Хормонално акне

• 419
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Имах ужасно акне, отвратително. След много ходене по дерматолози, купуване на скъпи козметики, антибиотици, пилинги и тн, ми изписаха Роакутан. Пих го 9 месеца. Пъпките ми изчезнаха, белезите изчезнаха, лицето ми изглеждаше много добре, само бяха останали порите, но за тях знам, че е неизбежно. Сега, 3 години по-късно, акнето ми започна да се връща. Използвам висок клас козметика, стигнах и до акне Аут, други козметики за акне и никакво подобрение. Не искам отново да пия Роакутан, защото имах много странични ефекти. Аз мисля, че е на хормонално ниво, защото пия и антидепресанти за тревожност, а знаете, че акнето се получава и при високи нива на кортизол и тн. Утре ще ходя да си пускам кръвни изследвания за тестостерон и тн. Когато излезнах резултатите, най-вероятно някои неща няма да са в норма. Също ще помоля да ми вземат секрет от пъпката, за да разбера бактерията, която причинява акнето. Най-вероятно ще ми изпишат антибиотик.

Въпросът ми е: Някой от вас, които е страдал/ страда от този проблем, има ли лечение и антибиотика реално помага или когато се спре, започва да излиза пак. Не съм сигурна дали ще ми помогне, при положение, че съм пила най-силното лекарство против акне и акнето ми се върна. Също съм чела, че има хора, които са правили по 4 курса с Роакутан, но аз мисля да пропусна. Вече съм почти на 23 години и не искам да ходя пъпчасала. Беше ми достатъчно, че това ми срина самочувствие в тийн годините ми. Благодаря за отделеното време!

Искам да добавя, че нямам проблем с менструацията, идва ми на точна дата или с промени, които са не повече от 4 дни. Не пия противозачатъчни също.

# 1
Здравейте! Пробвали ли сте да спрете тестени изделия и млечни продукти?

# 2
Не употребявайте шоколад и какао, както и продукти, които го съдържат. Можете да замените с бял шоколад. Освен това изключете краве масло от диетата (последното от личен опит).
Посетете диетолог при възможност.

# 3

Ето този съвет послушай. Без глутен и млечни лицето ти ще се изчисти. Може да се окаже, че и депресията ще изчезне.
Работи върху червата си и чистенето на черния дроб. Започни с пречистване на черния дроб.
Пусни и един Инсулин утре /това не е кръвна захар - инсулин/.

Кортизола се повлиява добре от витамин ц, магнезий, мелатонин и портокалов сок - прясно изцеден.
Тестостерона се сваля с чай от мента или юзъм.

# 4

Ето този съвет послушай. Без глутен и млечни лицето ти ще се изчисти. Може да се окаже, че и депресията ще изчезне.
Работи върху червата си и чистенето на черния дроб. Започни с пречистване на черния дроб.
Пусни и един Инсулин утре /това не е кръвна захар - инсулин/.

Кортизола се повлиява добре от витамин ц, магнезий, мелатонин и портокалов сок - прясно изцеден.
Тестостерона се сваля с чай от мента или юзъм.

Благодаря за изчерпателния отговор. Ще пробвам!

# 5

Аз спрях всякаква захар ,дори тази от плодовете, всякакъв хляб и всякакви млечни. Ядях месо и зеленчуци,дори спрях лук и бобови.  Имаше успокояване на акнето само,но продължават да излизат пъпки преди цикъл. Сега се измени пъпчасването започва след цикъл. Хормонално е. Казват ,че при недостиг на естроген и прогестерон излизат пъпки през различните периоди на цикъла. Аз в действително имам занижени и двата хормона и не мога да ги повиша.... Ако пиете естроген рискувате от ракови образования и така търпя си... Дори кортизола ми е нисък. Така че не е само той виновник. Относно червата приемам различни видове пробиотик и спорбиотик. Ефекта е просто намаляващ интензитета на ежемесечното пъпчисване,но пак излизат. А не може цял живот да не се яде всичко изброено.

# 6
И аз имам подкожни пъпки на брадичката, минаха години и не спират да се появяват. Менструацията ми също е точна, като вашата, но не съм си правила хормонални изследвания, защото лекарите наколо са под всякаква критика. 🤐😐
Бихте ли споделели на каква възраст сте?

# 7
пъпките от 24 почнаха вече съм 36

# 8
пъпките от 24 почнаха вече съм 36

Аз ще чукна 30 април месец, но като тийн не съм имала такова акне, както сега... Ужас.

# 9
хормонален дисбаланс е, аз след бременност получих акнето

Общи условия

Активация на акаунт