ЧААТАЙ УЛУСОЙ-Пълен джентълмен/Tam bir centilmen🧿Сънят на Ешреф/Eşref Rüya🧿Творчество,партньори-19

• 15 602
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
Джаки, разбира се, че ще изберат винаги най-добрата двойка

# 76
Нани, използвам последните минути специално да ти честитя празника. За теб и само за теб са следващите две снимки.

Гери, ти направи ни уби с тези снимки! От къде ги намери?
Аз лично за пръв път ги виждам.
Браво на теб!
На мен тези са ми много любими!

Лекичка! Hug

# 77
Нези, можеш да се сетиш кой е преровил инстаграма на Илиас.
За протокола няколко години е карал ски/сноуборд на Пампорово. Последно 2021. Сигурна съм, че никой не го интересува, но я си представете да ходят заедно.

# 78
Добро утро! Coffee

Списък на сериалите по дни на излъчване

# 79
Добро утро, момичета! Coffee

Еуфорията продължава!
Ако трябва да съм  честна, Чаатай се завръща в телевизията по-бързо, отколкото очаквах!
Пожелавам му успех!!!
Приближаваме се към чаканите дати с още един ден!

5 дни до РД на Чаатай
8 дни до "Tam Bir Centilmen"

А за тези двамата снощи, които ни подариха друга голяма емоция, какво да кажа!
Скрит текст:
Обичам тези момчета. Балканци. Наши си. Големи. Най! БЛАГОДАРЯ! И на двамата благодаря, че носят радост. Че са добри хора. Че играят за кауза безвъзмездно! Че се подкрепят! Че ни носят гордост и самочувствие! Че играят тенис висша клАса, защото са най- най!
Ноле, широка душо, Хвала ти!  Гришо, сърцати българино, Благодаря! Heart

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 12:11 от NeZ_9

# 80
Силен мъж, 👍🏻красив глас, 👍🏻детска любов, 👍🏻мечтата на Eşref 👍🏻, Çağatay Ulusoy, 👍🏻Aslı Enver,
👍🏻помислете за тях в партньорство Eşref Dream👍🏻

# 81
Здравейте!

Как да спра да ги обичам?
Като на 26-ти, само след 8 дни, ще ги обичам дори повече.

https://x.com/i/status/1836111378303549876

# 82
Добро утро, Момичета
Един прекрасен ден ви желая ,

За Цвети Simple Smile
Скрит текст:

# 83
Благодаря, Нани!
Веднага да се похваля с подаръка, че са толкова прекрасни Коркут и Лейля.
Направо да ми завиди човек...

Нови снимки от Джентълмен

# 84

Коя е актрисата, която ще изиграе горещите сцени с Чаатай Улусой?
Да ви представя  Шенай Гюрлер

Родена е на 28.06.1966г. На 58 години е.

Завършила е Dokuz Eylül University по изящни изкуства. Свирила е в Арт театъра в Измир и е работила в TRT като водеща.  След като работи като дубльор, тя започва да играе във филми и телевизия.  Тя е най-известна с ролята си на Фатош в хитовия комедиен сериал "Avrupa Yakası". Тя играе във фентъзи сериала "Acemi Cadı" на турската версия „Sabrina Teenage Witch“ и "Küçük Sırlar" турската версия „Gossip Girl“.  Тя играе в много популярни сериали.
След като завършва колежа си, тя се присъединява към затворническия персонал и доброволно работи като готвач. Гюрлер беше отличена с наградата за най-добра актриса в поддържаща роля на 28-те награди SİYAD за изпълнението си във филма "Korkuyorum Anne".

Ето и част от едно нейно интервю:

"КОЛКО ГОДИНИ МИНАХА, А ТЕ ОЩЕ МЕ НАРИЧАТ ФАТОШ"

European Side беше легендарен отбор.  Когато мисля за работните места, които ценя много в живота си, европейската страна има наистина важно място.  Моите приятели, с които играя... Персонажът, написан от Гюлсе Бирсел... Персонажът на Фатош, в който и аз участвам, е много ценен... Това е една от много важните точки в живота ми.  Отне 5,5 години.  Разбира се, оставих белег в съзнанието на хората като Фатош.  Колко години минаха, а хората все още ме наричат ​​Фатош.  „Не, аз съм Шенай“, казвам аз.

„ГОРЕЩА СЪМ И В ДРАМАТА, И В КОМЕДИЯТА“

Обичам да играя различни герои.  След "European Side" винаги получавах едни и същи предложения за герои. Винаги те смятат за един тип, но като актьор ти също имаш различни страни, искаш да играеш различни роли.  И аз обичам драмата.  Аз също обичам комедия. И по двата жанра  съм запалена, много ги обичам.
С брат ми пестяхме малко пари, слагахме си свещи.
Започна се с Карагьоз и Хациват, които изрязахме от списания.  
Винаги съм се интересувала много от актьорството.

Филмография:

Очаквам много добро партньорство между нея и Чаатай.

В следващите дни, ще ви представя и другите актьори в "Tam Bir Centilmen" .

# 85
Интересна информация си ни донесла, Нези!

Аз ей сега прочетох при Айрето, че сценариста на Ешреф, Ethem Özışık бил един от най-добрите на Турция.
Някой знае ли нещо за него?
Трябва да се разровим малко.

# 86
Ethem Özışık
За него:

Ethem Özışık е роден в Германия през 1977 г.  Основното, средното и гимназиалното си образование завършва в Измит.  Завършва университета Мармара, факултет по комуникации, радио, телевизия и кино, където постъпва през 1996 г., с трудности през 2005г.  Интересува се от кино и литература.  Жестоките условия на живот го принуждават да работи и няколко години работи на работа, от която не е доволен.  По-късно, чрез приятел, той намира възможността да върши работата, която обича. Започва да пише като сценарист. Написва "Пойраз Карайел" след младежки сериали като "Ще ти кажа една тайна" и "Риба, уморена от вода".  Беше счетен за достоен за наградата Altın Kelebek за най-добър сценарий за телевизионния сериал „Poyraz Karayel“.
 Ethem Özışık  също е автор на сценариите на продукции като "I'll Tell You a Secret", "Söz", "Half Remaining Loves", "Maraşlı".

И едно интервю с него, което е доста дълго
( въпреки,че го съкратих), но си заслужава да се прочете, защото дава представа за Ethem Özışık .
Аз лично съм впечатлена и много обнадеждена за това, което предстои!

Първо, бих искал отново да ви благодаря за този разговор. Нека започнем от началната точка на пътуването към сценариста.

Всъщност нямах голям ентусиазъм да пиша.  Не успях да издържа приемния изпит през първата година, но всичките ми приятели влязоха в отдел.  Така че останах сам в Измит и започнах постоянно да ходя на кино.  Гледах всички филми, за които се сетих, които бяха пуснати в Измит.  Взех една тетрадка и започнах да пиша за филмите, които съм гледал и да им давам точки по мой си начин.  Може би отчасти поради празнотата, любовта към киното възкръсна по това време.  Между другото, какви продукции идват в Измит?  Филми като Se7en, Pulp Fiction.  В онези години не можеше просто да гледаш филм на Ханеке.  Затова отидохме в Бейоглу.
През 1995 г. посетих моя приятел оператор Тунджай Четинсой, когото познавах от Измит.  Улуч (Байрактар) също беше негов съученик.  Всички отидохме на филмовия фестивал в Измир и там гледахме „Отвъд облаците“ на Антониони.  Това е точка на просветление за мен.  Защото, докато надписите на филма се завъртяха, аз казах: "О... има такова нещо като кино."  Бях много изненадан.  Замислете се, това е класическа драматургия, няма диалог, но е невероятно впечатляващо.  До Антониони се наслаждавах на филми като Терминатор.  След това започна любопитството и след това просветление попаднах в университета Мармара, Факултет по комуникация, катедра Радио, телевизия и кино.  Освен да гледам, започнах и сериозно да чета за киното.  По време на студентските си години имаше магазин в кино Beyoğlu, който продаваше списанията Antrakt и 25.Kare.  Инвестирах всичките си пари тук и там и при брата, който продаваше стари филми в Атлаския проход.  Бих казал, че тогава не беше писане, повече исках да бъда режисьор.  Но открих, че пиша сценарии за късометражни филми.  Ертан Куртулан, който беше мой съквартирант по време на университета, също пишеше Deli Yürek през онези години.

Ако го наричате златната ера на телевизията;  Şehnaz Tango, Super Baba и Hot Hours току-що приключиха.  Произведения като Second Spring, Şaşıfelek Dead End, Kara Melek и Deli Yürek превземат екрана с буря.

И  то каква буря!  Е, в онези години живеехме в една къща с Ертан.  Той е не само мой приятел, но и господар.  Въпреки това, въпреки че видях Ертан да пише Deli Yürek по това време, никога не съм се занимавал с писане и рисуване.  Бях решил да стана режисьор и постоянно снимах.  Изчисленията у дома обаче не отговарят на пазара и нещата се усложняват малко по време на земетресението през 1999 г.  Киното е заменено от целта на живота.  Работих в корпоративни работни места, след това отидох в армията и след това с Ертан отново се пресекохме.  Аз, който не казах нито дума на Deli Yürek, дадох SOS на Ertan по това време и започнах чиракуването си при него.  Никога няма да забравя думите на продуцента, на когото написах и изпратих първия си сценарий: „Моля, отидете си намерете друга работа“.  Бях на 27-28 години.  Разбира се, тогава човекът беше прав.  Беше лош сценарий, но не се отказах и работих здраво.  Ничий талант или идея не идва отгоре.  Нека кажа нещо много ясно;  В Турция, ако аз съм сценарист, всеки друг може да го направи.  Използвайте знанията, които сте придобили чрез четене и гледане, като работите усилено на всяка цена.  Само тогава можеш да успееш и фактът, че се събрах с Фокус Филм и започнах да пиша „Риба, уморена от вода“ след срещата, на която сценарият ми беше отхвърлен, е най-яркото доказателство за това.

Честно казано, като човек, който ви е срещал с Пойраз Карайел, бях изненадан да видя напълно различна работа като Fish Tired of Water във вашата филмография.

(Смее се.) Това също е различно приключение.  Беше приятна работа за начинаещ сценарист и не съжалявам.  Беше краткотраен и беше последван от I'll Tell You a Secret.

Как се осмели да направиш „Ще ти кажа тайна“?  Все пак направихте фантастичен сериал, това беше жанр, който тогава беше непознат.  Днес феновете все още поставят сериала на върха на дневния ред в социалните медии при специални поводи като годишнини.

Смелостта беше на Селим (Еркюл), не моя.  Беше испански формат, даваха се и се получаваха пари.  Мисля, че получаваше наградата си и продължаваше, но се случиха други неуспехи.  Да кажем, че дойде в нещастен момент, но винаги има специално място в сърцето ми.  Това беше нещо, което написах с голямо удоволствие.  Между другото, когато работех с Focus Film, написахме Poyraz Karayel и не се получи, всъщност работата се проточи доста.  Когато ходехме по каналите, беше харесвано, но след него винаги идваха изреченията: „Това е маргинална работа“, „Лелките, които берат боб, това няма да го гледат“, „Това би било експериментална работа, но това ".  Разбира се, когато чух всичко това, тогава бях обезсърчен.  След това написах друго произведение, драма от този период.  С нетърпение чакаме деня, в който ще стане.  Надявам се, че ще го направим с Tims & B.  Мога да кажа, че това е любимото ми произведение от нещата, които съм написал до момента.  Вълнувах се само като говорех за този момент.

Какво ви вълнува толкова много в периодичната работа?

Това е история, която никога досега не е разказвана в Турция.  Това ще бъде изключителна поредица.  Разказва за годините на окупация през 1918г.  Когато го погледнете, да, има много истории, разказващи за този период.  Всъщност успехът на последния Vatanım Sensin е очевиден.  Но това, за което говоря, описва един различен свят.  Ето защо ме вълнува.  Не се фокусира само върху борба срещу британците или окупационните сили.  Например бях много развълнуван, докато пишех Poyraz Karayel и Söz.  Ако не се вълнуваш, не можеш да пишеш каквото и да става.

Не е ли трудно да изпитате това чувство в Турция?  Сам казахте, че като поемете работа, все се чудите "Как ще гледат лелките, които люпят боб?"  Срещаш този манталитет.  Освен това има институция като RTÜK.

Да, трудно е, но никога не съм писал нещо, което да не ме вълнува.  Всъщност това чувство ме тласка да пиша.  Аз съм малко сдържан писател (смее се).  Хората в индустрията вече са свикнали с моя темперамент.  Горе-долу са наясно какво мога и какво не мога.  Затова вече ми е малко по-удобно да пиша.  Написах 82 епизода в Poyraz Karayel.  Като цяло направихме промяна в оста на историята, но освен това никой не се намеси за 82 епизода.  Имаше само няколко незначителни ревизии в началото на третия сезон и четвъртия епизод на първия сезон.  И каналът, и продуцентът му се довериха.  В момента изпитвам същата ситуация в Söz.  Разбира се, слушам специално Timur Savci и Burak Sağyaşar.  Определено имаме срещи с тях всяка седмица след епизода.  Докато пишем работа, "как се справяме?"  Трябва да чуя отговора на въпроса.

Трябва ли да чуете това от продуцента и канала, от екипа на сериала или от публиката?

Изпитвам голямо уважение към публиката, но не действам под нейно ръководство.  Ще продължа с историята след публикуването й.  Пиша историята дори и публиката да не я харесва и дори да знам, че сериалът ще свърши.  Обратното не ме радва.  Не е за мен да плувам в реката, която публиката ти показва или те набутва.  Редно ли е да си инат?  нито това.  В крайна сметка вие вършите тази работа вместо тях.  Има тънка граница между нас и публиката.  Първо, вие сключвате сделката с тях.  Когато измисли сериала, той каза: „Виж, ще ти разкажа една история.  „Това е неговата атмосфера, неговият свят, неговите герои“, казвате вие.  След като зрителят каже: „Добре, ще гледам това“, не трябва да го предавате.  Не трябва да обиждате или обиждате, но не трябва и да слушате какво казват.  Това е странна любовна омраза между публиката и сценариста.  Иначе животът ми е труден.  „О, човече, публиката обожава това.  Не съм в частта "Да се ​​разходим от там".

Въпреки това, когато погледнем голямата картина, нещата вървят по начина, който избягвате, нали?

Е, разбира се, че е сделка.  Ти си сценарист, предлагат ти формат или идея.  Трябва да правите пари.  „Добре, ще напиша това.  Казвате: „Ще спечеля парите си, надявам се, че ще бъде успешно“.  Всеки има право на избор и аз ги уважавам всички.  Но „Напишете история;  Нека любовта, омразата, сълзите си отидат.  Когато му хрумне: „Виж, ще видиш, той ще се отдалечи“, бавно се отдръпвам оттам.  По свой собствен начин обичам истории, които имат проблем.  Няма да пиша за него, докато не го намеря.

Този проблем не ви притеснява, но възниква спонтанно.

Разбира се, всичко това са неща, които идват естествено.  В крайна сметка вие не строите мостове.  Не започвате с измерване с някакви математически формули и тръгвате.  Има едно чувство, което те драска отвътре и върху него градиш историята.  Нека дам пример от Poyraz Karayel, тъй като това е най-горещото от произведенията, които съм писал.  Пойраз беше работа, която имаше своите проблеми;  Беше въпрос на баща и дете.  Можете да видите това не само в Пойраз и Синан, но и във всички герои.  „С каква рана живее в обществото човек, който расте без любов?“  Пойраз беше отговорът на въпроса.  Това ме подтикна да пиша.  В този момент героите, които написах, и светът, който създадох, имаха смисъл.  Сега това е, което кодираме като "Отвъд нощите".  Защо пишем, ако иначе нищо не би се случило?

Въпреки че обхватът на видовете е ограничен, работата обикновено е монополизирана от два или три вида всеки сезон.

(Смее се.) И тези, които го правят първи, взимат най-вкусното парче от тортата, да си го кажем направо.  Ценно е, когато правиш нещо за първи път и успяваш.  Мисля, че това беше успехът на Великолепния век.  Той ни представи този свят с високо качество и атмосфера, със силна история и актьорски състав.  Поемането на рискове носи успех по много начини.  „Ще ти издам една тайна“ е публикувана в един период.  Вижте неговия предишен пример;  Извънземното Зекие.  Мога ли да обясня?  (Смее се.) Аз например бях негов пациент.  Струваше ми се великолепно, защото беше различно.  Ако направите Alien Zekiye днес, бъдете сигурни, че ще бъде гледан отново.  С правилните кодове, правилната история и конфликт, така работят нещата.  Например Kardeş Payı, Leyla ile Mecnun и Behzat Ç.  Те също бяха много оригинални произведения.  Когато подобни продукции се срещнат с масите, вкусът става различен.

И винаги търсим вдъхновение от примерите, които споменахте, в други творби в този стил.  Както и да е, ще кажа "Този кораб ще дойде един ден" и ще хвърля котвата в момента, в който седите на бюрото си и пишете сценарий.  Да речем, че една идея ви хрумва, докато говорите тук.  Можете ли да го поставите на хартия веднага?  Как протича началният процес, който се счита за най-болезнената фаза, за вас?

Обикновено героят се появява в главата ми.  Например, след като имах свободно време, създадох тип;  Детектив от отдел убийства на име Сьонмез Алсанчак.  Той също беше герой с текстури от света на Oğuz Atay, на 50 години.  Винаги имах в съзнанието си Haluk Bilginer, докато го пишех.  Той беше долен герой, но беше и човек, който се подиграваше на всички.  Тогава, когато стигнахме до идеята „да направим сериал“, аз го написах, като казах „Имам предвид персонаж, нека аз да го напиша“.  Когато започнах Poyraz Karayel, отворих празна бяла страница.  Нито Zulfiqar, Sefer или Stone Head;  нито е имало Бахри.  Нямаше дори цялостна история или анализ на героите.  Един ден Селим Еркул от Фокус Филм каза: "Чудя се дали да направим телевизионен сериал като Кръстника?"  – попита той.  Казах му за Пойраз, като казах, че не е възможно.  Например Poyraz Karayel започна със сцена, която никога не сте гледали.  Пойраз се събужда в леглото на момиче, което не познава и разбира се изпада в хиляди смешни ситуации.  Докато той продължи: „Той има дете, но го взеха от Пойраз“, се появи конфликтът на историята.  На този етап писането наистина е единственото решение.  Няма такова нещо като чакане вдъхновението да ви удари.  И без това не можеш да го намериш с ума си, умът само ще те завлече в блатото.  Просто ще продължиш да пишеш.

Говорейки за Огуз Атай, какви врати ви отвори неговата литература?

Бях на 18-19 години, когато я прочетох за първи път и си спомням, че много ме впечатли.  Обичам как се подиграва с трагедията и я превръща в управление.  Всъщност има някои факти, които изискват да полудееш, да се самоубиеш или да умреш от мъка, а ти оцеляваш, като им се подиграваш.

Имате ли определена рутина, като например „Винаги сядам на бюрото си да пиша между 5 и 7 вечерта“?

