МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 581
  • 412
  •   1
Отговори
# 210
Стсновище от уролог винаги се е искало (или поне преди 4 години и половина си искаха). Има си го и изискването за АМХ над 0.5, в нормативната база си е описано.
Долу-горе месец до 2 за одобрение, зависи кога ще подадете документи и дали ще влезете в заседанието за текущия месец.

# 211
Благодаря, аз явно съм пропуснала тези две неща Simple Smile
Стсновище от уролог винаги се е искало (или поне преди 4 години и половина си искаха). Има си го и изискването за АМХ над 0.5, в нормативната база си е описано.
Долу-горе месец до 2 за одобрение, зависи кога ще подадете документи и дали ще влезете в заседанието за текущия месец.

# 212
Здравейте! Аз съм нова тук Моля за съвети,мнения и всичко полезно във връзка с репрудоктивни проблеми. Едва сега започват.Тежък мъжки фактор Със синдром на Клайнфелтер.Нищо не знаем за него.Просто моля насоки за добър андролог-уролог.Благодаря

# 213

Здравейте, това е спермограмата на моя мъж, направена днес в Ню Лайф в Бургас. Може ли мнение? Правим опити от 7-8 месеца и засега неуспешно. Той е на 29г с наднормено тегло и диабет. Последно вит. Д му беше 12,60 ng/mL при долна граница 20.60, тестостерон 9,28 nmol/L (8,64-29.00), DHEA-S 8,78 umol/L (4,34-12.20). Запази си час за уролог за другата седмица. С какви въпроси може да се подготви и да продължаваме ли с опитите? Също доколко са достоверни резултатите от тази клиника? Трябва ли да се повтори в друга? Благодаря предварително!

# 214
Морфологията при тази бройка и подвижност не е проблем. Дали е достоверна не мога да кажа, моите наблюдения са повече върху софийските клиники.
Уролог вероятно ще му изпише някакви добавки, но морфологията трудно се повлиява.

# 215
Здравейте! Аз съм нова тук Моля за съвети,мнения и всичко полезно във връзка с репрудоктивни проблеми. Едва сега започват.Тежък мъжки фактор Със синдром на Клайнфелтер.Нищо не знаем за него.Просто моля насоки за добър андролог-уролог.Благодаря

Влезте в темата за азооспермия, там има информация за лекари и терапии. Това е необструктивна азооспермия и си изисква добър специалист с подходящ подход и терапия.

# 216
Здравейте, Светла
Затова е групата, да си помагаме!

Ние сме избрали да се срещнем с д-р Кацаров, андролог-уролог. Той преглежда в София, не знам вие от кой град сте.

А вие пускахте ли някакви изследвания или все още не сте посетили репродуктивен лекар ?

# 217
Здравейте. Преди около година и половина забременях, но след около 2 седмици направих аборт. Година след това не сме правили опити, като започнахме наскоро преди около 5 месеца и започнах да посещавам всеки месец от тогава Д-р Минев, той ми следи овулацията и казва кога е подходящо. Изписа ми да взимам:
DHEA(всеки ден)
Вигантол(всеки ден)
Елевит(през ден)
Coenzyme Q10 (200mg)
Дуфастон ми каза да приемам по 13 дни след овулацията 2х1
 Фемара от първия ден на цикъла за 5 дни 3х1.
Каза, че имам лека форма на поликистозни яйчници.
Мъжа ми приема:
Coenzyme Q10 200mg
Vit. C 1000mg
Vit. E 800IU
Tribulus 4000mg
Vit. D3 5000IU
Zinc 30mg
Selenium 200mg
Мъжа ми си беше пуснал хормони и единствено FSH му беше на долната граница и затова му назначи спермограма в Ню Лайф Пловдив.

Доктора миналия ден видя спермограмата и каза, че го притеснява малко морфологията и изписа да пие Papa Vital Concept и Fertility Herb капките на д-р Минев. Състава на Papa го видях и по-голяма част от нещата мъжа ми ги приема в милиграми 5 пъти по-високи, единствено Глутатион , Л-Карнитин и Аргинин не приема, но ще си вземе и тях отделно да ги приема, също и капките ще започне да приема.
Аз съм на 30, той на 28 почти.
Според вас има ли шанс за естествено забременяване, че започвам да се притеснявам, че не се получава, а доктора единствено ми казва всеки път като отидем кога да водим полов живот и че вижда фоликули, че щяло да стане и т.н.

# 218

Здравейте, това е спермограмата на моя мъж, направена днес в Ню Лайф в Бургас. Може ли мнение? Правим опити от 7-8 месеца и засега неуспешно. Той е на 29г с наднормено тегло и диабет. Последно вит. Д му беше 12,60 ng/mL при долна граница 20.60, тестостерон 9,28 nmol/L (8,64-29.00), DHEA-S 8,78 umol/L (4,34-12.20). Запази си час за уролог за другата седмица. С какви въпроси може да се подготви и да продължаваме ли с опитите? Също доколко са достоверни резултатите от тази клиника? Трябва ли да се повтори в друга? Благодаря предварително!
Здравейте, задължително диабета да е под контрол и витамините на горна граница и редукция на теглото.
С подобни показатели не стигнахме до никъде, диабета влошава много качеството и на яйцеклетките и на сперматозоидите.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 14:59 от T q

# 219
Здравейте отново! Връщам се при вас с някакви резултати. Минахме при Бъчваров, той ни назначи генетични изследвания, тъй като не бяхме пускали.
Пуснахме цитогенетично изследване, ДНК анализ за муковисцидоза, ДНК анализ за У- микроделеции и ги прикачвам отново.
Той му назначи най-тежката стимулация, както той се изказа. Много добавки, както и Хориомон инжективно веднъж седмично. Приемът ще продължи 3 месеца и ще пусне нова спермограма, за да видим как седят нещата и дали сме подобрили нещо като цяло. Надявам се силно! Моля ви за мнения отново и благодаря предварително!
Здравейте! Пиша във връзка с няколко поредни много лоши спермограми. Прикачила съм снимки към изследванията. Пускали сме разширени с морфология, пуснали сме тест за оксидативен стрес, NAG, Fructose, Androflor screen, в лаборатория сме пуснали също доста неща. При уролог минахме, варикоцеле е отхвърлено като възможност. ММ е на 28г., не пие, не пуши, активен начин на живот винаги, спортува редовно.  Първата я пуснахме на 04.09.24г след като осъзнахме, че имаме реален проблем и не ни се случва чудото. След абсолютен шок от резултатите пуснахме 2ра на 09.09.24г. за да видим да не е станала грешка, но не беше. Пие прахчета Променк от Турция от тогава, мина терапия назначена от ендокринолог с Клостилбегит и накрая просто няма никакъв резултат, резултатите са същите. Записали сме час в Щерев при д-р Бъчваров за консултация и лечение в последствие. Кажете, моля ви, какво сме пропуснали като стъпки, какво мислите вие според вашият опит и наистина ли е чак толкова зле, колкото изглежда?
Благодаря!

# 220
Здравейте,
Може ли да споделите какви хранителни добавки ви изписа д-р Бъчваров?

# 221
Здравейте, да!
Ресвератол, топ фолат, допа мукуна и профертил. Има и пробиотик  който обаче не се сещам как се казваше.
Здравейте,
Може ли да споделите какви хранителни добавки ви изписа д-р Бъчваров?

# 222
Здравейте! МОЛЯ ЗА НЯСОКИ КЪМ КОЙ ДОБЪР АНДРОЛОГ ДА СЕ ОБЭРНЕМ

# 223
Здравейте ,

Бихте ли могли да препоръчате добър уролог който специализира в хирургичното лечение на варикоцеле(разширени вени на тестиса)? От прочетеното в форума оставам с впечатлението , че много мъже ходят при Д-р Милен Кацаров. Ще съм ви благодарен също ако споделите мнение за Д-р Васил Василев както и за когото да е добър доктор който успешно да разбира и владее тази манипулация.

Благодаря предварително!

# 224
Здравейте! А какво се случва, ако АМХ е под 0,5 ? Може ли пак да се кандидатства по фонда или изцяло самофинансиране? Също и има ли как да се подобри резултата от АМХ с добавки и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт