Хипоплазия на корпус калозум

• 711
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,синът ми е с поставена диагноза хипоплазия на корпус калозум. Когато беше на 1 годинка му направихме ямр поради закъснение в сядане,пролазване и т.н. Сега е на 3г и 7 месеца,проходи на 1.7 месеца. Не говори,единствено казва “да” ,”баба”,”мама” и др срички. Умствено смятам че разбира всичко успяхме да махнем памперса за 10 дни и всичко знае и разбира,научихме числата и част от азбуката,но има разлика от децата на неговата възраст и тя си личи…. Много ме измъчва мисълта какъв живот ще има за напред и знам че отговор на този въпрос никой не може да ми даде,но искам да попитам дали някой от вас детенцето му е с такава диагноза,как се развива и как се справяте вие с това нещо… Също така да вметна причината да пиша това сега е и защото днес логопеда при когото го водех му удари цигански шамар през устата и му сцепи устните и това ме съсипва че той не може да си каже,а добре че ние с мъжът ми я накарахме да си признае всичко и ми е много болно и се страхувам за живота му за напред…
Благодаря!

# 1
Здравейте. Кога разбрахте за тази диагноза? Аз родих на 03.09.2024 , лекарите твърдят, че корпус коллосум липсва, но са гледали бебето през фунданелата с ехограф. Друг лекар ми казва, че това се вижда отстрани, общо взето всеки казва различно. В момента няма как да направя каквото и да е, защото бебето се роди месец и половина по-рано и сме в кувьоз. Също искам да попитам кога се прави ЯМР?

# 2
Здравейте и нас ни бяха гледала чрез трансфонталена ехография на 6 месеца и не го видяха това. Правихме ямр на 1 годинка,но може и по-рано предполагам.

# 3
Здравейте! Моето момиче също е с тази диагноза и аз не знам какво да очаквам 😔

Общи условия

Активация на акаунт