О, искам!  От устата му капе мед.  Тъй като цял живот съм се опитвал да не пиша, се чудя как не мога да работя, да мързелувам и да пестя време (смее се). Но много писатели, чиито житейски истории чета, имат рутината, която споменахте.  Когато погледнете Атила Илхан или Орхан Памук, те казват: „Сядам на бюрото в 8 и пиша 10 страници, независимо какво става“.  Това ми се струва великолепно, възхищавам му се.  Не му помня името, но един сценарист също каза, че жена му го е приковала към стола.  Аз съм от тази група, ще направя всичко, за да не пиша.

Как поддържате темпото на  един сериал?

Е, тъй като има темпо, можете да пишете в това движение, иначе би било невъзможно.  Няма да навлизам в темата "сериалите са твърде дълги".  Защото знам, че ще бъда такъв дори и 10 страници да напиша.  Например, когато бях необвързан, миех чинии и гладех, за да не седя пред компютъра (смее се) Но в крайна сметка имаш само един час и сценарият трябва да върви.  Вие сте отговорни за намирането на история и когато попаднете в тази ситуация, искате да направите най-доброто, което можете.

Коя е най-подходящата среда за вашето писане?

Определено ще бъда на бюрото.  Работим усилено с екипа, докато търсим история, но трябва да напиша сценария сам в тиха стая.  Ще има много малко време да пиша.  Хората непрекъснато ми звъняха по телефона и ми казваха: "Братко, какво стана със сценария?"  Той трябва да каже: „Свършихме, съсипани сме“.

Писането на реплики сигурно е трудно за сценаристите.  Защото това е както епизодът, за който публиката говори най-много, така и, като се има предвид продължителността на сериала, това е елемент, който може да се разглежда просто като инструмент за запълване на времето.  Как ти се отразява?

Писането на редове е любимата ми част и частта, с която се забавлявам.  Когато говорим за сценарий на телевизионен сериал, да, има много неща, които трябва да попълните.  В частта на реда обаче напълно забравям за това действие "запълване" и пиша с голямо удоволствие.  Например знам много реплики от любимите си филми наизуст.  И затова гледам всеки един отново и отново.

Кои филми гледате най-много?  Всъщност аз знам един от отговорите на този въпрос;  Филми на Стенли Кубрик.  Защото вашата дипломна работа беше за киното на Кубрик.

(Смее се.) Нека само да кажа, че са направени солидни изследвания и са извършени приготовления.  Шегата настрана, гледал съм всички филми на Кубрик много пъти.  За мен има кино и Кубрик.  Това е различно измерение.  Предполагам, че няма нужда да споменавам Fargo и Se7en.  Между другото, когато става въпрос за реплики, американското кино от 40-те, 50-те и 60-те години ме подхранва най-много.  Филмите на Орсън Уелс и Били Уайлдър са огромни ресурси.  Репликите на Казабланка са необикновени, както и гражданинът Кейн.  Те текат със страхотно темпо.  Няма целувки и погледи.  Улавяш проблясъка на интелигентност от първата секунда.  Трамвай на име Желание, На брега, Котка върху горещ ламаринен покрив… Мината в тези филми не се намира никъде.  За съжаление, приятели писатели, актьори и режисьори, не сме много запознати с тези точки.  За нас това като цяло е като Fight Club.  филмите са добри.  Да, това са много впечатляващи произведения, но не са произведения, които да отговарят на определението за кино.

Един твой туит ми дойде наум;  „Ненужно надценени филми TOP 3: Fight Club, Inception, V For Vendetta.“  Дори поисках Реквием за една мечта да бъде добавен към този списък.

Това беше пълна шега (смее се).   Не бих нарекъл „Боен клуб“ лош, разбира се, че филмът е страхотен.  Аз например никога не съм гледал Игра на тронове, не ме влече, но нямам думи за необикновеността на сериала.  Lost също е в същия клас за мен.  Изгледах два епизода и се отказах.  „Защо не го гледаш?“  Отговорът на въпроса излиза, когато погледнете моите близки.  Аз съм фен на True Detective.  Много просто, дълбоко, философско и истинско.  Такива неща ме очароват.  Разбира се, фактът, че авторът е романист, също е ефективен в случая.  Това не е класическата логика на телевизионния сериал, "О... чудя се какво ще стане?"  Харесвам неща, които не се развиват така.  Има нещо в True Detective, което ние нямаме, търсене на истината.  Всъщност Hz.  Разказва историята на Исус.  Телевизионните сериали или филми най-вече разказват историята на герой, който намира скъпоценния камък в себе си.  Той се развива, вижда нещо и търси неговите дълбини.  Ценно е не точката, до която достигате в историята, а пътуването.  

Богът на тези игри е ретроспекция.

Живей хиляди животи с устата си!
 Не знам как стигнахме до този извод.  Като сценаристи трябва да търсим изненадата в историята.  Ние не правим това.  Ако обаче направите това в САЩ, ще гладувате.

Като зрители сме стигнали до такава степен, че когато герой умре, казваме: „Той не е мъртъв;  Ние казваме: „Ще видите, ще се появи след няколко епизода“.

Направихме това в Пойраз.  Убихме и възкресихме Пойраз и Сема, и Ейлем в Söz (смее се).

Обичате ли да предавате истории от собствения си свят, докато пишете, или обичате да изследвате свят, за който не знаете, докато пишете като гост?

Е, би трябвало да знам, но героят не знае, имам акъл.  За мен най-колоритната част от писането на сценария е хвърлянето на героя в свят, който мрази.  Наслаждавам се на това.

Тогава казвате: „Ритни човека, който е долу и го ритни“ ще свърши работа.

Ричард Пратер има една поговорка;  „Ако главният ви герой се гърчи на земята, давайте и го ритайте!“  Това мото е известно.  Няма да съжалявате за героя.  Добрият сценарист се превръща във враг на героите си.  Изобщо не съжалявам.  Какво изобщо се случи с Айшегюл в Пойраз Карайел?

Не казвате ли понякога: „И тук съм наистина сюрреалистичен?

Ние предпочитаме това.  Например агнето на Stone Head може да е най-абсурдната история в света.  Това е толкова абсурдно и сюрреалистично (смее се в такъв свят, само ние можехме да направим това и го направихме).  Между другото, пишем с това чувство във всяка сцена, без изключение.  Докато правим това, което обичаме, ние също казваме: „Пишем нелепи неща“ (смее се).

Интересни са  сцените ви  с предложение за брак.

Да, по някаква причина го има във всеки проект.  Сега ще гледате такава сцена в новия проект.  С тази скорост мисля, че ще се превърне в подпис.  Например, в момента работя върху филм и написах и сцената за предложение за брак за него.  Изобщо не знам източника на това.  Всъщност не съм правил толкова интересно предложение за брак на жена си (смее се). Предложението ми беше хубаво, но не можех да я изненадам толкова много.

Как реагира вашият партньор, когато гледа тези сцени?

Тя започва да ревнува (смее се настрана) и казва: „Как ги пишеш?  Къде е този човек?  казва тя.  Благодаря ви, това ме кара да се чувствам много тъжна с това темпо."  
Много и е трудно, тя живее с мъж, който е постоянно нервен и търпи това положение.

Чувствали ли сте се някога малко отнесени от световете или героите, които сте създали?

Никога не се е случвало.  Особено дистанциран съм от произведенията, които пиша.  Написахме красиви, впечатляващи сцени в Poyraz Karayel, но повечето от тях написах набързо, докато гледах мач по телевизията.  Понякога чета неща като: „Написах го със сълзи“.  При мен е точно обратното, пиша със студенина, която ще ви изненада.  Аз съм в пълен режим на държавен служител (смее се), тъй като съм настрана, никога не вярвам, докато някой не ми каже, че сцената или сценарият са добри.  Винаги живея с това безпокойство;  „Чудя се дали се е случило?“  Механизмът е винаги активен.  Бурчин (Терзиоглу) описа сцената на аборта в университетско интервю, на което наскоро присъства.  Никога няма да забравя момента, в който написах тази сцена.  „Дали отидох твърде далеч?  Много ли е?  Бях в ума му и веднага изпратих сценария на Бурчин.  Онзи ден, докато карах през моста, Бурчин се обади.  Той плачеше толкова силно, че буквално се присъедини и не можеше да говори.  От него също чух едно "Дявол да те вземе, Етем" (смее се).

В началото на разговора казахте, че сте създали героя Sönmez Alsancak с мисълта за Haluk Bilginer.  Мислите ли за актьори за всяка роля, докато пишете?

Разбира се, че мислите, не можете да го направите без да мислите.  Но когато условията не са подходящи, има други играчи.  Успешните, добри актьори така те убеждават и влизат в образа, че оставаш без думи.  Мога да кажа това за актьорския състав на Söz;  Гьоркем (Севиндик), Ерен (Вурдем), Мерич (Арал), Серхат (Къличи), Толга (Сариташ)… Когато ги погледнете всички, виждате, че отговарят на ролята.  Те буквално изчакаха и извикаха героите си.  Мисля, че общият проблем е следният;  В Турция има много талантливи актьори, но има малко сценарии, които да ги поддържат.  За съжаление, много таланти се губят поради глада.

Сред всички герои, които сте създали, ако един от тях поеме писалката, а вие, като Ethem Özışık, ще влезете в този свят на негово място.  Вашият герой ще ви запише във вселената на сериала.  Кое бихте избрали?

(Смее се.) Никой от тях не трябва да пише.  Сигурно всички ме мразят, защото им донесох всякакви бедствия.  Това е труден въпрос.  Чудя се за Синан или специалните сили (смее се).

Имам въпроси въз основа на няколко от вашите туитове.  „Аз ли съм човекът, който ще бъде включен в такива куци енциклопедии?  Моите биографии и т.н. трябва да бъдат написани...” Чий подпис трябва да бъде под тази биография?

Колко се продава е по-важно от това кой го е написал (смее се).

Да кажем, че имате любовна афера със сценарист заради същия персонаж.  С кого и за кой персонаж бихте го направили?

(Смее се.) Боже мой!  Това са много трудни въпроси.  Честно казано, с Ертан (Суртулан) бих се забавлявал много, много се забавлявахме с него.  Героят ще бъде Али Карасу във филма на Йомер Лютфи Акад "Раненият вълк".  И двамата обичаме този филм и героя.

Ако имахте шанса да адаптирате книга за филм или телевизия, какво бихте избрали?

Бих избрал "Тези, които живеят с игри" на Огуз Атай.  Вече бях нетърпелив да го направя във филм за известно време.

Кой според вас е най-надценения текст?

Ооооо... Ами ако задам този въпрос не чрез литературата, а чрез киното или дори чрез езика на режисьора?  Защото отговорът ми към него е готов;  Кристофър Нолан.  „Новият Кубрик?“  Имаше хора, които казаха.  Разбира се, че не (смее се).  Срам за Франсис Форд Копола, Мартин Скорсезе, Алфред Хичкок, Ингмар Бергман и Акира Куросава.

И накрая, казват, че доброто клише работи.  Ако те помоля да завършиш с реплика, която може да е добро клише за живота и този свят...

"Не си ти, аз съм."  (Смее се.)

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 15:24 от NeZ_9

# 87
Привет!

Приятен остатък от деня дами!
Благодаря за споделеното !

# 88
Ако се чудите къде е Чачо Wink

На лов за нова партньорка!
Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 17:31 от NeZ_9

# 89
Нези, благодаря за всичко, което си споделила за сценариста.
С интерес го прочетох и ми вдъхва доверие.
Този път май ще случим на сценарист, че за Гадар това ми беше най-голямата болка...слабия сценарист!
Повечето му проекти ги знам и са все харесвани.
Дано му се получат нещата и този път.

Симай 
И нея я спрягат за партньорка

Общи условия

Активация на акаунт