Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 446
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Мартеа, половината не разбрах. Евала, че си го запомнила 🙂 наборката замина с колелето навън, но ще я питам. Най-много за пореден път да ми каже, че съм "забила".
А, да, това е другият термин, който се опитвах да се сетя. Значи имаме "локални", "филмари" и "забили".

# 316
  • София
Девойки, имам въпрос за Школо - отивам да Добавя ученик, добавям училище, име, дата на раждане и има две падащи менюта за клас и паралелка, от които нищо не пада и не мога да продължа.
Грешка при мен ли е, или училището не са добавили паралелките? Не съм работила с Школо досега.
Мерси!

# 317
Имаме и нърдове, гийкове и пикмита. Ама те са по-скоро психологически типове, а не субкултури.

# 318
Мартеа, половината не разбрах. Евала, че си го запомнила 🙂 наборката замина с колелето навън, но ще я питам. Най-много за пореден път да ми каже, че съм "забила".
А, да, това е другият термин, който се опитвах да се сетя. Значи имаме "локални", "филмари" и "забили".
Санака, усещам, че ме обижда детето, но сега ме е страх някой да не напише дефиницията тук, че да разбера как точно 🤣

# 319
  • Sofia
Да кажа за учебните терадки по езиците в гимназиален етап - безплатни са и се пише в тях - поне в тези на Клет и Просвета, с които имам взаимодействие. Лично договарях учебниците в бившето ми училище - гимназия с разширено изучаване на АЕ и втори език НЕ.

Бърди, девойката вече има ли Школо? (т.е. в училището работи ли то вече?) При мен всичко се появи авотматично, но аз имам профил. Когато се налагаше да искам достъп, след избор на училище избирах съответната паралелка и името на детето. Така заявката ми отива при класния р-ел и той я одобраява. Обаче ми се струва, че нещата в Школо вече са по-автоматизирани. Да кажат други майки от ФЕГ (нали така?).

И аз съм чувала за "забили". Допускам, че това са оня тип децата, които най-много харесвам Laughing

# 320
  • София
Забил е   май като  енписи - non playable character от комп. игри.  Това е човек, който е задръстен, сухар/консерва, който  и бавно стопля, готините  трудно комуникират с него ( а и не искат), та го отбягват. Мартеа като много веща с тийн жаргона може  да каже дали са синоними Simple Smile

# 321
Мда, определено по-интуитивно идва какво значи забил. 😁

# 322
  • София
Девойки, имам въпрос за Школо - отивам да Добавя ученик, добавям училище, име, дата на раждане и има две падащи менюта за клас и паралелка, от които нищо не пада и не мога да продължа.
Грешка при мен ли е, или училището не са добавили паралелките? Не съм работила с Школо досега.
Мерси!
И при мен беше така. Вчера някак я добавих и чакам одобрение. Преди това писах на Школо, още нямам отговор, но ме бяха извадили от профила ми. Явно са ръчкали нещо. Нищо не се появи автоматично, въпреки че имах профил в Школо.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 16:36 от bibi

# 323
Точно енписита са май, да. Ще питам довечера, че няма деца наоколо в момента.

Голям проблем ми се оказва в момента електронния дневник. Училището работи с НЕИСПУО. Влизало се с някакви стари училищни акаунти, предполагам този, с който повечето тук влизахте в дигиталната раница - изрових цялата комуникации с класните на девойката през годините, намерих на две места един и същ акаунт - името на детето@училището.bg
Пробвах с това да вляза, не ме пуска.
Настоящата класна каза, че това е единственият начин да вляза, но аз тотално "забих". Подозирам, че няма да имам много административна помощ от нея, това са хора артисти и ми се виждат малко над нещата. Някакви идеи?

# 324
  • София
Мерси!
Точно така се прави - през опция Заяви достъп. Пробвай пак, пробвай и през друг браузер, трябва да ти излезе избор на клас и паралека. Щом ти дава да избереш училището, значи същото е качило данните за тази година и би трябвало да ти излизат и класовете. Като отбележиш и това, пускаш заявката и би трябвало бързо да ти я одобрят. Детето се регистрира и пуска заявка по същия начин за негов профил, но с роля Ученик. Неговата обаче първо трябва ти да я одобриш, ако няма 14 години, а после и училището.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 16:40 от sanaka

# 325
  • при моите любими
В НЕИСПУО се влиза с ....@edu.mon.bg. Трябва да търсиш такъв имейл и парола.

# 326
  • Sofia
мартеа, трябва ти акаунт .......@edu.mon.bg. Преди 2 години мисля МОН създаде такива акаунти на всички деца. Преди кльомбата обикновено са инициалите на детето и някакви чеисла. С тях се влизаше в Teams,  а и с тях могат да ползват безплатно всичко от Office 365 и дигиталната раница, което си е ценно.

Ако не си намери данните, в училището трябва да има администратор, който да създава нови акаунти или да издири старите. Ще проверя дали в НЕИСПУО не се виждат от класния р-ел (и ан мен ми е тромаво за ползване, та рядко влизам, с Школо сме). Дъщеря ми никога не е знаела този свой адрес, но новата класна имаше списък на всичките ученици, а нови пароли за тези, които не ги знят (като нас) ще създаде учителят по ИТ.

Допълвам се: проверих НЕИСПУО - всяко дете има личен образователен номер, който много прилича на това преди кльомбата. Не знам дали е видимо за родителя, но за класния е видимо.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 16:46 от aniK

# 327
  • София
Благодаря на всички! Да, класната ни написа да влезем в Школо, че е заредено вече, но паралелките не ми излизат. Ще пробвам пак, ще пробвам и друг  браузър.
Оказа се, че имам стар акаунт от баткото (последната му година в гимназията въведоха Школото) и сега виждам само него от 2018та Simple Smile Simple Smile

# 328
  • София
Мартеа, днес си ми любимият човек. Особено ме развесели обяснението за чантата.
Моята каза, че си право в десетката и забил означава тъп, задръстен.
За дневника се обади на директор или зам директор, те трябва да ти помогнат, поне при нас казаха при проблеми да звъним на зам директора.

# 329
мартеа аз тези думи ще се връщам да си проверя значението. От това което разбрах без да задълбавам моето е от забилите. Той си живее в неговия се свят, но и големият беше така до 9 клас след това се събуди.
За школо, при мен беше проблем двете роли, в нова учебна година си виждах профила на детето, а в служебния бях изхвърлена, добре че на 16-ти разбрах, че само аз не съм в нова година и колегите ми помогнаха.

Общи условия

Активация на акаунт