Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 362
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Ооо, нашата с храната е ужас. От кутията изядено тук-таме, от кетъринга в училище се отказа, че не я чакали от занималнята да се наяде, започнах да слагам само пари, така си купи я пица, я брускети, но по-добре от нищо. Обяд вече вкъщи и за вечеря вече аз я ИЗконтролирам, та поне веднъж на ден и събота и неделя се храни нормално. Сутрин започнах да и правя сандвич да яде в колата, та пак нещо влиза в корема преди училище.

# 136
Аз пак ще питам, ще ме извинявате, амаа... Blush Как им правите дигитални Револют?
При мен дава възможност за само за физическа карта за под 18 год., поне през приложението.

# 137
Аз пак ще питам, ще ме извинявате, амаа... Blush Как им правите дигитални Револют?
При мен дава възможност за само за физическа карта за под 18 год., поне през приложението.
Прикачаш я към тази на родителя.

# 138
Lúthien, ние сме й дали една пластика "за възрастни", издадена на името на баща й. Другото го пробвах, ми забатачено ми се видя. Физическата карта за "под 14 г" не пристигна и отказах да се занимавам.

# 139
  • София
Получили са си униформите зайците във 2АЕГ.
Когато пазаруват, им даваме някоя от нашите пластики, но явно е време и това да се промени

# 140
  • Пловдив
Моите лягат в 23 часа. Обедния сън са го отказали категорично от детската градина Simple Smile Девойката започват в 7.30 и първата сутрин стана в 6ч. Има директен автобус 222 до ЕГ Пловдив. Но вчера го чакала над половин час и закъсняла 2 минути за първия час. Това никога не и се е случвало, много е изпълнителна. Та днес стана по-рано и е отишла рано, рано в училище. Наистина градският транспорт в Пловдив е ужасен! Младежът е от 8 часа и има късмета, училището да му е до моята работа. Та аз го карам, за около 10-тина минути път с кола. Става в 6.45, че е много суетен и голямо приготвяне сутрин...
Закусват в къщи задължително. Иначе бяха много сладки снощи на вечеря, когато разправяха ентусиазирано един през друг за учители, съученици, впечатления. Но младежът, който е разсеян художник, до момента винаги разчиташе на сестра си за организационните въпроси, домашни и т.н., сега трябва да се научи да се справя сам. Е, първия ден си оправил раницата за понеделник, не за вторник Wink И забравил да обядва... Просто забравил Simple Smile Вчера бяха до 15.30ч на училище. Имат мнооого рисуване и е щастлив. Но и двамата са очаровани, колко малко математика имат. От 9 часа на седмица в МГ-то, тази година на 3 часа. Миналата седмица изкарахме лични карти. Предстои да им изкарам дебитни карти за стипендии и джобни.

# 141
  • при моите любими
Моите също са нощни птици. Наборът обаче става рано. Всеки ден ще ходи на тренировки и според мен съвсем скоро ще започне сам да си ляга рано. Днес излязоха двамата заедно, друга информация от деня нямам. Надявам се да не се замотае след училище, защото тренировката му е 15:30, а трябва да се прибере, да хапне и пак да излиза. Ще се прибере след 18 часа, не знам как ще смогва и с ученето. Джобни давам на куп за седмицата. Като им свършат добавям. Но ползват и карти и там превеждам. Много говоря за джънк фуд, но не ми се получава, все към нездравословна храна има влечение.

# 142
Здравейте.
Тези които подадоха заявления за еднократна помощ през egov.bg получиха ли е-mail с потвърждение.
Супер им е бъгав сайта...

# 143
  • София
И моята девойка имат днес входно по английски. Сутрин закусва, така сме свикнали всички в къщи. Обядът ще ми е малко проблем, някои дни са до късно следобед, а тя се храни строго здравословно и не яде пици и др. подобни. Май пак ще правя кутии.
Дебитна карта й направих, днес ще я взема, че и без това за стипендията ще й трябва.

# 144
Mravchca_V, нямах мейл в инбокса, но имах съобщение вътре в профила ми в egov. И понеже съм разсеяна, изобщо не загрях, че бележката за записан са ми я дали още в деня на записването. Изпратих я днес постфактум като отговор в системата и сега ще чакам да видим

# 145
  • Пловдив
А защо се мъчите с този egov.bg? Вчера пратих обикновен имейл до ДСП, с прикачени сканирани Заявлението + Служебните бележки на двамата от училище. Почти веднага получих обратен имейл с Входящ номер на Заявлението ми.

# 146
На мен от ДСП ми казаха, че може даже и само сканирана декларация.

# 147
  • Пловдив
На мен от ДСП ми казаха, че може даже и само сканирана декларация.
Така ще трябва да чакате 5 Октомври, когато ДСП-тата ще получат служебно информацията за записаните ученици от училищата. До тогава са нужни и служебни бележки от училищата.

# 148
  • София
Здравейте.
Тези които подадоха заявления за еднократна помощ през egov.bg получиха ли е-mail с потвърждение.
Супер им е бъгав сайта...
Получих имейл, че имам съобщение в профила в egov, влязох и го прочетох. След това ми се обади служител да ми иска решението за развода, изпратих го и след няколко дни имах съобщение, че съм одобрена за помощта.

# 149
Моята станала сутринта, направила си за закуска две филии, приготвила си един сандвич за училище и се гласеше да тръгва. Тя няма джобни. Даваме ѝ когато излиза и има нужда от пари. Така ни излиза доста по-спестовно. Тя не е от тези, които харчат много и някак си предпочитам да продължим по този начин. Баща ѝ искаше да ѝ определим джобна сума още миналата година, но аз го убедих да не бързаме с това. До 4 клас винаги беше с кутия със сандвич, зеленчуци и плодове. Целия клас бяха така, парите бяха забранени. 5 до 7 започна да си носи само сандвич и си купуваше нещо за обяд. Определено виждам израстване в нея от както осъзна, че вече ще е в гимназия. Вчера дори ме спря да се прибера от офиса да си замеся хляба и го замеси тя! Вярно че ми се обаждаше на всяка стъпка, но съм много доволна от желанието, което показа. Пораства ми детето (подсмрък).

Общи условия

Активация на акаунт