Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 445
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз редовно преминавам през обучителни и опреснителни курсове при децата. Даже понякога ми пускат специално направени за милениъли като мен тик ток клипчета като мисловни карти с актуалните думи и изрази, за да мога да ги разбирам като си говорят 😂
По този повод при нас също нещата засега са супер - девойката казва, че е много щастлива, в нейния клас също няма локални, всички са печени. Първите впечатления от учителите са отлични. Входните предстоят, първото е по английски във вторник.
Не видях да сте писали за безплатните учебници, а от онзи ден имам ново чудене - учебникът е ясно, че трябва да се върне, но са им казали и че не могат да пишат в учебните тетрадки, защото и тях трябвало да връщат😳 На каката пък нищо не са й казали, а тя има тази година учебни тетрадки по два езика.

# 301
Страшно се развеселих, пък и се ограмотих.
мартеа, невероятно добро обяснение!
Мама Ру, много се радвам, че се включи с такива добри новини Blush

Дано всички болни се оправят бързо.

# 302
Божеее, моят не знае какво е това локални Grinning Много е зле горкият. Забравил си е и очилата в училище и сега е стрес дали ще ги намери Confused И горнище найк има и чантичка с това сложно име, че иначе ще си загуби главата Grinning

# 303
При нас може в учебните тетрадки да се пише, за английски става дума. Иначе и сина ми е много доволен от класа, нищо общо с предния му клас. Намерил си е приятели. Имаше възможност тия дни да се премести в друга паралелка с друг втори език....той само ме погледна лошо и каза в никакъв случай, а това му беше по-желан език. 8 клас ми се струва, че ще е доста лежерно. Записах го на испански, че поне нещо ново да учи.

# 304
  • София
Furf, на моя син са казали, че могат да пишат в тетрадката по английски. По БЕЛ и МАТ се купуват и не са им давали от училище.
Бяхте писали по-напред за подвързване - някой знае ли за място, работещо през уикенда? В моловете или около Университета?
Сега го питах за 'Локални' - не знае какво е, но е убеден, че няма такива в класа 😁😁😁.

# 305
  • София
Сега отминах група младежи,отворих описанието на  мартея и сравнявах - не бяха  локални 😃
мартея, благодаря за ограмотяването. Не знам дали нашият знае какво е локални, ще го водя по точки.
Иначе и той си хареса класа, въпреки, че беше само три дни на училище.
Бебчо, да оздравява твоя юнак, за да наваксват заедно следващата седмица със социалните контакти.

# 306
Ето, знаех си, че групата е образователна Smile Мартеа, що народ се ограмотихме

# 307
Аз много слушам като ми заговорят каквото и да било (най обичам за приятели/лки, гаджета и любов да слушам обаче, тръгна ли по материала в училище и разговорът рязко приключва) и подавам насочващи въпроси, та оттам са ми познанията.
Ама явно съм много зле по отношение на училищните въпроси, защото онзи ден на РС на мен ми дадоха учебниците срещу подпис, но изобщо не съм погледнала дали има учебни тетрадки, ами направо купих за което дадоха информация учителите. Сега не мога и да проверя, защото девойката излезе, а не знам къде е навряла комплекта.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 14:51 от мартеа

# 308
Моята дъщеря спомена, че друго било локални и филмари. От типа на "вървежни", но и с много гаджета Blush, нещо подобно. Също потвърди, че двете думи били с еднакво значение, но филмарите били една идея "пО".
Тя преди дни ми го каза по повод класа й, но аз тогава въобще не разбрах за какво става въпрос. Днес я питах за смисъла, за да видя дали съвпада с казаното тук. Grinning

# 309
мартеа "Евала, жено" ! За първи път чух аз тези думи и значението им! Господ здраве да ти дава, че ограмотяваш такива като мен. Моят младеж ни една не е чувал, та и него ограмоти. ✌️

# 310
Относно учебните тетрадки, аз лично се изненадах, че са пратили към учебниците, но говорихме с колеги, някои са чели указанията и те са, че тетрадките са за една година и ще се пише в тях. То иначе е безсмислено упражнение. В две училища работя втора година - учебната тетрадка НЕ СЕ връща! Дали ще пратят догодина нови или няма да има безплатни ще видим, за тази година са им безплатни. Ние само по "Предприемачество" трябва да купим учебника, защото е на издателство "Мертели", а за капак моето не е разбрало дали ще събират пари за колективна поръчка или всеки да се спасява сам, че при нас го няма по книжарниците с учебници, а с поръчка и доставка цената скача с 40-50%. Казах й да пита деветокласниците дали някой не продава.

# 311
  • Пловдив
Lokal или локални, разбрах какво е от големия 05 набор, когато преди 5 години той беше 8 клас. На въпроса ми защо рязко спря да излиза с едни деца, отговори,  защото те са локал. Та ми обясни тогава. След това излизаше с други, които пък бяха скейтъри, после мина в овърсайз фазата...та така

# 312
Мартеа, половината не разбрах. Евала, че си го запомнила 🙂 наборката замина с колелето навън, но ще я питам. Най-много за пореден път да ми каже, че съм "забила".

# 313
  • София
Еееее, изоставате, хем повечето сте по-млади от мен.. Joy Лятото  казах на една приятелка  с  дъщеря в 7 клас  в Месинджър  да съчетаем молбата й за  преценяване на бала  на  девойката с кафепиене и лаф за нас дъртите. Знаех, че и момичето ще дойде, та реших да  предложа  някое не толкова "бабешко " място за целта.  Диалогът беше следният:

- Ако искате, нека се срещнем и да седнем някъде на Витошка (аз).
- А, не, no chance, там е пълно  с локални (девойката зад гърба на майка си).

Седнахме другаде и преди да обсъдим бала и шансовете за прием в желаното училище, бях  надлежно информирана какво  значи локален на теория. А после ми беше и показана една  тумба локални, които минаха покрай нас, макар да не бяхме на Витошка.  Момичето сред тях, беше е дно с 3 момчета, бих нарекла аз лично кифла, ако не бях обучена малко преди това, че  е локална. То посред лято и жега си беше разголена, да, ама верно беше тунингована в лицето..

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 15:53 от Просто русалка

# 314
Лелее, Мартеа, уби ме Joy
Ни мулет бях чувала, ни бъз кът, ама ей го на, ограмотих се и аз.
Трябва да вземеш да издадеш един тийн жаргонен речник.
И аз ще разпитам девойката, като се прибере, ама ние сме провинция, може и да са назад и в неведение децата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт