МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 485
  • 412
  •   2
Отговори
# 30
За съжаление никак не изглеждат добре нещата. Бих ви посъветвала да пуснете още една след 3м (ако времето не ви притиска) в друга клиника, с въздържание примерно 3 дни. Ако резултатите са сходни, варианта е инвитро.

# 31
Подкрепям последното мнение, нещата не изглеждат добре. Много зависи дали мъжът има нездравословни навици обаче. Ако пуши, пие редовно и се храни нездравословно, има шанс при промяна в начина на живот + добавки да се види някакво подобрение. Но, ако си води здравословен начин на живот, то малко има какво да се направи. На ММ първата спермограма беше такава и решението ни беше да си дадем 5-6 месеца да видим дали нещо ще се промени, междувременно аз си направих изследвания и ЦС. После директно започнахме инвитро, за да не губим време с идеята, ако междуврменено се случи някакво подобрение ще е добре дошло и може за второто дете да пробваме естествено. Но ние опитвахме за първо дете и не бяхме толкова спкойни да чакаме.

# 32
  • Sofia, Bulgaria
Ниски са показателите за съжаление, дори за инсеминация. И ние сме с олигоастенозооспермия и пробвахме с инсеминации, не става.

Моят съвет е да се насочите към репродуктивен специалист и той само като види спермограмата, ще ви пренасочи към инвитро с мъжки фактор, вероятно ICSI. Ще трябва да направите още една спермограма на друго място и с двете спокойно могат да ви пуснат за финансиране по фонд.

Отидете и на андролог, моят мъж доста вдигна показателите с помощта на добавки, които му изписа неговият андролог (морфологията се подобри значително, всичко скочи нагоре, само обем и количество останаха под референтните стойности)... но дори при тези резултати пак не успяхме с инсеминация, за опити по естествен път абсурд.

Скрит текст:

Здравейте!
Може ли мнения на СГ на моя мъж. Правена е в Щерев.
Има ли шанс за забременяване по естествен път или ще трябва да се насочим към АРТ?

# 33
Благодаря ви за информацията!
Все още ми е шок и не знам от къде трябва да започнем, както и как се кандидатства, колко се чака и тн.
Също така се опитвам и да съм позитивна пред мъжа ми, за да не го притеснявам допълнително.
За съжаление и времето ни притиска и едва ли много ще може да чакаме. Евентуално, ако се решим на още едно дете, ще го караме на късмет, ако стане.

# 34
Здравейте, искам да питам според вас възможна ли е инсеминация при морфология по Крюгер 1%? Аз го разчитам като лоша спермограма, но днес репродуктивен лекар ни насочи именно към тази процедура.. Ще се радвам на отговор от някой с опит, партньорът ми е след операция варикоцеле и другите показатели са вече в норма!

# 35
Здравейте, искам да питам според вас възможна ли е инсеминация при морфология по Крюгер 1%? Аз го разчитам като лоша спермограма, но днес репродуктивен лекар ни насочи именно към тази процедура.. Ще се радвам на отговор от някой с опит, партньорът ми е след операция варикоцеле и другите показатели са вече в норма!
При инсеминация е почти като естествено забременяване, трябват ви много милиони, много бързи, много качествени и с много добър генетичен материал сперматозоиди т.  е. с ниска днк фрагментация. Прочетете повече по темата и ако покривате показателите, действайте. 🍀

# 36
  • Sofia, Bulgaria
При тази спермограма да разчитате на късмет и да продължавате с опитите по естествен път ще е само загуба на време и надежди за вас самите. Казвам ти го, като човек, който близо 5 години прави опити с мъжа си (с почти същите резултати), защото не знаехме, че има проблем. Всеки месец се надяваш. Като не става, страдате и двамата... накрая и ти се отщява да си интимен с партньора си, просто защото си изморен и изтормозен от надежди и очаквания. Убийствено е. Защо да си причинявате това, като има решение на проблема?

Запишете си час за репродуктивен специалист в клиника за асистирана репродукция, за да можете да задвижите процеса. Документите за кандидатстване ще ви ги оформят те, от вас се изисква единствено да ги занесете в Център по хигиена, да си вземете номерче, да следите в сайта на ЦАР дали са ви одобрили и като ви одобрят, пак да се разходите до центъра и да си вземете заповедта, която после да занесете в клиниката, на която сте се спрели.

Одобрение за финансиране по фонд се чака около месец, понякога по-малко. Подробна информация можете да видите тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1545993

Няма нищо страшно, мъжкият фактор не значи стерилитет, просто ще трябва малко помощ на момчетата да си свършат работата. Smile  Затова нас ни насочиха към ICSI, където директно се инжектират сперматозоидите в яйцеклетката. Предполагам и вас ще ви насочат натам.

Все още ми е шок и не знам от къде трябва да започнем, както и как се кандидатства, колко се чака и тн.
Също така се опитвам и да съм позитивна пред мъжа ми, за да не го притеснявам допълнително.
За съжаление и времето ни притиска и едва ли много ще може да чакаме. Евентуално, ако се решим на още едно дете, ще го караме на късмет, ако стане.

# 37
При тази спермограма да разчитате на късмет и да продължавате с опитите по естествен път ще е само загуба на време и надежди за вас самите. Казвам ти го, като човек, който близо 5 години прави опити с мъжа си (с почти същите резултати), защото не знаехме, че има проблем. Всеки месец се надяваш. Като не става, страдате и двамата... накрая и ти се отщява да си интимен с партньора си, просто защото си изморен и изтормозен от надежди и очаквания. Убийствено е. Защо да си причинявате това, като има решение на проблема?

Запишете си час за репродуктивен специалист в клиника за асистирана репродукция, за да можете да задвижите процеса. Документите за кандидатстване ще ви ги оформят те, от вас се изисква единствено да ги занесете в Център по хигиена, да си вземете номерче, да следите в сайта на ЦАР дали са ви одобрили и като ви одобрят, пак да се разходите до центъра и да си вземете заповедта, която после да занесете в клиниката, на която сте се спрели.

Одобрение за финансиране по фонд се чака около месец, понякога по-малко. Подробна информация можете да видите тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1545993

Няма нищо страшно, мъжкият фактор не значи стерилитет, просто ще трябва малко помощ на момчетата да си свършат работата. Smile  Затова нас ни насочиха към ICSI, където директно се инжектират сперматозоидите в яйцеклетката. Предполагам и вас ще ви насочат натам.

Благодаря за подробната информация!
И двамата живеем здравословно, храним се балансирано, той спортува 6 дена в седмицата, аз също. Нито пушим, пием умерено - чаша вино/ бира вечер. Не мисля, че с хранителни добавки ще се оправят нещата и аз не съм от хората, които седят чакат и се надяват на чудо.

Обсъдихме го и ще се насочим към Турция. Имаме и приятели преминали по този път. За съжаление, имам усещането, че голям процент от двойките днешно време, са с проблемно забременяване.

# 38
  • Sofia, Bulgaria
beyourself1101 За съжаление тези неща нямат общо с начина на живот, просто наистина много млади хора имат репродуктивни проблеми в днешно време.

И аз не вярвах на добавките, особено като ми казаха една колосална сума за тях. Но мъжът ми, с почти същата спермограма и същата диагноза, след 3 месеца прием на добавки, които андрологът му изписа, влезе в нормата по всички показатели (освен количеството и обема на сперматозоиди в еякулат – там пак беше занижено). Със сигурност има ефект от тях, вдигнахме показателите до такава степен, че бяхме ок за инсеминации. За съжаление не ни бяха направени като хората, мъжът ми спря да пие добавките и пак сме на същия хал. Тези добавки са много специфични за случая и наистина има огромен ефект от тях, даже ги бях споделила и като марка в някоя от темите, но наистина е хубаво първо да има консултация с андролог.

Пожелавам ви успех, за повечето клиники в Турция съм чувала много добри отзиви. Ние имахме много лош опит с нашите репродуктивни центрове и след 2 години лутане, чак сега намерихме нашия човек. Бяха ни притеснили много цените в Турция, защото тук и фондът помага... ама като погледна обективно ние само докато стигнем до самото инвитро и сменим сума клиники + прегледи, изследвания, спермограми и добавки, сме дали двойно повече пари тук Smile

Скрит текст:

Благодаря за подробната информация!
И двамата живеем здравословно, храним се балансирано, той спортува 6 дена в седмицата, аз също. Нито пушим, пием умерено - чаша вино/ бира вечер. Не мисля, че с хранителни добавки ще се оправят нещата и аз не съм от хората, които седят чакат и се надяват на чудо.

Обсъдихме го и ще се насочим към Турция. Имаме и приятели преминали по този път. За съжаление, имам усещането, че голям процент от двойките днешно време, са с проблемно забременяване.

# 39
Аз търся отзиви за андролози. Някой ако може да помогне?

# 40
  • Ст Загора
пиши за кой град!

# 41
  • Sofia, Bulgaria
Ние сме много доволни от д-р Бъчваров в Щерев Two Hearts

# 42
Наси, аз съм от Варна. Не държа да е от тук. Просто искам мнения.

# 43
  • Ст Загора
Кацаров знам и Бъчваров.

# 44
Наси, аз съм от Варна. Не държа да е от тук. Просто искам мнения.

От Варна мога да препоръчам доц.Матей Андонов, смятам, че е наистина изключително компетентен.

Общи условия

Активация на акаунт