Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 370
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Моето дете закусва в училище. Носи сандвич и зеленчук, у дома сме с хлебопекарна. Тя е много злояда и рядко харесва купувана храна. То, всъщност в моя град готовите закуски и хляб рядко стават за нещо, минават за секунди през процес печене.

# 121
  • Видин
Аз от миналата година им давам по 25 лв на седмица, т.е. 5 лева на ден. Харчат каквото харчат и останалото си го заделят. Възможно е да ги увелича на 30 лв, че всичко е много скъпо. Ако не им стигат ще додавам и така. Аз почти не нося пари в брой вече, навсякъде плащам с карта, но се съмнявам да може по тия лафки... та са в брой Simple Smile

# 122
Ние пък нямаме лавка, за да си купят нещо трябва да излязат извън училище, вярно, че наблизо имат доста места за похапване, но и време иска. Миналата година се бяха научили да си поръчват по телефона от едно като скара - картофки, кебапчета, бекон , слагаха им ги поименно в кутии и на следващото междучасие двама притичваха да платят и да вземат поръчката Laughing
По английски госпожата явно ще пуска домашните в школо и до родителите, защото сега получих съобщение - домашната за утре-60 думи, по 20 пъти всяка , утре диктовка върху думите . Отсега си представям какво мрънкане ще е Laughing
За джобните аз се чудя за почивните дни да включвам ли пари
Ahoney, и аз с такава цел- да се научи да си разпределя бюджета, та ще видим как ще вървят нещата

# 123
  • София
Откак е родена закусва в къщи, откак ходи на училище носи кутия, та до днес.Grinning
Баща й направи банкова карта с автоматичен превод 15 лева на седмица, това от 1 год насам ...борба беше да се научи да плаща с карта в магазини за дребни неща... Grinning свикна някак

Аз много дълго я държах без пари като ходи на училище, само с кутия... пък и е яла у дома
Щото само боклуци купуват съучениците й, бирени ядки от най-гадните , чипс и кола или енергийни... такива глупости, та затова.... чак рева на баща си накрая и той й направил Милия банкова карта  Joy .... която не работи в лафките Joy но тя все пак доволна.. предоволна , като ходи в голям магазин все нещо си вземе
Това дете, Наборката не е лакома... как да кажа, не държи толкова на пари, ядене..
Ама Малкото у дома е Звяр Stuck Out Tongue Winking Eye друго дете, все едно от друга майка е родено Joy

# 124
Моята е страшно капризна, не иска да закусва вкъщи, не иска да си носи храна (не била бебе Anguished), а ако няма нещо наблизо за купуване или ако не й харесав какво е, просто не яде. Голяма драма ми е това, защото както са и от 8 до 4, ще си стои гладна. От тази година давам 50 лв на седмица, с идеята да си вземе нещо свястно поне за обяд.

# 125
  • София
Обмислям варианта да им даваме пари за 1 седмица, да си ги разпределят. Сега им даваме когато поискат. Лошото е, че винаги си взимат допълнително от техните си пари /така няма да се научат да разпределят, но каквато майката - такива и децата/ Но все някога и те ще свършат Joy

# 126
охх, болната ми тема с храната Sad кутии носеше до 4-ти клас, ейй спуквах се докато измисля какво да слагам, че то капризно до безкрай нашето. После минахме на пари+кутия, че не вървеше вече да я пускаме без пари, защото от училище ходеше на уроци и по цял ден я нямаше. От миналата година е на месечна издръжка. Има определена сума 1/2 я превеждаме по карта и 1/2 й се дава кеш. Тя да преценява какво и за какво ще харчи, следващата издръжка е на 1-во число. Сега в училище им казали, че не може да се внася храна от вън :/ утре на родителската ще разбера дали е така.

