МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 26 698
  • 550
  •   3
Отговори
# 540
Syringa, за момента не мисля, че има нужда от нещо повече. Нещата от мъжка гледна точка изглежда добре. Успех!

Теди, щом сте от Варна моят съвет с две ръце е да се насочите към Тутракан. Там използват най-новите технилогии за преработка на мъжки фактор, имат ембриоскоп, дават снимки на ембрионите, всеки ден следят развитието им и са много добри в стимулациите. Не е гаранция за успех, както навсякъде другаде, но като за начало ми се струва най-добрата опция, а и е по-близо от София. В Тутракан правят спермограми с ДНК фрагментация. По последни спомени във Варна никъде не го изследват това. А иначе един известен репродуктивен от Варна с подобна на вашата спермограма ми каза защо не опитате в Турция директно. Така че във Варна не препоръчвам да пробвате. Относно мъжът Ви, щом има проблем с килограмите не е изключено да има хормонален проблем и той да е причина, но както и по-рано казах, дори да си промени коренно начина на живот, което ще отнеме време, то резултатите в спермограмата няма да се оправят драстично и ще отнеме сигурно и години да се подобрят, така че по скоро няма смисъл да чакате. Разбира се той може да си действа в тази насока, но не е излишно  да пробвате с инвитро.

# 541
А кои клиниики препоръчвате при тежък мъжки фактор?
Мъжът ми е с обструктивна асооспермия.
Имаме две стимулации, 7 трансфера. От тях едно живо и здраво детенце, за което съм благодарна и един аборт заради ген. аномалии в 15та седмица.
Имаме два останали ебриона, но са 4CC и не възлагам надежди на тях, но ще ги върнем по искане и препоръки на двама лекри.
Бяхме при д-р Владимиров, но мисля да го сменим за следващите опити.

# 542
S.G.C в гр. София при мъжки фактор Надежда ли препоръчвате? Ако да, то има ли конкретни специалисти, в т.ч. уролог/зи, които препоръчвате?

Някой има ли опит с д-р Николай Милушев във Аджибадем:
https://acibademcityclinic.bg/cardio/novini/detaili/vodeshtiqt-u … badem-siti-klinik  - беше ни препоръчан, 2 прегледа при него имаше, но впечатлението на мъжа ми е , че малко работата е "само за парите", а изглежда опитен и то в андрология. Имаше обстоен първичен преглед, пусна се обстойни кръвни и хормонални, които са топ. На ехографията нищо не излезе (за варикоцеле) и му препоръча спермограма в Геника. После на база спермограмата само промотираше операция за варикоцеле "задължително".
Преди е пускал в Надежда и беше прилична, но втората сега в Геника е със становище олигоспермия. На резултата е сгрешен часовия интервал, в който е даден и затова не вярваме на 100%. Води и здравословен начин на живот, не че е гаранция, но както казах - всички кръвни и хормони са му в норма.

Февруари ще повторим спермограма в Надежда и ако няма бременност, ми се иска да отидем при конкретен уролог за него - вашия опит и мнение с мъжки фактор в Надежда ще ни е полезен.

Благодаря! Hug

# 543
Трудно ми е да препоръчвам директно клиники, защото при инвитро нещата не са черно бели и са комплексни. Например Надежда за мен е добър вариант за мъжки фактор заради добрата ембриология и инвестициите които правят в нова апаратура и техники за преработка. Но последните 1-2 години имаше напуснали репродуктивни лекари и отделно най-добрият там - д-р Стаменов вече отказва нови пациенти, та не знам доколко са останали добри такива, а без добра стимулация ембриологията сама по себе си чудеса не прави. Аз когато бях там не бях доволна от репродуктивния при който бях, както и от уролога, тогава беше д-р Маки, но от ембриологията и цялостната организация бях много доволна. Там бях най-спокойна за процеса, всичко беше организирано, уредено и се следваше ясен план от всички, а не както на други места говори се едно с репродуктивния, после ембриолозите правят друго... Уролозите също се смениха в Надежда та не съм сигурна в момента какво е нивото там. Но не е задължително да се посещава уролог там където се прави инвитрото, освен ако не се налага ТЕСЕ, така че това лично на мен не би ми било фактор. Редовно се спрягат 2-3 имена на уролози в тази тема, най-вече Кацаров и Бъчваров, но вярвам, че има и други добри просто не се споделя за тях.  Ние лично сме посещавали от софийските само Кацаров и няколко във Варна, но там за мен също не са добри от репродуктивна гледна точка. Ако можех да се върна назад сигурно специално за уролог щях директно в Турция да отида с ММ, там чета че са наистина добри, а тук всички са със спорна репутация. Опитайте различни лекари и действайте по интуиция и който ви вдъхва най-много доверие, ако се стигне до инвитро така или иначе уролога е  без значение, освен ако не се  наложи ТЕСЕ.  В общи линии последните години лекарите нон стоп сменят клиники, не може да се разбере кой в коя клинка работи и в крайна сметка няма една клиника за която с чиста съвест да кажа, че съчетава истински добри репородуктивни лекари с добра ембрилогия и опираме основно до късмет и всеки си преценява спрямо неговия си опит и усещане с дадения лекар къде да продължи.
Лазурна мечта, при вас не беше ясно още къде е проблема нали и коя спермограма е вярна, така че не бързайте още с търсене на уролози.

# 544
Теди, ще пиша просто за кураж, имай предвид, че е Тутракан може да чакате месец-два за първоначален час, но не се отказвай. Ние използвахме и МАКС и ембриоскоп там и имаме детенце. От 9 оплодени само 2 ембриона оцеляха до 5ти ден, върнаха 2те, но само едното се разви докрай.

# 545

Здравейте, това е спермограма след около 3 месеца лечение, просто за мое спокойствие я направих по-рано, иначе по план трябва да е след около 2 седмици. Как ви се струва?

Това е старата:

# 546
Не мога да кажа мнение, освен, че очевидно има подобрение. Интересно ми е какво е било лечението, доста са се повишили като количество. Ние с ММ така и не видяхме подобрение каквото и да прави.

# 547
Къде е по добре да се направи спермограма в София- МЦ Надежда или Щерев? Плануваме преглед при андролог д-р Бъчваров и според вас какви други изследвания да подготвим предварително, имаме една спермограма, втора искаме да направим по наше желание. Със записване ли става изследването на спермограма?

# 548
Къде е по добре да се направи спермограма в София- МЦ Надежда или Щерев? Плануваме преглед при андролог д-р Бъчваров и според вас какви други изследвания да подготвим предварително, имаме една спермограма, втора искаме да направим по наше желание. Със записване ли става изследването на спермограма?

Да, трябва да си запишете час за спермограма дали в Щерев или в друга репродуктивна клиника.Хубаво е да е спермограма по Крюгер , да се спазят изискванията 3-5 дни въздържание и без алкохол и антибиотици.
Бъчваров пуска инфекции, хормони и кръвни , ако имате скорошни идете с тях.

# 549
  • София

Здравейте, това е спермограма след около 3 месеца лечение, просто за мое спокойствие я направих по-рано, иначе по план трябва да е след около 2 седмици. Как ви се струва?

Това е старата:

Спермограмите варират. Пуснете си SDI тест. Може да имате голям брой сперматозоиди, но да имате такива с дефектна ДНК и при оплождане да има аномалии, или да се стига до аборт при жената.

# 550
Здравейте момичета,

Бихте ли споделили дали имате опит с добавките на Надежда за морфология при мъжки фактор? Дали наистина действат?

Общи условия

Активация на акаунт