Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 373
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Не мога да ви насмогна само да ви чета Smile
Да дам отчет за първите учебни дни. На 16 му се натресох първо аз, а след това и баща му пристигна. Но той явно беше доста притеснен от първия учебен ден и му беше добре-дошло някой да отиде с него. И цветя занесе по собствено желание. Ходиха след това на боулинг, както писа sisill и се върна доволен.
Със заспиването ние имаме обратния проблем - няма ваканция заспиват си рано, но и стават ужасно рано, което мен ме убива... 21:30 са по леглата - четат и говорят и в 22 изгасят лампите. В петък го водих на опера от 19 почти до 22. Уби се да се прозява последния половин час и едва издържа Scream
Сутрин за сега става без проблем, пием чай в 6:15, закусва и тръгва. Запознал се е с повечето деца и разликата с бившия му клас му е все още шокираща. Шокиращи са му и изискванията на учителите Grinning Днес имаше за домашно 2 задачи и той не можал да реши едната въобще Laughing Щял да пита. По английски каза, че е добре и е на нивото на повечето от съучениците и не е притеснен. По БЕЛ госпожата ги уплашила, че който не си прочетял произведенията, директно пишела двойки. Сега е притеснен и се вайка, че не е чел достатъчно през ваканцията. Пробвал е днес и стола (той предпочита готвено) и му е харесало. И за утре си поръчал, а и компания за обяд си намерил от класа. Всичките му спестявания са на револют, но гледам винаги да има и пари в брой. Помагала съм поръчала - имаше ги на сайта и ги видях от там. Иначе за него трябва ми син сборник по математика за 8 клас е достатъчно като обяснение Satisfied Имаме и насрочена родителска среща по класове.
На мен ми се отразява зле началото на учебната година - късното заспиване (и аз съм сова), ранното ставане и всякакви мероприятия около и извън училище плюс много работа. Поне направих и аз планове за есенната ваканция и ще починем.
Връщам се да ви дочитам
Забравих - Честит Рожден Ден на набора на Gossips на патерици! Много здраве и късмет през учебната година!

# 166
Благодаря jsed 🙂, и аз немога да ви изчета. Моя получава джобни за седмицата или направо за месец, както той поиска. В т.ч. и за извънучилищни излизания. Повечето са в брой, по-малко в картата. Така сме от няколко години, моят е много пестелив, събира си пари, даже си ги обменя в евро (при татко му или при баща ми). Купува си с негови пари всички телефони до сега, но по-бюджетни, ай фон неискал, да не бил луд да дава толкова пари..🤣🤣🤣, стария плейстейшън си купи сам и телевизор за неговата стая, по-бюджетен е, но е смарт и е огромен. А бе пестелив ми е, щом и Лидл + има в телефона...а аз много рядко влизам в този магазин. Получава по 70лв на седмица, зимата ще са повече, че ще са повече по моловете+ купувам карта за фитнес 75лв всеки месец.
Моя днес успя да забрави един от новитеее парцали на найк в класната стая😲, та ако утре не си го намери ще си купува същия, ама сам! Щял да го намери, да видим, един суитчър така забрави миналата година, ама не го видя повече....

# 167
  • Sofia
Дъщеря ми има Револют от 2 години и когато навърши 14г.я вкара в wallet-а. Плаща с телефона, пластиката стои вкъщи. Обаче ще трябва да ходим за банкова карта заради стипендията. Дано по-дълго се ползва тази карта Grin

# 168
Аз да укарася малко разказа на Jsed.
Вторник по география им казала, че ако не било празник щели да правят входно върху материал взет 5 клас. Нямало нужда от преговор, защото нали таблицата за умножение се учела 2 клас и още я помнят та какъв бил проблемът да помнят материал от 5ти клас Simple Smile
По Английски имат парола за влизане в стаята. Трябва да спелуват дума, която им каже г-жата.
По БЕЛ г-жата била много хубава и мила Simple Smile - Петък входно. Моя нищо не е чел. Вчера отвори Илиада погледна и каза:
- Ама то това цялото ли е като стихотворение?! - О, не няма шанс.- и я затвори...
С 3ка по БЕЛ завършва ли се или трябва 4ка? Съвсем сериозно питам.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 11:34 от sisill

# 169
Завършва се с всичко, различно от 2ка Simple Smile Ма ти пък не го подценявай човека.
У нас се почна - "забравих си физическото" и едни тъжни човечета и страдалчески молби. Има късмет, че имам работа в района и ще я спася този път 😈

# 170
  • София
Мина и нашата РС плюс афтър РС до 23 часа Simple Smile
Хора, толкова съм впечатлена, че дори не мога да го опиша. Това е накакъв друг свят. Класната е страхотна - спокойна, мила, подкрепяща. Иска първо да създаде добър екип и любов към езика и да се работи без стрес и напрежение. Материалната база е космическа. Имат в стаята специално оборудване за подобряване на произношението, 73 инчова плазма с абонамент за Нетфликс да си гледат Кей драми, таблети, библиотека с книги на корейски, мека мебел за групови проекти. Имат обмен с корейско училище и се работи за втори такъв. Корейците в България ги обгрижват много и им правят разни събития, един дори често носел корейска храна на децата. Друга корейка написала учебник и го дарила на децата в тези класове, та ще получат по един учебник подарък (без да го връщат). За сградата няма нужда дори да казвам - това е може би най-хубавата училищна сграда в България, паметник на културата. Салоните били обновени и супер модерни.
Толкова съм въодушевена, че дори не успях да спя от вълнение.

# 171
GoSsipSs, богаташче е твоят, жив и здрав да ти е 😊

Аз извадих на наборката от Уникредит тийн сметка, супер ми изглежда, няма такси и си сложи в нея 20лв. като си я взе. Даваме и пари всеки ден в зависимост от това колко харчи, но тя не е по харчалъка, така че не са повече от 35 лв. на седмица. Засега яде вкъщи, че е още срамежлива и малко се притеснява, но се отпуска малко по малко.

# 172
Хора, толкова съм впечатлена, че дори не мога да го опиша. Това е накакъв друг свят. Класната е страхотна - спокойна, мила, подкрепяща. Иска първо да създаде добър екип и любов към езика и да се работи без стрес и напрежение. Материалната база е космическа. Имат в стаята специално оборудване за подобряване на произношението, 73 инчова плазма с абонамент за Нетфликс да си гледат Кей драми, таблети, библиотека с книги на корейски, мека мебел за групови проекти. Имат обмен с корейско училище и се работи за втори такъв. Корейците в България ги обгрижват много и им правят разни събития, един дори често носел корейска храна на децата. Друга корейка написала учебник и го дарила на децата в тези класове, та ще получат по един учебник подарък (без да го връщат). За сградата няма нужда дори да казвам - това е може би най-хубавата училищна сграда в България, паметник на културата. Салоните били обновени и супер модерни.
Чак ми се прииска и аз да се запиша Satisfied

# 173
  • София
А нашият боледува от днес. Класиката - гърло, хрема. Три деца отсъствали от класа.

# 174
Чак ми се прииска и аз да се запиша Satisfied
Уникално, готино звучи, много се радвам, че има такива училища. Дано да стават повече.
А моя не, че е богаташ, просто парите си харчи супер рядко. Пази си от всички рожденни дни, откакто се помни, вземе ли ги и край все едно ги няма. Отделно и от джобните си събира. Това от мен не го е наследил 🤣🤣🤔😉

# 175
  • София
Ahoney, в дшата ми се прокрадна лека завист!

Sisill, разсмя ме. Аз в 8 клас не прочетох Илиада, но имам отлична оценка върху нея. Така че не го мисли, ще се оправи.

Sali, пожелавам бързо оздравяване!

Моето гардже много харесва класа и училището. Класната е малко разпиляна, но нали детето е зубърче и вкъщи седна да си систематизира и подрежда преподаденото. Иначе е в шок от френския! Не разбира защо трябва да има толкова много букви, които се четат като една. Още повече, че тази една си я има в азбуката... Голяма и неравностойна борба ще падне в началото.

Снощи реших да се проявя като добра майка и направих гофрети. Сутринта е станала по-рано, стоплила е една, закусила и, няма да повярвате, почистила след себе си! Пу-пу, дано продължи така.

# 176
  • София
Снощи реших да се проявя като добра майка и направих гофрети. Сутринта е станала по-рано, стоплила е една, закусила и, няма да повярвате, почистила след себе си! Пу-пу, дано продължи така.

Ети, в моята душа се прокрадна голяма завист Simple Smile

# 177
Моето ще има 1 час седмично с класния си. Много интересен класен Sunglasses

# 178
  • София
Моята вчера беше умряла от глад. Забравила да яде вкъщи преди да тръгне (WTF ?!). Междучасията малки, у-щето голямо, едвам в голямото се докопала да си купи нещо. Дойде, хвърли раницата, изяде 5 зърна грозде и бегА на тренировка. След това изяде ...света. В 21.30 - супер здравословно! Пекох бретцели, сложих един за в чантата + морков и краставица в кутия, напомних й да обядва ... да видим.
Бая сe чудих, но ще ходи на АВО в съботите по нейно желание. Определиха я С1, но след няколко консултации с досегашната си учителка и тръшкане от моя страна, я върнаха в B2 - сертификатна подготовка. Почва и испански в Сервантес пак по нейно желание.  Дано не си бърка в носа в у-ще 5 г.
Oчарована е от учителя по история. Харесва си класната, която ще е по АЕ. За другите е със смесени чувства, но тя не е видяла много учители досега.
Има вече 3-4 "дружки" от класа, абе чукам на дърво, че 6 и 7 клас бяха кошмар при нас и заради съученички.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 14:23 от bibi

# 179
bibi, сподели, моля за испанския в Сервантес. И ние бяхме планирали с щерката да започва от сега, но нещо се е шашнала с ранното ставане и новото училище, та се чудя дали е подходящо...
Сподели кои дни и по колко часа са им групите? Вие кога започвате?

Общи условия

Активация на акаунт