МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 547
  • 412
  •   1
Отговори
# 75
Без да съм специалист:
Сузи, броят ви е доста добър, но морфологията прекалено ниска. Също и лек проблем с подвижността. С тази морфология няма да ви дадат много шансове за естествено в клиниките, но предвид големият общ брой сперматозоиди, според мен имате все пак шанс и за естествено. С още една такава спермограма ще може да кандидатствате по фонда за инвитро (не знам от колко месеца пробвате и дали вече не сте минали през това). Успех 🍀

Lietome, според мен вашата е ок за естествено забременяване. 3% морфология са малко под нормата, но предвид, че всичко друго ви е доста добре, си дайте си време за естествено, нека мъжа ти взема някакви по-стабилни добавки и ако нямате друг проблем, най-вероятно ще стане. Успех🍀

ПП: За мен общият брой сперматозоиди е най-важен, защото и с 1% морфология, на 200млн сперматозоиди, това са 2млн добри. А ако общият брой намален (напр 20млн колкото е нашият) и с 6% морфология да сте, това са 1,2млн добри, т.е. шансът е двойно по-малък 🙂

# 76
Безкрайно ти благодаря! Успокоих се малко, наистина благодаря от сърце. ❤

# 77
Здравейте , мъж съм на 25 и съм с варикоцеле от лявата страна. Притеснявам се ,че след време зачеването по естествен път няма да се получи , затова си направих спермограма чиито резултати ще прикача отдолу. Ще съм ви безкрайно благодарен да спиделите вашето мнение. Според вас операция на варикоцелето би ли могла да оправи процента морфология. Благодаря предварително!

# 78
Здравейте, може ли да кажете нещо за тези резултати. Ще правим инвитро заради женски фактор. Още не сме отишли при лекаря с резултатите от спермограмата. Сложена е диагноза Астенотератозооспермия.
Трябва ли да отидем и на андролог?

Четох за ICSI и IVF - кое е по-добре да се прави в случая?
Благодаря!

# 79
Здравейте!
С тази спермограма, задължително направете консултация с андролог може да има как да се подобрят нещата, при диагноза астенотератозооспермия, не се прави класическо ин витро, а ИКСИ.
Така, че е важно преди да започнете каквито и да е процедури да се изясни, че имате и мъжки фактор с репродуктивния.

# 80
Здравейте! Моля за мнение за тази СГ. Правена е месец и половина след първата:

Първата:

Към момента подготвяме документи за инвитро процедура, но на първата СГ ни бяха казали, че за да има шанс за естествено забременяване, сперматозоиди тип А, трябва да са поне 4%, а сега са 7% и се чудя има ли някакъв смисъл от надежда.

Благодаря!

# 81
  • София
1. Спермограми се пускат една след друга на 75 дена, колкото продължава една сперматогенеза.
2. Изследването трябва да е по Крюгер. Добре е да има SDI test.
3. Броят и морфологията ви куцат. По-голям шанс имате с инвитро.
4. Накарайте мъжа си да се прегледа за варикоцеле. Потърсете поне 3 мнения от уролог.
5. Трябва да промени начина си на живот,спорт.
Спиране на алкохол, цигари. Нужно е да се да приемат добавки. Те са с натрупване.
Успех Ви желая със сбъдването на мечтата!

# 82
Здравейте, благодаря за съветите по-рано. Днес мъжът ми е отишъл до Олимед (след като мината седмица разговаря с тях и му казаха да дойде в понеделник) и са го върнали, защото днес нямало как да му направят спермограма. Съответно в бързината (защото ни бяха казали до 20-30 минути) единственото място, за което се сетийме е Майчин дом гр. Варна и отиде до там. Излязоха резултатите, но не ми изглеждат добре.. Ако може да ми помогнете с разчитането им. Не знам и това забавяне дали не е оказало влияние, но ако трябва ще пусне отново тези дни.

# 83
Здравейте, момичета, бихте ли коментирали спермограмата по-долу, направена е в Инвитро клиника София, мъжът ми е на 38 г. Все още не сме ходили на андролог, изследванията са от днес. В клиниката само ни препоръчаха д-р Кацаров и ни казаха ако искаме междувременно мъжът ми да пие Profertil или Orthomol Fertil Plus. Ще съм благодарна за коментар на спермограмата, за да сме подготвени преди прегледа, както и мнения за д-р Кацаров и въпросните добавки. Благодаря 🍀

# 84
Имате ли опит с Кломифен цитрат за повишаване на броя на сперматозоидите?

# 85
MartinaS Аз бих повторила спермограмата в репродуктивна клиника. Добре е да се пусне и ДНК фрагментация при този резултат. Отидете на преглед при андролог с новата спермограма.
Търсете и по-дълбоки причини за резултатите - например Инсулинова резистентност при мъжа ви.

Здравейте, благодаря за съветите по-рано. Днес мъжът ми е отишъл до Олимед (след като мината седмица разговаря с тях и му казаха да дойде в понеделник) и са го върнали, защото днес нямало как да му направят спермограма. Съответно в бързината (защото ни бяха казали до 20-30 минути) единственото място, за което се сетийме е Майчин дом гр. Варна и отиде до там. Излязоха резултатите, но не ми изглеждат добре.. Ако може да ми помогнете с разчитането им. Не знам и това забавяне дали не е оказало влияние, но ако трябва ще пусне отново тези дни.

# 86
  • София
Смених 3 лекари. Бях одобрена от ЦАР, но ми изтече заповедта през май месец. ММ се лекува от тежка форма на олигоастенотератозооспермия и варикоцеле. Оперира се от варикоцеле миналия юли при доктор Давидов в Софиямед. Имаше полза от операцията. 4-ят лекар, при който съм сега е Станулов. Той ме изпрати на доста изследвания, които преди това не ме бяха накарали да правя. Откриха ми два вида уреаплазма и тромбофилия. Излекувах уреаплазмата миналия месец. И трябваше да ходя на цветна снимка и инвитро. Предписана имах метилирана фолиева киселина с витамини и други вещества. Започнах да пия с леко закъснение. Мислехме да подаваме документи наново за ЦАР, но чудото се случи от само себе си. Бременна съм по нормален начин. На 35 съм. АМХ ми е 5. Ако вашите мъже имат варикоцеле, бих препоръчала да се оперират. Шансовете са 50 на 50.

# 87
Смених 3 лекари. Бях одобрена от ЦАР, но ми изтече заповедта през май месец. ММ се лекува от тежка форма на олигоастенотератозооспермия и варикоцеле. Оперира се от варикоцеле миналия юли при доктор Давидов в Софиямед. Имаше полза от операцията. 4-ят лекар, при който съм сега е Станулов. Той ме изпрати на доста изследвания, които преди това не ме бяха накарали да правя. Откриха ми два вида уреаплазма и тромбофилия. Излекувах уреаплазмата миналия месец. И трябваше да ходя на цветна снимка и инвитро. Предписана имах метилирана фолиева киселина с витамини и други вещества. Започнах да пия с леко закъснение. Мислехме да подаваме документи наново за ЦАР, но чудото се случи от само себе си. Бременна съм по нормален начин. На 35 съм. АМХ ми е 5. Ако вашите мъже имат варикоцеле, бих препоръчала да се оперират. Шансовете са 50 на 50.

Честито и всичко да е наред до финал! Аз мисля, че проблема е бил в Уреаплазмата, особено ако и двамата сте имали. Като се е изчистила се е получило. Тежката степен на СГ явно е била заради уреаплазмата, при мъжете всяка инфекция се отразява много жестоко на спермограмата. Варикоцелето на нас ни казаха, че се прилага при млади мъже. От 35-40 нагоре не дават големи шансове да се оправи с операция.
Мога ли да питам с какъв брой и концентрация ви е била СГ? Имали ли сте ДНК фрагментация?

# 88
  • София

Честито и всичко да е наред до финал! Аз мисля, че проблема е бил в Уреаплазмата, особено ако и двамата сте имали. Като се е изчистила се е получило. Тежката степен на СГ явно е била заради уреаплазмата, при мъжете всяка инфекция се отразява много жестоко на спермограмата. Варикоцелето на нас ни казаха, че се прилага при млади мъже. От 35-40 нагоре не дават големи шансове да се оправи с операция.
Мога ли да питам с какъв брой и концентрация ви е била СГ? Имали ли сте ДНК фрагментация?

ДНК фрaгментация е пускана преди няколко месеца и беше в норма. Изследвал е и пълна кръвна картина на 26.11.2024г. Няма нищо там. Той нямаше уреаплазма, въпреки това пи заедно с мен антибиотик. Проблемът при него беше от варикоцелето, който е решен като проблем. Последният брой на сперматозоиди мисля, че беше около 70 милиона, с добър мотилитет на приятелчетата, ниска фрагментация.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 20:11 от mishitu88

# 89
Ако сте правили цветна снимка, често и тази процедура води до бременност. Честито и всичко да ви е леко 🍀

ДНК фрaгментация е пускана преди няколко месеца и беше в норма. Изследвал е и пълна кръвна картина на 26.11.2024г. Няма нищо там. Той нямаше уреаплазма, въпреки това пи заедно с мен антибиотик. Проблемът при него беше от варикоцелето, който е решен като проблем. Последният брой на сперматозоиди мисля, че беше около 70 милиона, с добър мотилитет на приятелчетата, ниска фрагментация.

Общи условия

Активация на акаунт