МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 487
  • 412
  •   1
Отговори
# 15
Сузи Ст в репродуктивна клиника ли е?

Не, в лаборатория е правена.
трябва репродуктивна. Въздържание 3-5 дни
Каква е разликата ? Така като не съм запозната. Наши познати ни пратиха именно в лабораторията, защото предлагат тази услуга. След въздържание 4 дни, днес сутринта си пусна изследванията. От лабораторията бяха доста кисели и само казаха “ добре сте, приятен ден” за това и реших сама да разчета изследванията. Сравнявайки ги с други такива, втечняването е доста бавно - 40 мин, на база другите, които видях - 15-20 мин. Също и тези неподвижни сперматозоиди, които са 75% ме притесниха.

# 16
  • Ст Загора
Ми имат други реф стойностти.
Нека други да кажат каква е разликата

# 17
За мен основната разлика е, че първо повечето лаборатории са филиали и докато закарат пробата в централата вече е "престояла". Второ, не разполагат предполагам с толкова надеждна техника за обработка на материала. Не случайно фонда приема само СГ от репродуктивни клиники.

# 18

Може ли мнение?

# 19
Тази СГ къде е правена? 
Май е в обикновена лаборатория. Пуснете СГ в репродуктивна клиника.

# 20
В Надежда е направена

# 21

Основните показатели са добре, обаче имате нисък SZA index, което означава, че сперматозоидите не могат да се свържат със зона пелусида (най-външната обвивка на яйцеклетката). Това означава, че може да имате трудност при естествено забременяване, защото способността на сперматозоидите да оплождат е намалена, след като те не могат да се залепят за зона пелусида. Решението в такива случаи обикновено е инвитро с ИКСИ, но го обсъдете с репродуктивния и нека той даде мнение.

# 22
S.G.C благодаря за отговора!
Репродуктивната тогава каза да си пробваме вкъщи и ако не става сме подходящи за инсеминация и направихме 2 неуспешни и се чудя дали да не искаме и мнение от друг репродуктивен. С този нисък индекс дали и инсеминация ще помогне. Действаме си вече 2 години без резултат и ни казват да си опитваме вкъщи,  което ако е трудно с този резултат само си губиме времето понеже виждат че сме млади, но това не е правилно независимо от годините

# 23
Аз лично не виждам смисъл от инсеминация, защото тя не решава проблема който имате. Инсеминациите помагат, ако има някакъв проблем сперматозоидите да се придвижат или просто не се уцелва овулация. Но при вашия случай когато самите сперматозоиди не се свързват с яйцеклетката, инсеминацията не променя нищо, защото при нея пак се разчита сперматозоидите да стигнат сами до яйцеклетката и сами да я оплодя. Инвитро според мен е по-доброто решение, защото при инвитро с ИКСИ емброилозите вкарват сами подбрани сперматозоиди в яйцеклетката и така не се разчита те сами да я оплодят. Определено потърсете мнение от друг репродуктивен или поне попитайте настоящия си предвид тези резултати дали предлага отново да продължите с инсеминации или да пробвате инвитро. Инвитрото си е голяма стъпка и е хубаво да се обмисли добре, обаче пък и да ви карат да продължавате с инсеминации при тези резулати изглежда малко като да ви вземат само парите.

# 24
Здравейте , бихте ли ми препоръчали добър репродуктивен специалист при лоша спермограма. За д-р Кацаров има доста противоречиви мнения..

# 25
Здравейте, дами!
Може ли да коментирате следната спермограма, защото сме много притеснени и нямаме търпение, докато стане време за прегледа.. Sad

Здравейте отново, дали някой може да коментира спермограмата на мъжа ми? Доколкото разбрах диагнозата е свързана с лоша подвижност, но и морфологията сякаш не е особено добре Sad

# 26
  • Ст Загора
Мн е с астенозооспермия също

# 27
Не знам къде е пускана тази спермограма, но референтните стойности са абсурдни.
За справка критериите на СЗО:

Според тях, мъжа ви няма нито едно отклонение.

# 28
Някой тук има ли опит с изследване на MAR и HBA? Какво следва при отклонения в някое от двете изследвания? Едното е за антиспермални антитела, другото за способността на сперматозоидите да се свързват с хиалуронова киселина.

# 29

Здравейте!
Може ли мнения на СГ на моя мъж. Правена е в Щерев.
Има ли шанс за забременяване по естествен път или ще трябва да се насочим към АРТ?

Общи условия

Активация на акаунт