Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 390
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • София
korali, и аз много се надявам да успее в намеренията си. Определено има нужда от италианска гимназия. А и имам сантимент към 105то, защото и двете ми момичета учиха в него до 7ми клас. Само ми е малко тъжно, че се случва когато вече ни няма там.

# 226
За кутиите - аз съд не съм видяла, споделяме какво е общата настройка според повечето деца, пардон тийнейджъри, защото има разлика. И двете ми девойки имат алергии, кутии съм правила непрекъснато, и аз в офиса, ако имам време да направя И това, предпочитам да си нося нещо с подбрани продукти. Наборката, понеже е и злояда, от 1 до 3 клас носеше и термос с храна, защото от стола в края на седмицата й намирах купоните на дъното на раницата и така разбрах, че изобщо не се и занимава да види какво има там и не яде.
Голямата като беше в начален курс закусваше кисело мляко с овесени ядки, защото това й е вкусно (и до ден днешен), в специална кутия с винт, децата й се присмивали, че яде с лъжичка като бебе. Та независимо как сме ги гледали, колко сме се занимавали и какви възгледи имаме за храненето, като дойде прогимназията и гимназията, и да говориш,и да обясняваш, общото течение повлича. Гледам сутрин да успее да хапне нещо, за всеки случай давам някое протеиново барче, че поне да не налита на вафли, а другото вече е въпрос на неин избор.

# 227
  • при моите любими
Моите обичат да си носят храна, но по възможност пакетирана. Пред годините съм правила много кутии, защото бяха претенциозни и в стола ме обичаха да ядат. Сега биха носили десерт и плодове. Но когато не е масова практика и всички излизат в голямото да си купят нещо и те излизат с тях, редовно си връщаха кутиите или евентуално си ги хапваха след училище. Ако имаше практика всеки да си носи по нещо и заедно да си го хапват щеше да е най-добре. И преди съм писала, че наборът залита по джънк фууд и много искам да променя това, но май на този етап няма как да се случи, докато е навън.
Вчера беше много нещастен, че не е се е включил в ходенето до мола да хапнат пак нещо вредно, но беше на тренировки и нямаше как да отиде.

# 228
На големия до 7 клас съм му правила ежедневно кутии, винаги домашно приготвена храна, джобни имаше колкото да си купи нещо за пиене. Сега, обаче, не иска кутия, тъй като трябва да яде в лафката или на двора-в стаята не е разрешено, а доколкото разбрах другите деца не носят кутии с храна. Все пак в обществото на тийнейджърите важи стадният принцип, нужно е още време да проявят своя индивидуализъм. Разчитам на това, че се храни сутрин, обед и вечер вкъщи, като гледам да готвя здравословно.

# 229
Като за начало се напънах за след училище да има все любими готвени неща и се отчетох с телешко варено и задушена сьомга с джинджифил + печен карфиол. Ма списъкът ми долу горе приключва до тук и трябва да я изнудя за още опции, че да имам меню за цялата седмица. Засега си носи сандвичи и протеинови кремчета, готвено отказва, а според мен няма нищо лошо. Аз също предпочитам домашната храна, защото знаеш какво си сложил и как си го направил.

# 230
Моят два дена закусва по малко вкъщи, аз го карам буквално на сила. Но тука 2-3 дена закусва. В училище или си носи кутия или термос, или нещо пакетирано. Повечето деца си носят от класа. Хранят се или в стаята или отвън на пейките. Имат пейки с масички. Има лафка, но там неможе да се вреди даже да види какво има. Един път ходили до една бензиностанция срещу училището, но каза, че била много скъпа и няма да си дава парите там. Той гледа да се храни що годе здравословно, след като това лято го записах на фитнес с инструктор, та баткото го бил научил калво да яде.🤣😉
Мен не ме и слуша за ядене, той си знаел, ама да ви кажа всяка стотинка си струва, не е барнал ни пържено, ни вафли и чипс, откакто ходи на тоя фитнес. В събота отказа на баба му да ходят в КФС, за него преди любимо място.

# 231
  • София
Сами ли ходят на училище сутрин? Моята щерка я обхвана някакъв невиждан ентусиазъм Smile става в 5ч
Обръща стаята си наопаки
Тръгва по тъмно в 6.30ч, като не иска да я изпращам дори до спирката на рейса, има 5 минути ходене по главен булевард , ама все пак , то си е тъмница Cold Sweat
В рейса се вози с 3ма души, в училище пристига първа , към 7-7.10ч Rolling Eyes
Хем мога да я закарам, ама не....
Тя , която абсолютно винаги закъснява за всяко нещо Grinning Гимназистка, ново дете Joy

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 10:53 от Cabo San Lucas 40

# 232
  • Sofia
Мята девойка вече изнемогва. Има тренировки всеки ден и то някои са следобед, снощи писа думи (80 по три реда)  до среднощ, сутринта едва отлепи. Тръгваме заедно и аз я оставям на една спирка, иначе има опасност вечно да е закъсняла. Сутрин закусва и в голямото междучасие хапва нещо малко (протеиново блокче, солети).
Аз всеки ден си нося кутия с храна и много ме радва, когато видя и ученици с храна от къщи.
На наборката не знам какво бих сложила - и двамата с брат ѝ ядат не повече от 4-5 манджи и то различни за двамата - няма съвпадение. Много ми е трудно да измислям всеки ден какво да сготвя Persevere

# 233
Моята ходи от 5 клас сама, преди на 1 спирка с метро, сега на 8.

У нас е същото, АниК.  5 манджи въртя, и нито една от тях от нормалните традиционни.

# 234
  • София
Е да, от 5 ти клас ходи и моята щерка, ама в училището до нас. Тръгваше в 7:15 ч когато по улиците има хора и се развиделява, познава хората, среща други деца, абе всичко й е ясно и познато,  не е толкоз страшно

Сега, в 6.30ч е тотален мрак , празни улици, рейс с 3 ма души...., далечен квартал,  та затова питам Cold Sweat

# 235
И моето момче беше от тези с кутиите до сега. Започна от втори клас, защото не му харесваше храната в стола и в лафката, та до края на седми клас беше така.
Сега училището все още не е започнало официално за него, та ще видим .
Огледахме предварително какво има в района и от другата седмица като започне, ще видим как ще е.
На лагера са направили входни по математика и английски и не е доволен от представянето си по математика. Ще видим това как се материализира в оценка.
Лагерът много му харесва почти не го чувам и много се радвам.
Помагало за подготовка и аз не смятам да вземам.
За ходенето до училище смятам да ходи сам, аз съм такси само когато се успи зверски.

# 236
Е да, от 5 ти клас ходи и моята щерка, ама в училището до нас. Тръгваше в 7:15 ч когато по улиците има хора и се развиделява, познава хората, среща други деца, абе всичко й е ясно и познато,  не е толкоз страшно

Сега, в 6.30ч е тотален мрак , празни улици, рейс с 3 ма души...., далечен квартал,  та затова питам Cold Sweat

Стига да няма кучета, мисля, че не е страшно сутрин. А иначе - може да я посъветваш в автобуса да седне в близост до шофьора.

# 237
  • София
Ходи сама. Дори не се засичаме сутрин. И аз забелязвам небивал ентусиазъм - леглото е оправено, закусила е. Пу-пу....

Cabo, всичко ще е наред. И ние преди бяхме така. В 6.30 трябваше да пресече голям булевард, който не е много добре осветен при това. Отначало много я мислех, но после някак свикнахме...

До миналата седмица и моята драма беше, че и двете ядат по 10 тина неща, които не съвпадат. Но сега, когато голямата я няма, имам комфорта да готвя за само един брой с претенции.... Еми, по-лесно е.

# 238
  • София
Миналата година наборката започна да носи много храна в училище, за да храни приятелите си. Редовно правеше банички, кеск, мъфини, слагаше по 2-3 нарязани ябълки и те много й се радваха. Когато някой се опиташе да се подиграе за храната му казваха, че завижда, че на него никой не му носи.
Моята до преди две години ядеше малко неща, но изведнъж започна да опитва всичко ново и в момента има малко неща, на които се мръщи. Май само броколи, крафиол и брюкселско зеле напълно не яде. От скоро дори супи обича. Тук обаче аз имам друг проблем. Иска твърде голямо разнообразие и това ми е много трудно. Самата аз далеч не ям толкова неща като нея.
Много ще се радвам 105 да стане италианска гимназия, но истината е, че още преди 30тина години се канеха да го правят такава. Аз учех интензивно италиански в 8мо и по едно време дори ни изпращаха учители по разказвателните предмети от 105. Ми нито един от тях не знаеше италиански, бяха карали курс 2 месеца.  Но тогава и нивото на преподаване на италианския беше много ниско, сега чувам, че е по-добре, та дано този път се случат нещата.

# 239
Моята излиза около 7 и ходи доста до спирката на автобуса. Според мен метрото е по-удобно, но я оставих сама да го осъзнае, като стане по-студено. Май има доста хора и движение по това време вече.
От кучета не се страхуваме. Те по природа са добри същества и нападат само ако са застрашени. Стига човек да е спокоен и да не реагира неадекватно, като например да бяга, да вика, да подскача и т.н Simple Smile Имаме куче, и докато я разхождам виждам реакции от едната крайност до другата - малко дете да се втурне към нея да я прегръща през главата, или пък майката да почне да дърпа детето неистово по-далеч, при което то получава необясним, панически страх за цял живот. И двете не са ОК.

Общи условия

Активация на акаунт