МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 553
  • 412
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте. Май месец правих СГ и резултатите бяха следните.

Три месеца пих нещата които ми предписа андролога. Правихме опити и за това време не се получи. Дадохме си време докато минат почивките и лятото, но още резултат няма.
На своя глава преди да ходя пак на специалист си пуснах нова СГ.

По това което гледам нещата са по-добре. Дали има шанс нещата да се получат по естествен път или трябва да мислим за следващи стъпки?

Ще съм благодарен за вашите мнения.

# 61
Запис и от мен. Ще следя, понеже ни предстои опит.

# 62
Здравейте, сигурно ще ви се сторят много налепи въпроса ми, но все още се опитвам да се ориентирам. Около 8-9 месеца правим опити с мъжа ми, но са безуспешни. Не съм чела и гледала нищо по темите с репродуктивните проблеми тъй като не исках да се натоварваме излишно. Мъжа ми реши, че иска да си пусне спермограма и да започнем отнякъде, препоръчаха ни Олимед в гр. Варна, но не сме наясно трябва да е обикновена или разширена? За да е максимално изчерпателен резултата трябва ли и нещо друго или спермограмата е достатъчна? И може ли да ме ориентирате ценово горе долу как вървят изследванията. Благодаря ви!

# 63
Здравейте, сигурно ще ви се сторят много налепи въпроса ми, но все още се опитвам да се ориентирам. Около 8-9 месеца правим опити с мъжа ми, но са безуспешни. Не съм чела и гледала нищо по темите с репродуктивните проблеми тъй като не исках да се натоварваме излишно. Мъжа ми реши, че иска да си пусне спермограма и да започнем отнякъде, препоръчаха ни Олимед в гр. Варна, но не сме наясно трябва да е обикновена или разширена? За да е максимално изчерпателен резултата трябва ли и нещо друго или спермограмата е достатъчна? И може ли да ме ориентирате ценово горе долу как вървят изследванията. Благодаря ви!

Здравейте,
Всяка клиника има различни цени, така че ще трябва да проверите там където ще я пускате.
Моята препоръка е да я направите в клиника която се занимава с репродуктивни проблеми, другите така или иначе не ги признават лекарите.
Пуснете задължително разширена със стриктни критерии по Крюгер и днк фрагментация.
Има още допълнителни неща, но на първо време това е достатъчно.
Не повече от 3 дни въздържание, това условие също е много важно са го спазите.
Успех в сбъдването на мечтата. 🍀

# 64
Във Варна за съжаление няма клиника която да изследва ДНК фрагментация, но щом тепърва сега започвате с изследванията разширена спермограма с морфология по Крюгер е напълно достатъчно. Само в никакъв случай не пускайте в МЦАР, там не са достоверни, използват явно някакви стари техники и методи. За Олимед не мога да кажа, но аз бих се доверила на Майчин Дом, там сме пускали и резултатите са излизали сходни на тези в София. За цени не мога да кажа, защото последните години ние пускаме само в София спермограми, но за разширена спермогама по Крюгер очаквайте нещо от сорта на 150лв може би.

# 65
Здравейте,

Според вас как е спермограмата на мъжът ми и дали би могло да стане естествено забременяване и как бихте ни посъветвали да действаме?

# 66
Добра е спермограмата и да - напълно възможно е нормално забременяване с тези параметри.

# 67
Добра е спермограмата и да - напълно възможно е нормално забременяване с тези параметри.

Сигурни ли сте? Пише тератозооспермия и 2%  нормални форми при мин 4%

# 68
Писала съм много пъти по темата, мисля че в предната тема (тема 19) също- морфологията не се гледа като самостоятелен фактор.
1. Тя е процент. Т.е. е тясно обвързана с общата бройка и броя подвижни. В тази спермограма няма проблем с тях, така че общата бройка подвижни с нормална морфология пак е добра.
2. За оценка на морфология се наблюдават 200 до 400 сперматозоида. Не 200 милиона, не дори 2 млн, 200 броя. Може просто в частта от пробата, която са взели за наблюдение да се е случило да има повече с кофти морфология.
3. Последните проучвания показват, че дори и 0% (която заради 1. и 2. никога не е абсолютна 0) е напълно възможно естествено забременяване ако няма другит отклонекия, и то в нормално приетия срок от 1г при двойки, при които жената е под 35г.

Допълнително ДНК фрагментацията и HDS са супер.

# 69
Писала съм много пъти по темата, мисля че в предната тема (тема 19) също- морфологията не се гледа като самостоятелен фактор.
1. Тя е процент. Т.е. е тясно обвързана с общата бройка и броя подвижни. В тази спермограма няма проблем с тях, така че общата бройка подвижни с нормална морфология пак е добра.
2. За оценка на морфология се наблюдават 200 до 400 сперматозоида. Не 200 милиона, не дори 2 млн, 200 броя. Може просто в частта от пробата, която са взели за наблюдение да се е случило да има повече с кофти морфология.
3. Последните проучвания показват, че дори и 0% (която заради 1. и 2. никога не е абсолютна 0) е напълно възможно естествено забременяване ако няма другит отклонекия, и то в нормално приетия срок от 1г при двойки, при които жената е под 35г.

Допълнително ДНК фрагментацията и HDS са супер.

Много благодаря за изчерпателния отговор!

# 70
Здравейте как са изследванията според вас. Излседването е от лаборатория рамус дали е достоверна според вас и дали е възможно нормално зачеване?

# 71
  • Ст Загора
Най -добре СГ е репродуктивна клиника

# 72
Здравейте, ние правим опити от близо 2 години вече, при мен всичко е нормално(хормони и т.н.), но днес бяхме на изследвания за 2-ри път спермограма вече доста разширена и това са резултатите:

# 73
Здравейте отново, момичета! Преди време бях попитала за мнения от резултати на спермограма, но правени в обикновена лаборатория. Направихме разширена в АГ Селена и това са ни резултатите, може ли някоя с повече опит да сподели мнение.

# 74
Здравейте момичета,

Можете ли да ми помогнете с разчитането на спермограмата на мъжа ми и съвети. Часът ни е за следващата седмица и бих искала да съм подготвена. Благодаря ви предварително!

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт