МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 19 499
  • 412
  •   1
Отговори
# 360
Не е комплекс Надежда, а си е цяла МБАЛ. Не бих казала и че са много близко като разстояние. Т.е. ако ви притеснява, че ви насочват към "тяхно място" което да потвърди резултатите - не е така. Даже двете болници са си конкуренция, просто за фонда и втората спермограма трябва да е от репродуктивна клиника.
Вита и Инвитро София не ги препоръчвам много за СГ, но Надежда, Доверие, Неовитро са добри варианти, може би и Афродита.

# 361
2402, защо не препоръчваш Вита? Ние правихме инсеминация там. След 1седмица ММ пусна контролна СГ в Щерев. После и от Вита получихме СГ от пробата за инсето. Разликите бяха минимални.
От Щерев за втора спермограма обикновено насочват към Първа АГ болница. Тя е близо до тях.

# 362
Точно защото казаха, че е било отсреща близо до тях. Аз си помислих да не става въпрос за болницата си Надежда, но и на самият назначен фиш пише комлекс Надежда и оттам се объркахме, а не обърнахме внимание на момента, но ще го проверим някак..
Благодаря иначе

# 363
lubanik, в края на миналата година много се издъниха с резултатите от СГ на мои приятели. Пусна в Щерев - зле (което е очаквано, защото беше зле и преди 4 години). Пусна във Вита, където посещаваха репродуктивен, по това време д-р Димотрова - перфектна, без забележки. Насочиха към инсеминации. После пусна пак в Щерев и в Надежда- и на двете места беше зле и бяха доста сходни.
Не знам, като смениха ръководството на инвитро центъра може да си сменили и апаратурата, надявам се да е така.

v.b.d, ако в Първа АГ има нещо такова, може да е там. По наше време ни казаха ние да си изберем и мъжа ми пусна в МБАЛ Надежда, като резултатите бяха почти 1:1 през месец.

# 364
Здравейте. Може ли помощ за разчитането и..доста ми е притеснено нито един репродуктивен лекар не каза че има проблем а аз не съм сигурна

# 365
Фрагментациите са височки, но пък материал има много. Морфологията едва ли е такъв проблем предвид бройката. Ако сте в процедура, обсъдете с ембриолозите да използват допълнителни методи за селекция заради ДНК фрагментациите.

# 366
Не сме в процедура а по естествен път и незнам дали би било проблем с тези показатели..

# 367
Повечето показатели са добри, включително бройка, бързина и морфологията не е зле на фона на тази бройка, но днк фрагментацията е висока и има по-висок риск при забременяване да имате ембрион с аномалии. Разбира се, не е задължително, но с това се свързва високата днк фрагментация.

# 368
Мечтая за Вашия резултат и не само аз, повярвайте ! Какъв период сте правили опити за зачеване по естествен път ? Имате ли фактор възраст ? При нужда евентуално от асистирана репродуктивна медицинска помощ, ще ви бъдат селектиран качествен материал, защото има такъв,  не се притеснявайте ! Успех пожелавам от сърце !

# 369
Повечето показатели са добри, включително бройка, бързина и морфологията не е зле на фона на тази бройка, но днк фрагментацията е висока и има по-висок риск при забременяване да имате ембрион с аномалии. Разбира се, не е задължително, но с това се свързва високата днк фрагментация.

Имах 2 бременности по естествен път едната в 6та седмица  спря пулса а 2рата синдром . Аз съм с много нисък резерв а лекари ми казват да си опитвам без да виждат проблем в спермограмата.. вие къде пускате спермограма тази е от Надежда .. и то преди 1г

# 370
Съжалявам много за загубите. Предвид, че нямате много време за губене, според мен трябва да вземете мерки да се намали тази фрагментация чрез подобряване начина на живот и включване на хранителни добавки или да преминете към инвитро със специална обработка на мъжкия материал, защото рискът от пореден аборт иначе остава. Имайте предвид, че говоря не само за HDS, но и за DFI, който въпреки че е в референтни граници, пак е висок. Препоръките са за естествено забременяване DFI да е под 15%. Но все пак потърсете консултация при андролог. Какви са лекарите, които ви казват да пробвате естествено и че няма проблем със спермограмата, гинколози или андролози/уролози? И ние в Надежда пускахме, там са достоверни.

# 371
Съжалявам много за загубите. Предвид, че нямате много време за губене, според мен трябва да вземете мерки да се намали тази фрагментация чрез подобряване начина на живот и включване на хранителни добавки или да преминете към инвитро със специална обработка на мъжкия материал, защото рискът от пореден аборт иначе остава. Имайте предвид, че говоря не само за HDS, но и за DFI, който въпреки че е в референтни граници, пак е висок. Препоръките са за естествено забременяване DFI да е под 15%. Но все пак потърсете консултация при андролог. Какви са лекарите, които ви казват да пробвате естествено и че няма проблем със спермограмата, гинколози или андролози/уролози? И ние в Надежда пускахме, там са достоверни.

Репродуктивни лекари които се занимават с инвитро но ние им казахме чя няма да правим и искаме по естествен път.. не го приемат очевидно сериозно тези резултати.. а при толкова много ходихме. 😔

# 372
Мда...репродуктивните лекари са гинеколози и не винаги се задълбочават подробно в анализа на спермограмите. Предвид, че Вие забременявате все пак, може би си струва да продължите да опитвате естествено, защото е възможно предишните аборти да са били просто чиста случайност, и следващият път всичко да е наред, да се оплоди яйцеклетка с хубав сперматозоид и въобще всичко да се нареди благополучно. Но според мен трябва да прецените първо колко още време бихте пробвали така (1-2 години, 6 месеца и т.н.) и второ колко забременявания завършващи с аборт биха били Ваша граница преди да преминете към инвитро, защото все пак има хора, които дори след 2-3-4 аборта продължават с естествени опити и не желаят инвитро, в което няма нищо лошо, всичко е въпрос на избор от страна на Вас и Вашата половинка. Но все пак при желание и възможност съветвам да посетите и някой андролог да обсъди спермограмата, както и да пуснете актуална, ако тази е от преди година. За една година може да има големи промени в резултатите.

# 373
Е, след като вие като двойка не сте отворени за процедури ви остава единствено да пробвате естествено, явно се стига до бременност, но е възможно за съжаление заради ДНК фрагментации да има и в бъдеще проблеми. Ако намаленият резерв е поради фактор възраст също.

Опитайте се да живеете максимално здравословно и дано има подобрение.

# 374
Къде бихте ми препоръчали да се прави спермограма и някой правил ли е в инвитро център София.. S.G.S и аз така мисля за спермограмата ще трябва да се пусне и даже си мисля за утре ако успеем. Благодаря ви за съветите🙏ще вземаме мерки да я подобрим но си отнема време за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт