Майски бебета 2024-Тема 4🍂

• 19 297
  • 786
  •   2
Отговори
# 705
Ох винаги съм се притеснявала от това задавяне

# 706
Precious girl, рибата я въведох преди около 10 дни (сьомга и пъстърва). За червените меса мисля да изчакам до осмия месец (сега е на седем Явор), понеже били по-трудни за храносмилане.

Продължавам сега с млечните и глутена, а след тях ще въведа и ядките. Иначе да го похваля Явор, все по-добре се справя с храненето сам с парчета и скоро мисля да разкараме пюретата. Relaxed

# 707
  • Варна
Ще трябва да  чета  по-внимателно етикетите за напред. Понякога отиваме до магазина, уж е спокоен моят сладур, разглеждам си спокойно и изведнъж като наддаде вой  и заплаче, и трябва по най - бързия  начин да излезем.
Днес ще въвеждам риба. Да видим дали ще се хареса. И аз се чудех за червените меса кога да ги въведа, но май и аз ще поизчакам с тях. Ще караме на бяло месо, риба и зеленчуково с яйца.
Видях, че има овесена каша на Holle без глутен.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 08:41 от mama 06

# 708
Понеже тук доста се оплаквах от проблемите със съня и виждам, че и други имат такива, да кажа че работихме с консултант и значително се подобриха нещата. Първо опитахме сами, четох доста (направо съм половин консултант и аз вече 🫣), но не се получи. Има и една фб група - Недоспалите майки - много помагат и там. 🙂

# 709
  • София
И аз уж чета етикетите, но пак стават грешки. Например в пюрето от сливи на Хип не съм обърнала внимание, че има захар. Взех друго, това ще стои така. Захранването върви добре. Хапва пюрета и каши, слава богу. Края на седмицата ще предложа риба.
Да ви покажа играчката, която бях поръчала:

Вече е на елхата. Simple Smile

# 710
И аз тези дни ще въведа риба,сьомга взех...пак ли така постепенно?
Как въведохте вие
И едно плодово с извара...нз дали е рано малко да разнообразя .

# 711
А плодовите пак ли се въвеждате така по няколко лъжички или може направо с кашата?

Muffin…, много е красива! ❤

# 712
Момичета, въпрос за пюретата - като правя сама грах махате ли люспите, а на спанака ствола от листото?
При започване с оризова каша или царевична (без да съм давала плодове за сега) чисти ли да ги давам или с плод?

# 713
Може ли да споделите от къде поръчахте играчката Simple Smile

# 714
Директно с кашата съм давала и плод за пръв път, 2-3 лъжички. Кашите са ужасни без нищо.

# 715
  • Варна
Muffin чудесна играчка! Ще бъде  хубав спомен.
Аз при спанака сложих всичко, макар, че беше бейби спанак. Но при смилането ствола остана на жилки, та се наложи да го отделям. За граха може да го минеш през цедка, за да е по-фино пюрето. Така ще отстраниш люспите.
При кашите добавям само АМ и Марти си ги яде. Може да пробваш така за начало или да добавиш кърма, ако кърмиш. Ако не се хареса може да добавиш 1 ч. л. плодово пюре.

# 716
А като използвате ам за кашите и добавяте плодово пюре, това безмлечна каша ли е?

Мога ли за междинна закуска да давам плодово пюре, а следобяд пак да сложа една лъжичка в кашата?

Въвеждате ли отделно лук, чесън, магданоз, копър? Как ги въведохте? За тях пак ли се чака или?

И аз се интересувам от къде е играчката! Много е красива!

# 717
  • Варна
Има отделно млечни каши. Добавяйки АМ към кашите те не стават млечни. Въпреки, че е вид млечен продукт. АМ е пригодено да е близко до кърмата. И няма такъв състав, като обикновено мляко. АМ се добавя за да е познат вкуса на детето и за да я приеме по - лесно.
Може да добавиш малко плодово пюре към кашата следобед.
Аз сутрин давам плодово пюре, на обед зеленчуково, следобед каши.

# 718
Благодаря ти.
А в кой случай може кашата да се направи с вода и с пюре, каква трябва за бъде?

# 719
Млечната се прави с вода,аз давам такава правя я с топла вода и слагам пюре за да е по-вкусна,ако в самата каша няма плодове.

Общи условия

Активация на акаунт