ни предупредиха, че децата ще бъдат преместени в друго училище (не се знае още кое и за колко време), но нямало да е в квартала (Лозенец). Искрено се надявам този път да не се ремонтира отново по български, а по-стегнато и бързо да вървят нещата. Ако трябва да пътува всеки ден по 2 и нагоре часа в посока... ще се наложи да търсим ново училище.  Sad 

bibi, евала за ентусиазма на девойката! Дано го задържи и издържи на натоварването!

Кое е училището? Че като прочетох Лозенец се притесних.

# 188
  • София

35-o. Мисля, че няма други от групата там.  Simple Smile

# 189
bibi, сподели, моля за испанския в Сервантес. И ние бяхме планирали с щерката да започва от сега, но нещо се е шашнала с ранното ставане и новото училище, та се чудя дали е подходящо...
Сподели кои дни и по колко часа са им групите? Вие кога започвате?
Ето го графика им:
https://sofia.cervantes.es/imagenes/file/cursos/2024/cursos_oton … 2024_bg_ninos.pdf
Има много курсове - почти всеки ден. Моята е понеделник от 9.30 до 12.30 ч., ако се сформира група. Допреди седмица бяха 4 човека, при минимум 5, но ако трябва ще сменим деня. Аз исках да е понеделник, че уж да е научила през уикенда за понеделника. Trollface
Явно групите са малки. Таксата е ... 500 лв. за 45 учебни часа. А 1.1 +А 1.2 Аз докъм B2 мога да помагам.Innocent , ако има нужда. При моята езиците са нещото, дето й върви най-добре.
Благодаря! Аз също видях графика в сайта им, но не бях разбрала колкомпъти седмично е. Щом е веднъж, ще го сместим.
Вие проучвахте ли други школи?

# 190
  • В Страната на чудесата
Първият (реален) учебен ден у наше село се изтърколи щастливо. Новите учители са прекрасни, но (засега) старите съученици са the best. Всяко междучасие се събирали всички от стария им клас в стаята на старата им класна... Хубав и задружен клас бяха наистина. Трудно ще превъзмогнат разпокъсването на класа, но дано постигнат такава задружност и в новия.
Иначе задължително закусва сутрин, от първи клас още си свикна да закусва рано и му е добре поне до голямото междучасие. После хапва нещо дребно, защото обядва най-рано към 3 ч.
Аз доста внимавам да се хранят редовно през тийн годините, тъй като са ми много self-conscious децата на тема външен вид. При 2 от 3 се е стигало до хранителни разтройства под някаква форма и се е налагало с много говорене от моя страна сами да се издърпват за косите от такива "дупки".

# 191
  • София
Моята щерка по едно време беше супер слаба /и сега е така, но здравословно слаба/ - постоянно я дебнех, един ден ми сподели, че се виждала дебела в огледалото и откачих. Говорихме много, не беше стигала до крайности, но адски много беше ограничила храната. Разминахме се само с това. Сега зорко следя да закуси каквото и да е, после обядът и вечерята са пак под мое наблюдение. Но тя започна да си се храни нормално, сладичко също похапва.

Бързо да оздравяват болните. Моят хубостник си е вкъщи, спи по 14-15 чАса. Явно на първия учебен ден е било началото, затова и се прибра веднага. Но не помня да е бил така скован от болка в ставите.

# 192

35-o. Мисля, че няма други от групата там.  Simple Smile

По-голямото ми дете е там и РС е следващата седмица. Затова още нямам информация , но си помислих , че точно за там става въпрос.

# 193
  • София
Вие проучвахте ли други школи?
Не. Приятелка ми ги похвали. Близо й е до училище. Аз по принцип съм фен на частните уроци поради ред причини, но реших, че за тия нива е ок., а пък и за тази възраст на девойката вече е добре да е в група и да има конкуренция.

# 194
Мерси на bibi за инфото за Сервантес Simple Smile

По повод еднократната помощ - отидох на място да подам, защото ми е много близо и ми казаха, да следя отсъствията, защото при 5 неизвинени се връщат парите. Не помня, дали се обсъждаше в темата, та искам да обърна внимание Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт