🎓Deha/Гений🎓с Арас Булут Ийнемли🎓тема 1

• 29 028
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Тази игра Приятелство ще върви безупречно

Никога през живота си не си срещал добър човек

# 496
Сценаристите можи би са решили да създадат многоъгълник около Девран.

# 497
Направо не знам какво да кажа. Очаквах тук да ни пощадят, ама няма..
Ахсенчето не я заменям за никоя.

Между другото Ахсенчето днес има рожден ден!
Да ни е жива и здрава! Flowers Hibiscus

Яман подпали къщата на Искендер!

Този път изграждаме играта по моя начин!
Девран търси план. ТРЯБВА МИ ЧУЖД ГЕНИЙ

# 498
Всичко това е заради моето вълнение за теб

Гледайте и вижте Кой кого ще одраска

# 499
Честит рожден ден  на Ахсенчето.

Да е жива   и здрава, все така усмихната  и открояваща се.

Епизода ми харесва, има доста интересни моменти.
На вас допада ли ви ?

# 500
Да, тази серия ми харесва, че миналата не ми допадна.
Нещо през серия ми харесват.

Или си тръгвай, или ще свършим
ЦЕЛИЯТ ПЛАН ЩЕ БЪДЕ РАЗКРИТ!

Девран печата фалшиви пари

# 501
Пейката Devran, създадена за Alexander

Девран откри убиеца на брат си!
(Последна сцена)

# 502
Рейтинга е нагоре и в трите категории...браво!
След снощната серия го очаквах, доста по-добра беше от предишната.
Трябва още малко да се напънем в ТОТАЛА

И конкуренцията...Тешкилата е на минус и в трите категории

Деха Епизод 7 Фраг 1 - "Откъде познавате убиеца на Боран?"

# 503
Деха Епизод 7 Фраг 1 - "Откъде познавате убиеца на Боран?"

Какво говориш, синко?
Казал ли е или не?
Казал ли е ,че сме застреляли детето?

Откъде познаваш този човек?

Кой човек?

Убиецът на Боран.

Имаме този сценарий-
семейството парите ми ли ще избере или честта си.

Намерих убиеца на брат си.
И няма да го оставя!

# 504
Нези, благодаря за превода!

Излезе и превода от Нерон на 6-ти епизод на Гений

ГЕНИЙ, ЕПИЗОД 6 /ПРЕВОД И СУБТИТРИ: NERON ANGELOV /NOV/
- октомври 28, 2024

https://neronbgbezplatno.blogspot.com/2024/10/6-neron-angelov-nov_28.html

# 505
Necip Memili може да се присъедини към актьорския състав на #Deha в следващите епизоди !

# 506
За кой сериал се говореше най-много вечерта на 27 октомври?

Неделя, 27 октомври Somera-Rating класиране

Според рейтингите на Somera в социалните мрежи за 21 - 27 октомври

# 507
„Ако смяташ да бъдеш толкова враждебен към някого, мисля, че трябва да го опознаеш отблизо!“

Дали Джесур наистина ще се влюби в Есме?

# 508
Една любопитна статия от Ранини
Малко е дълга, но е много интересна.

Деха, продуценти, сценаристи и световете, които създадоха за актьорите
Ece Feza Coşkun
29 октомври 2024 г

На екрана има много неща, които са смущаващи. Някои телевизионни сериали нормализират насилието, други романтизират тормоза, а някои представят предателството като приемливо нещо, ако въпросният мъж е замесен. Отправените послания и възприятията, които се инжектират в обществото като необходими, са толкова безразсъдни, че за кое да пишем? Реших да напиша няколко неща на базата на сериал, който гледах.

Да, нашата тема е Genius. Когато неделните вечери бяха празни след края на Съда, реших да гледам Deha, въпреки че не беше много вълнуващо. Да, не беше много вълнуващо от самото начало. Сериал, пълен с толкова много мъже, не е много вълнуващ, защото темите, които трябва да бъдат засегнати, са много ясни. Но например дори в Çukur, който се нарича сериал за мъже или сериал за мафията, първо имаше мъж и жена на плаката, а Sena също имаше история. Сериалът не беше масов парад на мъже на плаката. В Деха мъжкият свят е написан по-лошо, отколкото си мислех, а жените са позиционирани толкова зле, че човек иска да попита защо сценаристът и продукцията, срещу какво се борим като жени в наши дни.

Сериалът беше гледаем и не беше трудно да се предвиди, че дори ще получи рейтинг в 7 група. Докато публиката на Judiciary, която вече достигна 9 рейтинга в своя 6-ти епизод в неделя, се покачи до 11 рейтинга и доминираше в ЕС и ABC за 3 сезона срещу Teşkilat и общо, чакаше бездействаща и към тях се присъедини и любимият Uğur Полат, който играе Yekta Tilmen Когато представяхте сериал, беше очевидно, че публиката ще му даде шанс. Въпреки това, ако попитате дали Deha е постигнал успех, изглежда, че въпреки че това е сериал, който е привлякъл публиката от първите 6 епизода, той не е успял да създаде впечатляващ свят.

Спомням си първите епизоди на Judgment. Всички говореха за съдебната система. Актьорската игра, сцените, какво щеше да се случи бяха въпрос на любопитство. В началото на 3 сезон сериалът отново е най-обсъжданият и любопитен сериал. Все още понякога виждам хора да гледат сцената на конфронтацията на Джейлин с Енгин или сцената, в която тя плаче за дъщеря си в метрото. Причината да дам пример за преценка е, че сериалът го замени. С други думи, успешният и ефективен сериал не се измерва само с рейтинг. Защото не знаем кои са конкретните субекти. Но виждате ефекта от успешен телевизионен сериал в ежедневието. Знаете, има сериали, които имат добър рейтинг и се гледат, но за тях не се говори много в социалните мрежи и около вас, не ви предлагат нищо впечатляващо, а Deha е на път да се превърне в такъв сериал. Защото има голям проблем и ирационалност в манталитета, духа и посланието на сериала.

Първо трябва да кажа, че като цяло ми е приятно да гледам актьорите от сериала. Aras B. İynemli и Taner Ölmez са любимите ми имена. Сърцето ми се къса, когато видя Ahsen Eroğlu и Melis Sezen. Угур Полат и Онур Сайлак вече са майсторски актьори. Това, което се опитвам да кажа, няма нищо общо с играчите. Нека първо заявя това. Проблемът е в манталитета и дискриминацията. Нека първо да го разгледаме на база производител. Уважаеми продуценти, не ви ли омръзна да трупате пари на мъжете си актьори и да им строите „е-р-р-р-р-р-р-к-к светове“? Публиката също не е много запалена по това. Светът се променя, както и заниманията и удоволствията. Никой не стъпва пред екрана само за да види красиви мъже. Един от примерите за това беше сериалът Gaddar. Намирайки популярен мъжки актьор, продуцентът създава свят с битки и изобилие от мъжки пози, където само той би изиграл мъжко шоу. Искам да кажа, има и аспект на сценарист в това, но ще стигна до това по-късно. Когато сериалът не получи желания рейтинг, те видяха проблема с жената и доведоха друга жена да изиграе мъжкия образ. Нашият мъжки персонаж, който в началото изглеждаше много влюбен, се превърна в нещо, което скачаше от място на място с момичето, което беше първата му партньорка, и момичето, което беше втората му партньорка. В крайна сметка те се чудеха дали този сериал има по-малко мъже и доведоха Ибрахим Челиккол. Проблемът не беше нито в актрисата, нито в липсата на мъже в сериала. Проблемът е в продуцентите и техния манталитет, че когато видят любим актьор, плащат много пари и му създават мъжки свят. Ние не го искаме, разберете. Дори резултатите да се следят, това не дава качествена работа при тези условия. Докато ние, като жени, вече се борим с толкова много неща в света, не искаме вашите телевизионни сериали с мъжки сериали за любимите ви актьори, където женските герои се появяват само като негова приятелка, сестра, майка или нещо друго. Продуцентска компания като Ay Yapım трябваше да се поучи от това. Но той не го взе, той ни даде Genius.

Ситуацията в Деха е толкова ужасна, че, ъъъъъ (този акцент е важен), харем с двама партньори е създаден за нашия герой от самото начало. Жените са разположени така, че ако нашият господин Девран е като баща си, той ще избере образа на Имре, който е по-секси, по-смел и склонен към престъпния свят, като майката на момичето Айсел, ако не е като него баща му, той ще избере героя на Имре, който е зает да се бори за живота като собствената си майка Гюлче, който е секси и не смее в любовните игри, честен и правдив ще избере героя Есме. Жените са опции, представени на г-н Девран в поредицата. О, между другото, името на жената толкова го няма в сериала, че няма вариант Девран да стане като собствената си майка. Нашият герой, който е уж гений, дори не казва "Аз съм синът на Гюлче", докато скубе косите си от тревогите на баща си, когото е видял за последно, когато е бил малък. Дори няма вариант да бъде като майка си Гюлче, която му е дала частица от живота си, отгледала го е в себе си, родила го е, отгледала го е като го е учила на правилно и лошо и го е възпитала. Сега ще ви дам много важна информация от гледна точка на логиката на сценария на Деха. Кръвта на нашите майки също тече във вените ни, ние наследяваме техните гени и дори гените, свързани с интелигентността, се прехвърлят чрез Х-хромозомата. Както и да е, няма да навлизам в наследствените и биологични връзки между майката и детето. Какво говорехме? Върви наоколо и къса косите си, надявайки се да бъде като баща ми. Човекът завършил университет, но майка му видяла акъла му и не го натоварила с бремето на живота, а и тя завършила магистратура и докторантура. Беше му предложено качество на живот, където можеше да седне и да се съсредоточи върху решаването на неразрешени проблеми. Що за гений е това, ако все още се страхувате да бъдете като баща си, който живее в страх от оръжията на мафията и представи сина си тийнейджър на мафията? Неговото образование, възпитание и т.н. Сякаш няма значение. Нашият господин бързаше да заприлича на баща си, когото не беше виждал от дете и пожертва брат си тийнейджър.

Няма такова нещо, Девран. Ако си лош, значи си лош, няма нищо общо с това, че баща ти е Александър. Cesur, хайде, той е израснал в такъв живот. Нямаш такова оправдание. Майка ти ти е дала всичко, за да имаш уважаван и комфортен живот. Ако обаче следвате пътя на баща си, ще става дума само за вас. Защото доброто и злото са избор на хората. Ако Девран се превърне в измамна мафия, той няма да бъде като баща си, той ще е избрал да бъде като баща си. Това не е нещо наследено, което не можем да контролираме. Като човек, който познава правилното и грешното, доброто и лошото, ако Девран съзнателно избере грешното и злото в настоящата ситуация, която следваме, това няма да има нищо общо с баща му. Това ще покаже, че той е напълно погрешен характер и не е кой знае какъв гений. Защото в живота на Александър няма много за възхищение. Както и да е, персонажът Девран не може да ни накара да повярваме в него. Хората очакват нещо по-умно, по-дълбоко и различно от героя, наречен гений. Девран, от друга страна, изглежда като плитък човек, който попада във всеки капан на баща си, който е класически измамник и който умишлено шепне в ухото на доведената си дъщеря думите „Не си влюбен, когато си, ще правете тези неща от страст".

