Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 370
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Ние сме на две смени. Сега е втора смяна, но два дни имат предчасове от 11.35 и са до 19.00.
Когато е 1-ва смяна задължително закусва+ слагам сандвич или пица за училище , нещо сладичко и сок + пари, които почти никога не харчи. Същото правя и за 2-ра смяна, но дотогава е и закусил, и обядвал😀
Прочетох в групата добри отзиви за курсове към AVO. Да попитам-някой бил ли е на онлайн обучение /ниво В2/ и доволни ли сте? Мисля да го запиша.

# 151
Следя от известно време темата за помощта за осмокласниците. Само да потвърдя за себе си: миналата година с по-голямата, подадох заявление през egov и без да прикачвам нищо ми го одобриха и изплатиха по-късно. Информацията се подава служебно от училищата. Но като цяло става една идея по-късно , през октомври.

Тази година няма промяна, нали? Защото мислех пак така да направя. Не са ми давали бележка при записването и не ми е сложно да ходя до гимназията специално за това.

Просто се зачудих да не би да има промяна и да пропусна нещо Simple Smile

# 152
Koriandar25, от изчетеното в темата - няма ново. И аз не съм имала проблеми с egov.

# 153
  • София
Koriandar25, така ми обясни милата жена по телефона. Ако не подам бележка, ще получа парите през октомври.
Също ми каза, че ако има повече от 5 неизвинени отсъстия за един месец ще трябва да връщам парите.

# 154
Аз пак ще питам, ще ме извинявате, амаа... Blush Как им правите дигитални Револют?
При мен дава възможност за само за физическа карта за под 18 год., поне през приложението.
Прикачаш я към тази на родителя.
Влизам в моя Револют, отивам на карти, добави нова и там ми дава опции Debit, Pro, <18.
На Debit има Physical, Virtual, Disposable, на <18 обаче има само Physical.

Wallet, доколкото знам, е за над 16 год., а Google Pay даже над 18 год.
И пак съм в задънена улица.

Иначе ѝ направих вече една дебитна за стипендията в ОББ, ама ми се искаше за джобни и разни други извънредни разходи да има на телефона карта, на която да стоят само малки суми и към която лесно да превеждам. За тази на ОББ също казаха, че не може да се ползва дигитално.

# 155
  • Видин
Най-близката приятелка на Наборката в старото училище беше дете без майка.. Двете ходеха залепени......Много умно момиче , амбициозно,  много добре се представи , високи балове , отиде в много хубаво училище... Blush
Та, тя имаше афинитет към кутиите с храна на Щерка ми Grinning Слагах всяка сутрин кутия за 2 деца ... два сандвича, два мъфина, две чепки грозде.... в този ред...  Ядяха децата, кутията празна идваше Joy
Адмирации!
е, мерси. Ама нищо не коства. Като се усетих, че и друго дете яде от кутията, почнах да слагам двойно... то , Милото дете, явно му липсва тази работа, хем не беше без пари, обгрижено дете, баща й много свестен... ама по мъжки ги гледа двете си деца човека...нормално...
Да, сигурно не коства много, но не всеки би го направил. И съм сигурна, че детето го е оценило.

# 156
И аз мислех да поръчвам карта на Revolut. Даже я заявих, но я отказах после, защото не съм сигурна ако имат стипендии дали ще могат да ги превеждат по Revolut. Някой знае ли?
Иначе моята се храни само с домашна храна. До сега е била целодневно и се хранеше или на стола или и пращах кутии с нещо готвено. От годна е с алайнери и е ограничила доста храненето навън, защото и е трудно да ги сваля, да мие после зъби, да ги слага, да закача ластици... Та в училище за сега отказва да яде. Сутрин много и се спи, хем в 22 е заспала, но обича да си поспива. В 6 хич не и е до закуска, но като знае, че е обядва чак в 14ч, яде, какво да прави.
От 2 дни ходя с нея с транспорта до училище, защото и е ново и има да сменя, та да и покажа пътя. Днес на връщане успя да се загуби Simple Smile
Family link'а ми показа, че не е където трябва, та и звъннах и чувам как някаква мила госпожа и обяснява как да се върне, където трябва Simple Smile. Винаги и казвам, ако не знае къде е, да пита, та се е отсрамила Simple Smile

# 157
  • Варна
Сигурно съм единствената останала,но сега ще подавам за еднократната помощ . Може ли да ми припомните,върти ми,се,че някои от вас сканираха белжката и просто пращаха на някакъв имейл към Агенцията. Греша ли? За Варна дали приемат така?

# 158
Ивка, приемат, да. Аз така подадох. Това е имейлът на варненската дирекция: dsp-varna@asp.government.bg
Освен бележката, трябва да попълниш заявление за отпускане на помощта и също да го приложиш.

# 159
  • Варна
Господ здраве да ти дава Heart Eyes

# 160
  • Пловдив
Сигурно съм единствената останала,но сега ще подавам за еднократната помощ . Може ли да ми припомните,върти ми,се,че някои от вас сканираха белжката и просто пращаха на някакъв имейл към Агенцията. Греша ли? За Варна дали приемат така?
И аз така подадох. За цялата страна важи. По имейл, сканирано Заявление+Служебна бележка. Върнаха ми почти веднага Входящ номер.

# 161
  • София
Направих револют на набора. Него обаче го закачих към баща му, който също беше надлежно регистриран.

Заявих картите. Като не пристигнаха в пощенската кутия, тръгнах да поръчвам пак. И в приложението излязоха мейл и тел за връзка. Писах на мейла - малко стандартен отговор, да сме си проверили пощата или да посетим пощенския клон.
Леко ги благослових наум.
Обаче на следващия ден (след мейла)  мъжът изненадващо получи смс на телефона с номер на пратка. И картите бяха в пощенския клон до нас. Но трябваше да покажем този смс. Иначе нищо не дават.

Синчето е доволно. Но ще ползва само пластиката. В самото приложение изписва, че картата може да се добави в google pay при навършване на 16. Истинската възраст му възраст съм въвела.
Ако не беше получил пластиката, щях да му дам моята. Но така е по-добре.

# 162
Моят младеж е със седмичен бюджет, който включва или по 10 лв за храна и пари за билет или за храна и карта за автобуса. Преценяме всяка седмица в учебно време как да пътува. Сутрин всички сме с колата, но в 13 или 15 ч понякога се прибираше сам. Сега в новото училище е до 7 час всеки ден и засега два дни успява да си хване автобуса в 13. Затова и се предвижда да има пари да си купи и нещо за хапване ако се наложи да изчака следващия. Миналия месец решил няколко дни да не обядва, докато не се олюля на вратата, едва се задържа. Сега сутрин му следим закуската и вечер вечерята. Разчитам че си е взел поука и не пропуска обяд, при положение че и без друго го отровиха с лекарства тази година и резултатите не са налице. Харесва му в училище, все още се опознават.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 20:21 от J_M_M

# 163
  • София
И аз днес взех Революта на дъщеря ми от пощенския клон, след като лелката ми се скара, че не нося копие от акта й за раждане.
Ще си носи пластиката, заедно с картата за ГТ.

# 164
  • София
Моята девойка също е нощна птица. Цяло лято си лягаше след 2ч и спи после до 13ч.
Сега е втора смяна и е много доволна защото не става рано. Аз обаче най късно в 00ч се провиквам от спалнята да заспива вече.
Доволна е от класа , днес се оплака от френския и ми каза, че бил странен.
Нашата никога не е искала кутия с храна още от 2ри клас. Мрънкаше ми, че тя такова нещо не иска да носи, ако ще каквото ще да и слагам. Като малка се хранеше в стола в училище и от лафката.
След 5 клас си купуваше храна извън училището.
Има си джобни 10лв на ден, но това е за целия ден.
Наскоро и дадох 100лв да отиде в мола с приятелка и да си купи някви дрешки.
По-късно през деня ми реве, че загубила 50лв. Още ми е шматка и за това си караме на джобни, а не на седмични.
Иска ми се и банкова карта да и направя за да си има в нея пари ако и се наложи. Скоро и това ще стане.
Има си другарче за градския транспорт и съм по спокойна. Пътуват 50мин. Но какво да се прави такъв ни е късмета. После пък ще е хубаво.
Опознават се с учителите още и нищо по така не се случва. Заплашват ги за телефони за закъснения и такива . Дисциплина да има. Имат си нов предмет от тази година Светът в икономиката , воден от заместник ректора на телекомуникациите, който щял да ги води по музеи та са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт