Продаване на дрехи

• 1 324
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте всички
Съпругът ми и аз откриваме магазин за дрехи в Instagram за ретро Nike, Adidas и кожени дрехи в Пловдив. Един приятел ми каза, че има сергии, които могат да се наемат в Пловдив и да продавате всичко. Чудех се дали това е добър начин за придобиване на известна популярност сред по-младите хора и ако е така, може ли всеки просто да го направи или има нужда от някакъв вид разрешение или бизнес регистрация? Освен това има ли определени места, които са по-добри за това? Благодаря ви 🙂

# 1
Не се разбира какво точно искаш?

Как така ще откривате магазин без регистрирана фирма?

За сергиите се изисква копие от съдебното решение за регистрация на фирмата или че си земеделски производител. Плаща се такса към общината. Точно по-младите хора не мисля, че купуват дрехи от сергии в големите градове, където има молове и голям избор от магазини..

# 2
Никой млад човек не купува дрехи от сергия.

# 3
Този “бизнес” е обречен от сега!
При наличието на молове, онлайн магазини с всякакви промоции, както и чуждестранни сайтове с доставки до БГ, никой нормален човек няма да се спре на сергия, за да купи Найк 😁

# 4
При наличието на онлайн магазини,продажба на дрехи на сергия,надали е добра идея.

# 5
На сергия само бабешки дрехи, рокли, гащи (не го казвам обидно). За хора, които не могат да се оправят с интернет магазините и не ходят по моловете.

# 6
Това, за което си представяте са така наречените pop up shops и не е лоша идея. Ако наистина продавате винтидж модели, които са търсени - няма да е особен проблем, но ако са нормални аутлет стоки по-добре си останете с онлайн магазина и инвестирайте в маркетинг и няколко инфлуенсъра.

Ако все пак държите на класическия метод се прикрепете към някоя група или някой фест, наемите са високи, но ще генерирате много повече трафик.

# 7
  • Най-красивата страна
В по-малки градове съм виждала турска стока на сергии-Адидас,Найк,Пума,Пинко,Гучи,Армани и каквото още се сетите..,,
Ментета разбира се...
Купуват младите и още как.
В големия град не съм виждала.

# 8
  • София
В София съм виждала ментета по Женския пазар, имаха си своята аудитория. Зависи от маркетинга, от локацията, от клиентопотока.. проба - грешка.

Истината е, че младите искат да се обличат и да имитират своите любимци - инфлуенсъри, но финансовите възможности понякога са ограничени и затова и репликите се купуват доста. Другата истина е, че много от известните марки са запазени търговски такива и продажбата на техни реплики е незаконна - в Илиянци например неведнъж са влизали и претърсвали магазините за такава стока и са я конфискували...

Ако имате свободни пари да тествате дали ще се получи или не - можете да опитате. Ако сергиите са общински, предполагам, че се плаща към тях, за да се наемат.. но не съм сигурна.

# 9
Никой млад човек не купува дрехи от сергия.

зависи зависи виждала съм и младежи там

Общи условия

Активация на акаунт