МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 803
  • 417
  •   1
Отговори
# 150
Спермограмата е добра, не е отлична, но може да стане естествено забременяване с нея. Може да отнеме повече време, но имате шансове, разбира се, ако нямате никакви други проблеми от женска гледна точка.

# 151
Благодаря за бързата реакция, при мен всичко е наред.

Спермограмата е добра, не е отлична, но може да стане естествено забременяване с нея. Може да отнеме повече време, но имате шансове, разбира се, ако нямате никакви други проблеми от женска гледна точка.

# 152
Здравейте мили дами!!!
Ще се опитам да разкажа на кратко ….
Аз съм на 27години , съпруга ми е на 43г с мъжки фактор , опитвахме 3 години да имаме дете , но…..
Ходихме на няколко мнения - спряхме се в МЦ Афродита при д-р Лилия Димитрова , която дава надежда 90%
Аз съм с обърната матка и нищо друго АМХ е 2,96
Опасявам се МНОГО от стимулацията , тъй като съм страдаща от тревожност …
Та, има ли забременели мамчета от естествен цикъл, тъй като на мен д-р ми каза, че шанса ми е 5%…..
В понеделник съм на преглед (6ден) от цикъл тогава, и евентуално следене на яйцеклетки , моля ви кажете ми да изчакам ли следващ цикъл за да направя стимулациите или да опитам с естествен цикъл ?
Ще приложа и изследвания на мен и партньора

# 153
Предвид, че вие сте млада с хубав резерв и едновременно с това правите инвитро заради мъжки фактор, моят съвет е да пробвате със стимулация, а не на естествен цикъл. Ще обясня защо. При мъжкия фактор е много важно ембриолозите да подберат качествени сперматозоиди, съответно с тях да оплодят яйцеклетките. Да обаче подборът е на око и невинаги е възможно да се уцелят качествени сперматозоиди и ако вие сте на естествен цикъл и ви извадят само 1 яйцеклетка, то трябва да се разчита ембриолозите да уцелят един единствен сперматозоид който да успее да оплоди яйцеклетката и да се получи хубав ембрион. Само за пример ще ви дам нашия случай от последната стимулация: извадиха ми 16 яйцетклетки и от тях само 1 ембрион остана на 5-ти ден. Сега си представете какъв би бил шанса, ако разчитате само на 1 яйцеклетка.

Може да обмислите вариант с полу-стимулиран цикъл, т.е. само с хапчета и тогава изкарват 3-4 яйцеклетки, което е компромисен вариант, хем не е само една, хем не са и много. 

Иначе всичко е възможно, има много примери за чудеса, та е възможно и на естествен цикъл да успеете. Въпросът е защо бихте рискували при толкова хубави резултати от АМХ и възраст. Инвитрото е игра на шансове. Със стимулацията се гони по-висок шанс чрез повече на брой яйцеклетки и повече на брой сперматозоиди от които да станат повече ембриони и да има избор. А с 1 яйцеклетка просто имате по-малък шанс.

# 154
абсолютно подкрепям мнениетона S.G.C   не се страхувай от стимулацията  не че е нещо приятно в никакъв случай цялата инвитро процедура не е приятна,но това е начина за съжаление,  особено при мъжки фактор (от опит говоря ) УСПЕХ !

# 155
S.G.C е напълно права за всичко което е написала, само да добавя, тъй като вие сте млада и с добър резерв, опитайте преди какъвто и да е опит да се подготвите добре чисто физически, проверете и двамата нивата на основните витамини, направете си изследвания за инсулинова резистентност, ако мъжът ви пуши и употребява алкохол, нека да го спре и т.н. има много писано в групите, прочетете назад в темите и най-важното не се притеснявайте, млада сте и това е огромен плюс и за двамата, нека той си подобри показателите и ще видите дали изобщо ще има нужда от ин витро.
Препоръчвам и книгата "Всичко започва с яйцето " на Ребека Фет, но и двамата я прочетете, като имайте предвид че всичко което пишат като необходимост за подготовка за жената е валидно и за мъжа.
И както казах, спокойно и без притеснения, времето е на ваша страна и успехът ще дойде.🍀💐

# 156
Здравейте някои има ли случай с тежка олигоастенотератозооспермия

# 157
Да, няколко двойки сме с такава диагноза в тази и съседните теми. Първото нещо което ви съветвам да направите е да повторите спермограмата на друго място, за да не се окаже, че е някаква грешка като заедно с това пуснете и ДНК фрагментация. При такива резултати от решаващо значение е ДНК фрагментацията. След това консултация с добър андролог (Бъчваров/Кацаров), за да се потърси проблема и да се види дали може да се отсрани и резултатите да се подобрят. На трето място е добре да направите и директно консултация с репродуктивен специалист, за да ви предложат следващи стъпки. Всичко ще е наред!

# 158
Ние сме приети за инвитро и чакаме за час добавките който приема мъжът ми са профертил

# 159
Значи стискаме палци за успешна процедура. Не съм сигурна, че разбрах какво точно Ви интересува. Ако това е дали има успели с такава диагноза, да има. Ние успяхме. Ще успеете и вие.

# 160
[quote author=S.G.C. link=topic=1694281.msg49244827#msg49244827 date=1738419038]
Предвид, че вие сте млада с хубав резерв и едновременно с това правите инвитро заради мъжки фактор, моят съвет е да пробвате със стимулация, а не на естествен цикъл. Ще обясня защо. При мъжкия фактор е много важно ембриолозите да подберат качествени сперматозоиди, съответно с тях да оплодят яйцеклетките. Да обаче подборът е на око и невинаги е възможно да се уцелят качествени сперматозоиди и ако вие сте на естествен цикъл и ви извадят само 1 яйцеклетка, то трябва да се разчита ембриолозите да уцелят един единствен сперматозоид който да успее да оплоди яйцеклетката и да се получи хубав ембрион. Само за пример ще ви дам нашия случай от последната стимулация: извадиха ми 16 яйцетклетки и от тях само 1 ембрион остана на 5-ти ден. Сега си представете какъв би бил шанса, ако разчитате само на 1 яйцеклетка.

Може да обмислите вариант с полу-стимулиран цикъл, т.е. само с хапчета и тогава изкарват 3-4 яйцеклетки, което е компромисен вариант, хем не е само една, хем не са и много. 

Иначе всичко е възможно, има много примери за чудеса, та е възможно и на естествен цикъл да успеете. Въпросът е защо бихте рискували при толкова хубави резултати от АМХ и възраст. Инвитрото е игра на шансове. Със стимулацията се гони по-висок шанс чрез повече на брой яйцеклетки и повече на брой сперматозоиди от които да станат повече ембриони и да има избор. А с 1 яйцеклетка просто имате по-малък шанс.
[/quote]

Много благодаря за изчерпателния отговор ! 🍀
Утре сме на контролен преглед и взимане на окончателно решение (тъй като ми следят овулацията и яйцеклетките евентуално на естествен цикъл да опитаме).
Прочетох доста за стимулациите и всички странични ефекти от тях , най- вече свръх стимулация и това ме накара да се замисля ..

# 161
Здравейте,момичета.Според вас има ли шанс за лечение?Ще съм благодарна за всяко мнение.

# 162
И ние сме с мъжки фактор и определено подкрепям горните мнения - не се страхувайте от стимулацията, не е приятна, но все пак е шансът да имате дете.

Ние обмисляме втори опит и определено нямам притеснения от самата процедура.
Успех желая Flowers Four Leaf Clover

# 163
Здравейте! Моля за мнение за СГ на мъжа ми, която е пусната почти 3 месеца след последната. Ще приложа и предната СГ. Имаме одобрение от Фонда, миналият месец трябваше да започнем инвитро процедура, но направих биохимична Б и следователно отложихме опита за Март. Според вас възможно ли е естествено забременяване или по-скоро да пристъпим към инвитрото? Правим опити от 8 месеца, като реалното подобрение в СГ е за последните 3 месеца.

Текуща:

Старата:

# 164
Здравейте какво ще кажете за тази спермограма ,втори път е пускана една и съща е ,надявах се с първата да е имало грешка тъй като след 7 месеца опити забременях и имаме едно детенце ,заради това не сме и търсили специалист ,но ето същата е и сега .
Благодаря ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт