МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 20 170
  • 425
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ако сте правили цветна снимка, често и тази процедура води до бременност. Честито и всичко да ви е леко 🍀
Смених 3 лекари. Бях одобрена от ЦАР, но ми изтече заповедта през май месец. ММ се лекува от тежка форма на олигоастенотератозооспермия и варикоцеле. Оперира се от варикоцеле миналия юли при доктор Давидов в Софиямед. Имаше полза от операцията. 4-ят лекар, при който съм сега е Станулов. Той ме изпрати на доста изследвания, които преди това не ме бяха накарали да правя. Откриха ми два вида уреаплазма и тромбофилия. Излекувах уреаплазмата миналия месец. И трябваше да ходя на цветна снимка и инвитро. Предписана имах метилирана фолиева киселина с витамини и други вещества. Започнах да пия с леко закъснение. Мислехме да подаваме документи наново за ЦАР, но чудото се случи от само себе си. Бременна съм по нормален начин. На 35 съм. АМХ ми е 5. Ако вашите мъже имат варикоцеле, бих препоръчала да се оперират. Шансовете са 50 на 50.

Честито и всичко да е наред до финал! Аз мисля, че проблема е бил в Уреаплазмата, особено ако и двамата сте имали. Като се е изчистила се е получило. Тежката степен на СГ явно е била заради уреаплазмата, при мъжете всяка инфекция се отразява много жестоко на спермограмата. Варикоцелето на нас ни казаха, че се прилага при млади мъже. От 35-40 нагоре не дават големи шансове да се оправи с операция.
Мога ли да питам с какъв брой и концентрация ви е била СГ? Имали ли сте ДНК фрагментация?

ДНК фрaгментация е пускана преди няколко месеца и беше в норма. Изследвал е и пълна кръвна картина на 26.11.2024г. Няма нищо там. Той нямаше уреаплазма, въпреки това пи заедно с мен антибиотик. Проблемът при него беше от варикоцелето, който е решен като проблем. Последният брой на сперматозоиди мисля, че беше около 70 милиона, с добър мотилитет на приятелчетата, ниска фрагментация.
Написала съм, че трябваше да правя цветна снимка и после инвитро. Не стигнах до тях, защото забременях естествено.

# 91
Здравейте, бихте ли уточнили какво имате предвид, че цветната снимка води до бременност? Това едно от основните и задължителни изследвания преди процедури за асистирана репродукция, ако ставаше така..
Ако сте правили цветна снимка, често и тази процедура води до бременност. Честито и всичко да ви е леко 🍀
Смених 3 лекари. Бях одобрена от ЦАР, но ми изтече заповедта през май месец. ММ се лекува от тежка форма на олигоастенотератозооспермия и варикоцеле. Оперира се от варикоцеле миналия юли при доктор Давидов в Софиямед. Имаше полза от операцията. 4-ят лекар, при който съм сега е Станулов. Той ме изпрати на доста изследвания, които преди това не ме бяха накарали да правя. Откриха ми два вида уреаплазма и тромбофилия. Излекувах уреаплазмата миналия месец. И трябваше да ходя на цветна снимка и инвитро. Предписана имах метилирана фолиева киселина с витамини и други вещества. Започнах да пия с леко закъснение. Мислехме да подаваме документи наново за ЦАР, но чудото се случи от само себе си. Бременна съм по нормален начин. На 35 съм. АМХ ми е 5. Ако вашите мъже имат варикоцеле, бих препоръчала да се оперират. Шансовете са 50 на 50.

Честито и всичко да е наред до финал! Аз мисля, че проблема е бил в Уреаплазмата, особено ако и двамата сте имали. Като се е изчистила се е получило. Тежката степен на СГ явно е била заради уреаплазмата, при мъжете всяка инфекция се отразява много жестоко на спермограмата. Варикоцелето на нас ни казаха, че се прилага при млади мъже. От 35-40 нагоре не дават големи шансове да се оправи с операция.
Мога ли да питам с какъв брой и концентрация ви е била СГ? Имали ли сте ДНК фрагментация?

ДНК фрaгментация е пускана преди няколко месеца и беше в норма. Изследвал е и пълна кръвна картина на 26.11.2024г. Няма нищо там. Той нямаше уреаплазма, въпреки това пи заедно с мен антибиотик. Проблемът при него беше от варикоцелето, който е решен като проблем. Последният брой на сперматозоиди мисля, че беше около 70 милиона, с добър мотилитет на приятелчетата, ниска фрагментация.

# 92
  • Кърджали

Може ли коментар за спермограмата на мъжа ми. На 46г. е, пушач.
Поръчах му FertilAid FH Pro за мъже. Нашия лекар спомена нещо за инсеминация, но аз съм над 41г. и чета, че се прави при жени под 40 годишна възраст. Аз съм с 2 проблемни тръби. Лекарят каза, че спермограмата му била добре, но се чудя дали да посетим и друга клиника за второ мнение, за да не губим време.

# 93
Често при тази процедура при контрастиране с повишено налягане могат да се преодолеят леки запушвания в тръбите. Ако това е била пречката за забременяване, има голям шанс да се случи в следващите месеци след процедурата.
Здравейте, бихте ли уточнили какво имате предвид, че цветната снимка води до бременност? Това едно от основните и задължителни изследвания преди процедури за асистирана репродукция, ако ставаше така..

# 94
  • София
Броят е като цяло добър. Подвижността на сперматозоидите ви е 49% и е желателно да се повиши. Имате доста с дефекти. Отделно пушенето трябва да спре. Освен Фертил ейд е хубаво да взема и други добавки. Трябва да направи среща с добър уролог. Не е лошо да се прегледа за варикоцеле. Добавките се приемат месеци наред прави се малко почивка. Добре е да изследвате ДНК фрагментация. Проблем по-скоро може да бъдат вашите проблемни фалопиеви тръби. Инсеминации се правят на жени, които нямат проблеми с тръбите. Успеваемостта е 1 от 8 жени забременява. Вижте какво може да се направи с тръбите. Защо не пробвате цветна снимка, ако не сте правила. По този начин някои дами забременяват. Изследвахте ли АМХ?

# 95
  • Кърджали
Броят е като цяло добър. Подвижността на сперматозоидите ви е 49% и е желателно да се повиши. Имате доста с дефекти. Отделно пушенето трябва да спре. Освен Фертил ейд е хубаво да взема и други добавки. Трябва да направи среща с добър уролог. Не е лошо да се прегледа за варикоцеле. Добавките се приемат месеци наред прави се малко почивка. Добре е да изследвате ДНК фрагментация. Проблем по-скоро може да бъдат вашите проблемни фалопиеви тръби. Инсеминации се правят на жени, които нямат проблеми с тръбите. Успеваемостта е 1 от 8 жени забременява. Вижте какво може да се направи с тръбите. Защо не пробвате цветна снимка, ако не сте правила. По този начин някои дами забременяват. Изследвахте ли АМХ?
АМХ-то ми е нисичко 0.46, освен това трябва и да поотслабна, че съм с преддиабет.
Цветна снимка правих миналата седмица едната ми тръба е стенотична, с фимоза пропуска слабо при високо налягане, а за другата пише стенотична - пропуска съвсем оскъдно при високо налягане. Имам и полип за махане първо.

# 96
  • София
АМХ-то ми е нисичко 0.46, освен това трябва и да поотслабна, че съм с преддиабет.
Цветна снимка правих миналата седмица едната ми тръба е стенотична, с фимоза пропуска слабо при високо налягане, а за другата пише стенотична - пропуска съвсем оскъдно при високо налягане. Имам и полип за махане първо.
С АМХ под 0,5 не можете и инвитро да правите. За жалост не знам метод, с който АМХ да Ви се вдигне. Всяка жена се ражда с определен брой яйцеклетки. Имайте вяра в Бог. Ще ви се случат нещата, но трябва силна воля и вяра. Аз мислех, че въобще няма да имам деца. Ние бяхме с тежък мъжки фактор. Може да прочетете по-нагоре съм написала систематизирана моята история. Пробвайте в Турция, там може и да ви помогнат. Стискам палци за вас!

# 97
Галче, вижте си витамините - при дефицит на вит. Д АМХ също пада леко. Преддиабетът обаче е проблем, защото влияе на качеството на яйцеклетките, а това инвитрото не може да го преодолее. Стискам палци бързо да вкарате нещата в ред!

# 98
Първо започнете с полипа, права сте. С АМХ под 0.5 може да се прави инвитро, но не по фонд, а за ваша сметка. В този случай, по-добре наистина в Турция. Има начини за вдигането на АМХ, ако решите да е в България. Най-добре се консултирайте с добър ендокринолог, който се занимава с репродуктивни проблеми. За преддиабета не знам Инсулинова резистентност ли визирате? И при нея нещата могат да се подобрят с премахване на въглехидрати и захар от менюто и спорт. Има отделна тема за ИР с полезна информация.

# 99

След едно неуспешно инвитро,при което имаше биохимична бременост,ни помолиха за днк франгметация на сперматозпидоте.Какво мислите за тази спермограма?Има ли шанс и с какъв метод да е втората/вече сме одобрени/.
При мен няма проблеми,имам дете от първия си брак.Пуснахме и цитогенетични изледвания,който ще излязат след нова година.Какво да пуснем още?

# 100
  • София

След едно неуспешно инвитро,при което имаше биохимична бременост,ни помолиха за днк франгметация на сперматозпидоте.Какво мислите за тази спермограма?Има ли шанс и с какъв метод да е втората/вече сме одобрени/.
При мен няма проблеми,имам дете от първия си брак.Пуснахме и цитогенетични изледвания,който ще излязат след нова година.Какво да пуснем още?
Има нисък брой сперматозоиди, подвижност около 50 процента и влошена морфология. Според мен е освен спермограма мъжа ви си пусне допълнителни изследвания на хормони, витамини, полови болести и др. и да се прегледа за варикоцеле. Добре е да започне с вземането на добавки за подобряване на спермограмата и промяна в начина на живот. Като спиране на алкохол , цигари, започване на фитнес и т.н. Според си направете допълнителни генетични изследвания особено на него. Трябва да се открие причината за биохимичната бременност. Тези неща за добавките и изследванията ги консултирайте с добър репродуктивен специалист. Аз само давам идея. Надявам се да откриете вашия проблем и да забременеете при следващ опит.

# 101
Здравейте, отново.
Мъжът ми направи втора спермограма този път в репродуктивна клиника, която е една идея малко по-добра.. изписаха му добавка Профертил и ни насочиха директно за ИКСИ. Има ли според вас някакъв шанс за инсеминация или да не си губим времето?

# 102
Мартина, спермограмата ви е добра, със сигурност имате шанс естествено! Броят ви доста добър, от там въпреки леко заниженият процент подвижни се компенсира. Морфология 4% се смята за гранична. Тази норма, че под 14% е проблем, отдавна е променена на 4%. Минималният процент  нормокенетични в нашите СГ също е по-нисък (32-40 мисля, че беше). Според мен си имате всички шансове! Пак да кажа, че процентите са обвързани с общия брой сперматозоиди и ако там са добре нещата, шанс си има 🙂

# 103
Относно забременяването след цветна снимка, наистина е така помага в някои случаи. Поне при нас помогна.
Нашата история е следната: две-три години наред пробвахме,но не се получаваше, стигнахме до репродуктивен специалист, направихме нужните изследвания и се оказа много тежък мъжки фактор. Репродуктивния казваше да сме подготвени за всичко, че дори и с ин витро не се знае дали ще се случат нещата.
Естествено на мъжът ми и му бяха изписани лекарства от андролог,  които приемаше, наред с бърканицата която аз му бях предписала. На мен през това време ми направиха цветна снимка, подадохме си документите за  ин витро, но в месеца в който ми беше цветната снимка разбрах,че съм бременна.
И така всичко се случи непосредствено след цветната снимка. Може би такива случаи са рядкост, но ето ти се случва.
Сега съм в тази тема отново, защото детето ни е на четири години, правим опити за второ, но отново не става. Ще изчакам още малко и догодина пак ще посетим репрудиктивен.

# 104
Мартина, спермограмата ви е добра, със сигурност имате шанс естествено! Броят ви доста добър, от там въпреки леко заниженият процент подвижни се компенсира. Морфология 4% се смята за гранична. Тази норма, че под 14% е проблем, отдавна е променена на 4%. Минималният процент  нормокенетични в нашите СГ също е по-нисък (32-40 мисля, че беше). Според мен си имате всички шансове! Пак да кажа, че процентите са обвързани с общия брой сперматозоиди и ако там са добре нещата, шанс си има 🙂

Благодаря за окуражителния коментар, около година правим опити и все търсих проблема при мен, тъй като съм с Хашимото, което уж е под контрол. Все пак продължаваме с опитите и не губим надежда да се случат нещата естествено. Знам, че има доста изписано по темата, но може ли да ми дадете препоръка за гр. Варна за репродуктивен специалист, който да ни насочи реално, а не директно да ни хвърля в дълбокото?

Общи условия

Активация на акаунт