# 127
  • София
Наборът е нощна птица, но вчера към 22:20 проверих и беше тъмно в стаята му. Не знам кога става, предполагам около 6:30, 7 без нещо /разбрахме се, че вече ще става и ще се оправя сам/, но тръгна в 7:00. Би трябвало да е стигнал за 20 мин., ще видим днес. Той по принцип не закусва, а толкова рано - абсурд. Сигурно си е взел нещо голямото междучасие. За джобните сме се разбрали, че ще му превеждаме месечен бюджет в картата и ще си прави сметката сам.  Досега нямаше джобни нямаше къде и за какво да ги харчи в училище.
Чакам и аз отзиви за учителите днес. Бебчо, разбра ли коя е заместничката и до кога ще бъде?

# 128
  • София
Най-близката приятелка на Наборката в старото училище беше дете без майка.. Двете ходеха залепени......Много умно момиче , амбициозно,  много добре се представи , високи балове , отиде в много хубаво училище... Blush
Та, тя имаше афинитет към кутиите с храна на Щерка ми Grinning Слагах всяка сутрин кутия за 2 деца ... два сандвича, два мъфина, две чепки грозде.... в този ред...  Ядяха децата, кутията празна идваше Joy

# 129
  • Видин
Най-близката приятелка на Наборката в старото училище беше дете без майка.. Двете ходеха залепени......Много умно момиче , амбициозно,  много добре се представи , високи балове , отиде в много хубаво училище... Blush
Та, тя имаше афинитет към кутиите с храна на Щерка ми Grinning Слагах всяка сутрин кутия за 2 деца ... два сандвича, два мъфина, две чепки грозде.... в този ред...  Ядяха децата, кутията празна идваше Joy
Адмирации!

# 130
  • София
Моето пък се сблъсква с втора смяна за първи път в живота си и още не може да се осаферчи.
Аз съм скарана с гр. транспорт, та да питам кои (надеждни) приложения за разписанието на гр. транспорт в реално време ползват вашите/вие, освен google maps ?
Има месечен бюджет в Револют и ДК на ПИБ, но баба й разваля фин.дисциплина като й подхвърля по някой лев в кеш (живее на горния етаж), а за началото на уч. година получи "бонуси" и от други баби от квартала. Rolling Eyes
Засега е доволна, излизали са вчера да се черпят с групичка от класа. Ни учебници имаме още, ни Школо, ни бележки за прословутата помощ. (май няма да стане само по ел. път, както твърдяха при записването).
Честито на рождениците, а болните да оздравяват! И аз точа сопол от събота, ама аз се намръзнах на концерта на Бочели.

# 131
  • София
Наборът ползва moveit и е много доволен. Цяла София разучи с него това лято. Показва и разписания, и време за придвижване, на коя спирка да се качи и слезе и т.н.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 11:42 от sanaka

# 132
  • София
Cabo San Lucas 40, това, което си правила е много мило! В класа на голямата имаха дете, чиито родители бяха затруднени, и останалите процедираха като теб - купуваха или носеха повече храна и я деляха с нея.

Ние даваме седмичен бюджет от поне три години. Но тя си носи храна, защото иска да си харчи джобните като излиза с приятелки. Все още няма карта, но мисля да й направя револют като стане на 14, за да може да го ползва през телефона.
В Белгия имаше места (вкл. ИКЕА), на коото не може да се плаща в брой. Предполагам, че скоро и тук ще стане така. Много е удобно. Даже седнахме в едно кафе, където сканирам менюто, поръчваш и плащаш онлайн (вкл. бакшиш) и те ти носят поръчката. Много готино.

# 133
  • София
Адмирации!
е, мерси. Ама нищо не коства. Като се усетих, че и друго дете яде от кутията, почнах да слагам двойно... то , Милото дете, явно му липсва тази работа, хем не беше без пари, обгрижено дете, баща й много свестен... ама по мъжки ги гледа двете си деца човека...нормално...

# 134
  • София
sanaka, забравила името на заместничката Joy Писах, звънях, накрая в телеграфичен стил получих инфото с едно недвусмислено "Чаоооо" накрая - в превод, това за нея означава "не ме закачай повече" Joy

Общи условия

Активация на акаунт