Тук бих искал да засегна точките, които ме разстроиха за начина, по който сценаристът, и то жена сценарист, позиционира жените в сериала. И Есме, и Имре са герои, които бих искал да гледам отделно или в една и съща поредица, в поредица, в която сценарият не ги позиционира като опции на Девран. Въпреки това, картината, която се появява и посланието, дадено поради третирането на женските герои в сценария, е много обезпокоително. Същото се случва и с Айсел и Гюлче. Всъщност тяхната цел е да отразят това, което е там за Есме и Имре. Искендер може да нарече връзката си с Айсел любов и страст. Но това, което виждаме, са нещата за тази любов; Те са страстна двойка, която прави любов през цялото време и Айсел управлява Александър много добре. Особено запомнете сцената, в която той възхвалява Александър, който изпрати сина си на мафията с фалшиви пари, и го издига до желаното ниво. Айсел много добре гали егото на Искендер и му удря шамари, когато се налага, тоест добре се справя и е секси жена, познава добре игрите на страстта. Гюлче е персонаж, чиято коса дори не се сресва в сериала и е честна жена. Очевидно е, че тя не гали егото на Александър, нарича грешките си грешни и е жена, която има правилни правила и правила за живота. Есме също е момиче, израснало с насилието на баща си и не познава игрите на страстта. Той вече има своя битка за живот. Той не се колебае да посочи грешките на Девран. Имре е секси жена и тя знае това и го използва. Използването му се подкрепя от майка му и Александър, когото той нарича баща. Всъщност Искендер нарочно иска да насочи Девран към Имре. Чертите на Имре са секси, женствени, тя не вижда нищо лошо в извършването на престъпление, ако може и смята честността за глупост. При това положение е очевидно, че той ще подкрепи грешките на Девран, вместо да ги критикува. Девран е толкова плитък и прост характер, че ще захвърли любовта си към жената, в която е бил влюбен от 20 години, и ще каже „това изобщо не беше любов“, а когато изпитва страст към по-секси Имре, той ще разбере, че не е влюбен в Есме, която "никога не прави такива неща". Знаеш ли, този към Есме в първия епизод, когато той не започна да решава въпроса, преди тя да пристигне. Девран ще каже, че любовта не е нещо подобно, имам предвид: „Любовта е чувството да си в постоянно състояние на любов и чувство към жена, която ще храни и утвърждава злото в теб.“ Не аз казах това, а самото шоу. Това е посланието, което дава. Той показа на жените пръчка под наметалото си и каза: „Бъдете секси и добре поддържани, галете егото на мъжа си, когато е необходимо и играйте оттам, когато е необходимо. В противен случай по-добре поддържана, секси и знаеща жена ще дойде и ще го вземе далеч." казва сериалът на жените. Сериалът разказва на жените за скучни неща като любов, единство на душата, приятелство, възможността да обсъждате живота с неговите права и грешки. Тя казва бъди секси, играй си с мъжа, пази го.

Защо трябва да ни е грижа да задържим човека? Какво право имате да влагате това в начина, по който жените живеят живота си, дори и да е в телевизионен сериал? Героинята на Гюлче дори каза, че е почувствала това. Есме също се усъмни и започна да се оглежда в огледалата. Всяка седмица Александър говори за мъжете и техните страсти и как би направил всичко за това. Искендер продължава да казва „ти още не си влюбен“, за да тласне Девран към Имре, но Девран не разбира това и рисува толкова глупав и плитък герой, че веднага се обърква. Но наистина обезпокоителната част е следната: Вие казвате, че страстите и желанията на мъжете са толкова важни, че те могат да направят всичко за тях. Вие също давате послание, че мъжете имат правото да правят всичко в съответствие с тези страсти, само защото го искат и се чувстват страстни към това. Ако ги кажете в тази среда, в която виждаме всякакви видове насилие над жени, става напълно безсмислено. Какво ни е, братко? Какви са страстите и желанията на мъжете, за които не спира да ни разказва Александър? Ако Девран е толкова плитък и прост персонаж, че се обърква от тези неща, не е ли жалко и за Есме, и за Имре?

Както казах, проблемът не е в актьорите, а в начина, по който са изградени персонажите. Aras B. İynemli е актьор, когото обичам да гледам. Започнах обаче да не вярвам в интелигентността на героя на Девран и самия герой след втория епизод, поради сценария. Taner Ölmez е много добър като Cesur, но ако забелязвате, не съм писал много за него. Защото все още не съм разбрал каква е мотивацията на героя. Но в сегашното си състояние той изглежда по-умен от Девран. Всъщност мисля, че щеше да е по-интересно, ако сценарият беше Cesur да използва интелигентността си в правилната посока, докато извършваше измама с баща си мошеник. Не, но ще гледаме как гениалният герой, който дори има докторска степен, избира злото, използвайки извинението, че прилича на баща си мошеник, който го е изоставил, когато е бил дете. Ahsen Eroğlu създаде страхотен герой и представя реалистична Есме. Историята е най-реалистичната в тази серия. Бих искал да гледам как Есме, която е израснала под насилието на баща си и семейния натиск, завършва училище и става адвокат, със или без Девран. Ако Девран, който не може да каже, че вече е влюбен в Есме, напусне живота й, това така или иначе няма да е загуба за Есме. Намирам Мелис Сезен за много симпатична. Има и подсветка. Би било по-привлекателно, ако Имре, освен обекта, към който Девран би бил страстен, имаше история, в която можеше да използва собствения си ум и да избяга от мрежата за пране на пари.

Освен че е герой, който разказва исторически истории, надявах се, че Онур Сайлак ще бъде бивш полицай или някой, който може да предостави такъв вид правна помощ. Очевидно е обаче, че и той ще излезе от света на престъпниците в сериала, където казването на истината се счита за скучно, а извършването на престъпления заедно – секси.

А Угур Полат... Угур Полат представя Искендер много добре и разбира се е удоволствие да го гледам. Но проблемът отново е в настройката на персонажа. В сценария Искендер е проектиран като карикатура на по-лошата и по-малко интелигентна версия на героя на Йекта Тилмен. Да, Йекта Тилмен определено беше по-умен. Ако беше Александър, със спечелените пари вече щеше да е създал добра и истинска фирма и да си е спечелил почтено и недосегаемо име на бизнесмен. Защото Йекта също знаеше важността на доброто име. Той умело свърза всички със себе си по някакъв начин. Все още не съм успял да усетя дори грам от вкуса на историята на Yekta, която започва като битка с Ceylin и се развива във връзка баща-дъщеря, от Deha, битка баща-син. Yekta също имаше добра страна и той подхрани добрата си страна с Ceylin, с която винаги е искал да работят заедно от началото на сериала. Александър, от друга страна, е много карикатурен зъл герой в момента. Ще видим дали героят ще копае по-дълбоко. В Присъдата Йекта знаеше, че Джейлин е умен, а Джейлин знаеше, че Йекта е умен, и те винаги правеха плановете си, като се съобразяваха с интелекта на другия. Бих искал да гледам пиеси като хубавата пиеса, която Ceylin нареди Yekta да арестува и планира и конструира съвсем сама във финала на първия сезон на Judgment.

Всъщност има много за казване, но съм написал доста. Уважаеми продуценти и сценаристи, ние гледаме световете, които създавате за вашите мъже актьори, или нека да го кажа така, ние или не ги гледаме, или не се впечатляваме, докато ги гледаме, и се питаме къде са жените в това серия. Ние, жените, сме обезпокоени от начина, по който позиционирате женски герои в онези „е-р-р-р-р-р-р-р-к-к светове“, които сте написали на вашите „е-р-р-р-к-к“ актьори и пръста, който сочите към тях и следователно към нас. Наш собствен избор е да се обличаме, да се държим или да не се държим секси. Няма да променим това за мъж. Няма да спрем да казваме нашата истина само защото един мъж ще ни намери за скучни. И да ви кажа нещо друго, дори мъжката публика не гледа вашите мъжки светове. Мъжете гледат с любопитство и сериалите с женски истории, които днес са много гледани и въпреки че има какво да се критикува за отношението им. Моля, не сочете с пръст жените със сценариите, които пишете, и телевизионните сериали, които продуцирате.

# 509
Дълго, но интересно! И, макар че звучи крайно феминистко, това е и моето мнение! Аз също не съм гледала нищо след 3 ти епизод

Браво! Много ми хареса! Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт