МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 20 075
  • 424
  •   2
Отговори
# 420
FBID100000475540188, за съжаление много тежък мъжки фактор. Направо сте си за инвитро, дори може да се прибегне и към оперативна намеса, ако не извадят здрав материал. Предполагам, че и ДНК фрагментацията е много зле с този материал. Задействайте се колкото може по-скоро за Фонда. Трябват ви 2 спермограми в рамките на месец, становище от уролог и да подадете документи. До 43 г на жената имате право на инвитро по Фонда. Действайте. Мъжа ви бил ли е болен от нещо наскоро - вируси, Ковид, полови болести, други болести?
Имате ли изсл-я за хламидии, микоплазма, уреаплазма?

# 421
Ми не, нямаме все още никакви други изследвания. Скоро имам час при доктора, който избрахме, за да ни насочи.
Няма ли някаква възможност това да са моментни резултати, повлияни от Ковид, друг вид инфекция, притеснението около пробата и тн.?
При мен предстои ЦС и проверка на ов.
Благодаря Ви за съветите. 🌺🌺🌺

# 422
Притеснението няма как да влоши спермограмата, най-много обемът да е по-малък.

За съжаление резултатите наистина са много лоши, според мен не е временно и в резултат на прекарана болест.

# 423
Майчета и бъдещи майчета... Аз съм на 28, моят мъж на 32. Пиша тук вече с огромно отчаяние. От две години и половина се борим за детенце и нищо не се получава. Само за информация аз съм на поддържаща терапия Л Тироксин, дуфастон, инофолик комби и преднизолон. Откриха ми завишени стойности на надбъбречната жлеза и запушена лява тръба поради неустановени причини. Моят съпруг беше поискал да си направи и той изследване, защото не ни се получаваха нещата и отидохме заедно в Щерев. Там той беше дал 5% морфология по Крюгер , 22% бързи линеарни, 19% бавни, нормокинетични 41, акинетични 49% процента и общ брой на сперматозоидите 82млн. Диагнозата му беше нормозооспермия. Уролога там, каза че трябва малко да ги забързат и увеличат бройката и просто не мога да ви изброя колко много добавки му изписа. На месец давахме за него около 300 лв. Бяха към 5-6 вида . Доколкото четохме с тогавашната му диагноза щеше да бъде възможно естествено забременяване, но си рекохме , че щом доктора казва, че може да е по-добре защо да не ги пие. След половин година отива пак на изследване рязко качваме бройката на 238млн , но пък бързите падат на 5% бавните на 10,%. , акинетични на 79%, морфологията си седи и тя на 5%. Доктора каза, спокойно дори и да паднат още не се притеснявай, имаш много бройки и за ин витро имаш достатъчно.  Ето тук направо ни преряза. Аз напуснах Щерев, моят мъж също. Изминаха още един два месеца в които се лутахме и просто не знаехме къде да отидем и от колеги чухме за КИРМ Плевен. Уролога там му пуска спермограма от която и на двамата ни се подкосиха краката и му изписаха Трибестан и Меглюкон , защото се оказа , че тестостерона му е паднал в, а инсулина е на границата... Ще Ви приложа снимка, казвам ви накратко в Плевен ми проходиха тръбите и изписаха преднизолона.. в следващият месец почвам хапчета за стимулация и ще се запиваме за ин витро .. просто не издържаме вече с това лутане.. за наше огромно разочарование Щерев ни претупаха и не желаеха да ни лекуват , за да станат нещата по естествен път ..

Здравейте,

Аз бих посъветвала да идете на качествен уролог ,защото имате много близък до на моя съпруг резултат, с дефекти на главичката на сперматозоидите. Това показва варикоцеле в 99% от случаите.
Размотаваха ни по клиниките в Турция и Кипър близо 3 години, ембриони правихме с 300 зора само от свежи донорки в Кипър ( по мое настояване с донорки,за да видим къде е проблемът).

Ами всъщност го изследваха за варикоцеле в предходна болница и в Плевен също. Няма такива данни . Причината според докторите в Плевен е заради ИР , тя смъквала тестостерона и вследствие се влияе и плодовитостта. ММ започна диета и за един месец успя и свали 7кг . Нямам търпение да отидем на преглед и проверим какво стойности ще даде .

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 23:15 от Mimii23

# 424
Бях писала по темата преди няколко месеца. При ММ значително се влоши СГ. От 40-80млн броя, само 7-8 броя. Пи антибиотици и след лечението: най-добрата СГ до момента.

Така че има вероятност и да е моментно като при Мм, но не искам да давам надежди, не съм специалист. При нас беше съкрушително, защото ни казаха, че и инвитро не може да се направи с този резултат.
Допълнителни изследвания и контролна СГ след време ще са най-показателни.

Общи условия

Активация на акаунт