МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 813
  • 417
  •   1
Отговори
# 165
Emiblemi, спермограмата е добра, не виждам да има нужда от лечение. Единствено може да потърсите добавки за подобряване на подвижността или да попитате андролог за такава, другите показатели са нормални.

beyourself1101, последната спермограма е с много хубави основни параметри за естествено забременяване, НО има много висока днк фрагментация, а тя води до чести аборти. Та малко е на ваша отговорност, ако решите да продължите с естествени опити. С инвитро имате по-голям шанс за здрава бременност, особено щом вече сте одобрени. Ако гледах само старата спермограма, бих казала директно, че сте за инвитро. Не знам на какво се дължи това огромно подобрение, то по-скоро най-вероятно една от двете спермограми е била само моментно лоша/добра, но така или иначе най-големият проблем според мен е днк фрагментацията. Какво казва репродуктивният ви лекар за нея? Лично аз на ваше място бих рискувала още няколко месеца да опитам естесвено, но с ясното съзнание, че рискувам с аборт и при бременност задължително трябва да се направи пренатален тест, за да се потвърди, че плода е здрав.

didito_lp, добра е спермограмата. Ако имате търпение и време, пробвайте естествено.

# 166
S.G.C. Андрологът каза почти същото, като той препоръча, ако искаме да пробваме първо с инсеменация и ако не се получи, тогава инвитро. Честно казано, не вярвам, че с инсеменация ще станат нещата.
Репродуктивната лекарка пък натиска директно да правим инвитро, без много да се впечатли от резултатите.
Тъй като този месец ни предстоят важни събития, решихме да пробваме още един цикъл естествено и ако не стане - инвитро през март. От това, което съм чела по темите, рядко с инсето се получават нещата, особено при мъжки фактор със ставнително висок % ДНК фрагментация. След подобрението в СГ, се надявам с инвитрото да се получат нещата (ако не се случат по естествен път преди това).
Пренеталният тест ще е задължителен. Simple Smile

# 167
S.G.C.Да,ние така направихме.Поръчахме хранителна добавка.Благодаря за отговора.Simple Smile

# 168
Момичета,на моя мъж в лабораторията не са му каза ли да почине преди да му вземат кръв за пролактина и излезе висок. Високо му е и FSH—то при норма 13.4 неговото е 14.3 и се чудя сега пак ли да ги повтавяме. Всичко друго в нормално и няма отклонения. FSH-то покачва ли се от алкохол ?

# 169
Имам въпрос.Изследване за виталността на сперматозоидите показва в проценти колко е жив самият сперматозоид,или показва общо броя на живите и на мьртвите или трудноподвижните?Нашето изследване излезе  30% живи, 70% мъртви.Демек 30 процента е витален живият,или са толкова живите?Консултирахме се с лаборантката,но забравих да я попитам.Тя обясни,че при тези изследвания с тази виталност нямало как да стигнат сперматозоидите до яйцеклетката.Чудя се дали е вярно?

# 170
Какво мислите за Полукс форте? Ако някой го е приемал, има ли различна схема от 1 таблетка на ден. Урологът е записал в рецептата 2х1, а като гледам то си има схема за прием и не знам дали просто не се е объркал.

# 171
Здравейте!
При поставена 1ва инжекция цитротид в17ч , сутринта изпитвах напрежение и болки в гърдите. Възможно ли е да от нея?

# 172
Здравейте! Включвам се и пожелавам успех на всички!
Бих искала да попитам каква е разликата между изследване за оксидативен стрес и ДНК фрагментация и защо ли лекарката ни назначи само първото?
Спермограмата излезе с 2% морфология, астрнозооспермия. Имаме час за др Кацаров.
Мислите ли, че има шанс за естествено забременяване?
Преди самата спермограя мъжа ми пиеше Фертил Ейд, убикуинол и омега 3 и пак проблем... Беше му 4 % миналата година с по- добра подвижност.

# 173
#veli86 малко извън темата, но да питам дълго ли време се чака за час при Кацаров?

# 174
Аз звъннах в петък и ни дадоха час за този четвъртък.

# 175
С морфология 2% забременях 2 пъти Simple Smile . След 4 месеца опити на 32 години (завърши със Кухо яйце ) след това след 7 месеца опити (имаме прекрасен син ) .
Сега съм на 34г и спермограмата си е все същата ,решили сме да си дадем време да пробваме естествено и този път мъжът ми да вземе витамини за стерилитет .Аз също имам своите проблеми (хормонални) ама ето ,че имаме едно прекрасно дете Simple Smile Да даде Господ още едничко .Успех на всички .
Здравейте! Включвам се и пожелавам успех на всички!
Бих искала да попитам каква е разликата между изследване за оксидативен стрес и ДНК фрагментация и защо ли лекарката ни назначи само първото?
Спермограмата излезе с 2% морфология, астрнозооспермия. Имаме час за др Кацаров.
Мислите ли, че има шанс за естествено забременяване?
Преди самата спермограя мъжа ми пиеше Фертил Ейд, убикуинол и омега 3 и пак проблем... Беше му 4 % миналата година с по- добра подвижност.

# 176
Здравейте, искам да попитам: има ли лечение за тази диагноза и има ли шанс за забременяване по нормалния начин?

# 177
hulk, спермограмата е си е супер. Няма никакъв проблем, морфологията лесно се компенсира от броя бързо подвижни.

И напомням за всички: както много пъти сме дъвкали в темата - не се стряскайте като видите намалена морфология/тератозооспермия. Ако това е единственото отклонение в спермограмата естествено забременяване си е напълно възможно (дори и с под 1% нормални форми).

# 178
hulk, спермограмата е си е супер. Няма никакъв проблем, морфологията лесно се компенсира от броя бързо подвижни.

И напомням за всички: както много пъти сме дъвкали в темата - не се стряскайте като видите намалена морфология/тератозооспермия. Ако това е единственото отклонение в спермограмата естествено забременяване си е напълно възможно (дори и с под 1% нормални форми).

Много благодаря, просто пробваме от доста време и няма резултат. Затова съответно искам преди да се видя с уролога да имам малко повече информация от други.

# 179
Здравейте,

Пиша с въпрос за антиспермалните анитела при мъжа. През последните 4 години ММ е правил няколко спермограми и винаги резултатите му са били много добри - обща подвижност 60-70%, 14% по Кюгер, 10% ДНК фрагментация, без аглутенации и агрегация.

Мислите ли, че тези стойности на антитела са значими и как да подходим от тук нататък?

Общи условия

Активация на акаунт