МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 504
  • 412
  •   1
Отговори
# 45
  • Българско
Здравейте, приятеля ми си направи спермограма вчера. Бих искала ако някой има представа как се разчита да ми помогне.Свободен час при докторката имаше чак за 18.10.24 а до тогава ще се пощуря.Благодаря предварително.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 11:19 от roxana_87

# 46
Здравейте. Мъжа ми си пусна спермограма, но освен много лошата морфология друго не разбирам. Има час за андролог, но ми се ще ако някой може да ми каже другите параметри как са! Благодаря!

# 47
Здравейте, мъжът ми беше диагностициран с Астенозооспермия (ниска подвижност на сперматозоидите). Пуснаха му изследвания, на които излезе някаква бактерия и сега пие антибиотик.
Казали са му след като го изпие, да изчака 2 седмици, да се изследва отново и да отиде при андролога за "стимулация". Може ли да ми кажете каква е тази процедура?
Той не е попитал, а пък аз не мога да намеря никаква информация и само се притеснявам.

Благодаря!!!!!

# 48
  • Ст Загора
Звездичка за първи път чувам

# 49
Здравейте, мъжът ми беше диагностициран с Астенозооспермия (ниска подвижност на сперматозоидите). Пуснаха му изследвания, на които излезе някаква бактерия и сега пие антибиотик.
Казали са му след като го изпие, да изчака 2 седмици, да се изследва отново и да отиде при андролога за "стимулация". Може ли да ми кажете каква е тази процедура?
Той не е попитал, а пък аз не мога да намеря никаква информация и само се притеснявам.

Благодаря!!!!!

Може би ще му изпишат Кломифен или инжекции с хормони. Но това се прави след изследване на половите хормони. Ако не са му ги изследвали, не е много коректно да започва такива. И все пак ние само може да гадае какво е имал предвид лекаря, какво е разбрал мъжът Ви и т. Н. Най-добре ходете заедно и питайте следващия път за повече информация.

# 50

Благодаря!!!!!

Може би ще му изпишат Кломифен или инжекции с хормони. Но това се прави след изследване на половите хормони. Ако не са му ги изследвали, не е много коректно да започва такива. И все пак ние само може да гадае какво е имал предвид лекаря, какво е разбрал мъжът Ви и т. Н. Най-добре ходете заедно и питайте следващия път за повече информация.

Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Изследваха му хормоните и уж казаха, че са добре:

Иначе лекарят е д-р Бъчваров и не позволява да се влиза с придружител… ако можех, щях да вляза и да разпитам за всичко.. Сега се чудим каква е тази стимулация, за която няма никаква информация никъде Sad

# 51
Здравейте, моля за съвет къде в София е най-добре да се направи спермограма? Започваме от нулата и не знам абсолютно какво и къде трябва да правим. Благодаря предварително!

# 52
Надежда или Щерев. За Токуда и Вита не съм чела много отзиви, а и част от тях не са добри. Избягвайте Инвитро София. Афродита и Неовитро може да са ок.
Скрит текст:
Не знам дали се установи причина за случилото се, но ти препоръчвам да пуснете разширена спермограма с ДНК фрагментация. За това конкретно моя опит е, че в Щерев и Надежда резултатите са сходни.

# 53
Подкрепям горното мнение, само без Афродита и Инвитро София! Успех и много късмет! Heart Flowers Four Leaf Clover

# 54
Благодаря Ви! Кое точно изследване да пуснем първоначално? Става въпрос за Щерев. Нищо не разбирам, съжалявам.
Подкрепям горното мнение, само без Афродита и Инвитро София! Успех и много късмет! Heart Flowers Four Leaf Clover

# 55
Така като гледам най-важните са разширена спермограма с компютърна система за анализ- 250лв. + оценка по крюгер- 90лв. + днк фрагментация -410лв. Като може да ги попитате нямат ли някакви пакетни цени, че много раздробено е така представено.

# 56
Точно така както го е описала SGC е - 410 лв ДНК фрагментация, обикновено пускат спермограма с компютърен анализ (80), а не разширена и Крюгер (90)

# 57
Здравейте! За да се кандидатства по фонда с МФ, само две разширени спермограми ли са необходими като документ? Или искат и оценка по Крюгер?

Благодаря!

# 58
Здравейте! За да се кандидатства по фонда с МФ, само две разширени спермограми ли са необходими като документ? Или искат и оценка по Крюгер?

Благодаря!
На нас ни искаха една разширена и една обикновена, но втората трябва да е от друга репродуктивна клиника.

# 59
Едната задължително трябва да е с морфология, желателно по Крюгер.

Допълвам с актуална информация за спермограма с ДНК фрагментация, че снощи писах в движение - мъжа ми преди 20 дни плати 275лв в Надежда за спермограма + Крюгер + ДНК фрагментация

Общи условия

Активация на акаунт