МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 623
  • 412
  •   2
Отговори
# 105
Аз за град Варна съм скептично настроена, но за да прецените направете няколко консултации с различни лекари.

# 106
Здравейте, след едно раждане имам няколко спомннанни аборта и няколко биохимични бременности(от които едната инвитро). Казват, че проблем реално няма, но това е спермограмата на мн от миналата година.

# 107
Първо, спермогрмата е валидна около 3м, колкото е приблизително сперматогенезата. Т.е. спермограма от миналата година не носи никаква информация за текущото състояние.
Иначе самата тя е ок. Морфологията се компенсира от броя, бих казала че това, че няма бързо прогресивно подвижни е пробле, но щом сте забременяла няколко пъти очевидно не е във вашия случай.

Съвета ми е да пуснете и ДНК фрагментация/SDI тест, отделно може да помислите за имунологични изследвания (кръвни и с ендометриална биопсия), както и ПИД на ембрионите, щом така или иначе сте стигнали до инвитро.

# 108
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. SDI и фрагментация правихме тази година ок са. Биопсия ми правиха преди 2 месеца освен малко количество кандида и намалено количество лактобацили друго не излезе. Хормони и на двамата в норма, хламидия и тн отрицателни. Лека тромбофилия ми откриха, заради която бях на фракси. NK клетки и антифосфолипидни тела са ок. След инвитро опита, който беше тази година имам 1 спонтанен и 2 биохимични. Направо не знам вече накъде да се насочим и какво да търсим, защото определено има причина да се случва това.

# 109
Кариотип - може да има отклонения дори и при здраво дете, крос мач - понякога се образуват антитела срещу генетичния материал на мъжа след първа бременност, както казах и ПИД. Доколкото разбирам това е било микробиологична биопсия, но има и имунологична, която интерпретира различни неща от кръвните имунологични изследвания.
Другото за което се сещам е ако раждането ви е било секцио и ако забелязвате няколко дни кафеникаво зацапване след края на менструацията да питате дали нямате истмоцеле, което също може да е причина за вторичен стерилитет и ранни загуби.

# 110
Много благодаря ☺️ Ще направим допълнителните неща🙃

# 111
Здравейте,

Днес имахме пункция и ми дадоха резултатите от спермограмата. Питах дали е притеснителен резултатът,но ми отговориха,че само морфологията е проблем. Ще изберат, разбира се, най-добрите, но все пак съм притеснена.
Дали може някоя дама с опит да ми сподели нещо повече,ако има опит с подобна спермограма?

# 112
За полипи гледали ли са ви по-обстойно? Цветна снимка, ако сте правили, би трябвалъ да е показало, ако има.
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. SDI и фрагментация правихме тази година ок са. Биопсия ми правиха преди 2 месеца освен малко количество кандида и намалено количество лактобацили друго не излезе. Хормони и на двамата в норма, хламидия и тн отрицателни. Лека тромбофилия ми откриха, заради която бях на фракси. NK клетки и антифосфолипидни тела са ок. След инвитро опита, който беше тази година имам 1 спонтанен и 2 биохимични. Направо не знам вече накъде да се насочим и какво да търсим, защото определено има причина да се случва това.

# 113
Здравейте,

Днес бях диагностициран с варици на скротума на левият тестис, като две от вените са разширени леко, а третата повече, и предложение е за оперативна намеса, преди това ми бяха пуснати хормонални изследвания от които пролактина е двойно завишен, но всичко друго е в норма... Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно, благодаря.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 15:14 от RinoReins

# 114
Здравейте! С ММ правим опити за дете от около година. До момента само аз съм правила изследвания за изясняване на инфертилитета. Имам аденом на хипофизата, който отделяше пролактин и го лекувам с бромокриптин. Посъветваха ни и съпругът ми да направи изследвания, като не всички са излезли все още. Бях се фокусирала върху своите здравословни проблеми и мислих, че само заради мен не се получават нещата. За жалост май не е така.  Ще се консултираме и с лекар, но по празниците няма как. Резултатите малко ме притесняват и обезкуражават. Едно нещо вкараме в норма и друго се появява.  Изобщо не съм и запозната при мъжете дали е възможно да се оправят репродуктивните проблеми. Според вас има ли шанс за естествено забременяване при такива резултати?

# 115
Имате отлично количество и по принцип може да компенсирате с него част от другите показатели. Обаче, подвижността не е добре, наистина. Нека кажат и другите дами, по-запознати от мен. За ваше спокойствие може да пуснете ДНК фрагментация и ако там излезе нещо, вече със сигурност има и мъжки фактор. От това, което споделяте за хипофизата, вероятно вече посещавате добър ендокринолог. Успех и скоро - добри новини Simple Smile

Здравейте! С ММ правим опити за дете от около година. До момента само аз съм правила изследвания за изясняване на инфертилитета. Имам аденом на хипофизата, който отделяше пролактин и го лекувам с бромокриптин. Посъветваха ни и съпругът ми да направи изследвания, като не всички са излезли все още. Бях се фокусирала върху своите здравословни проблеми и мислих, че само заради мен не се получават нещата. За жалост май не е така.  Ще се консултираме и с лекар, но по празниците няма как. Резултатите малко ме притесняват и обезкуражават. Едно нещо вкараме в норма и друго се появява.  Изобщо не съм и запозната при мъжете дали е възможно да се оправят репродуктивните проблеми. Според вас има ли шанс за естествено забременяване при такива резултати?

# 116
Благодаря за пожеланието от сърце! Пуснали сме и ДНК фрагментация, както и адрофлор, но все още не са излезли резултатите. Дали са визитка на ембриолог на ММ, ако има въпроси, относно резултатите, но е в отпуск до 6-ти януари, а аз съм нетърпелива и ми е трудно да съм в неведение, пък съм невежа по темата.  Ще видим как ще се развият нещата. Надявам се, ако има нещо, да може да се коригира.

# 117
Здравейте,къде във Варна бихте препоръчали да направим спермограма?Четох доста лоши отзиви за Майчин дом и Нова радост.

# 118
Здравейте имам въпрос с тази спермограма да пробваме ли в България ин витро или за Турция да мислим и изобщо според вас има ли шанс?

# 119
На 99% съм сигурна, че тази спермограма е правена в обикновена лаборатория, така че първо я повторете в репродуктивна клиника, спазвайки всички правила за даване на материал. Ако диагнозата е азооспермия първо си трябва консултация с андролог, за да се прецени дали е обструктивна или не. От там вече може да мислите накъде ще се насочите за инвитро.

Общи условия

Активация на акаунт