МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 20

• 27 536
  • 576
  •   3
Отговори
# 570
Wudu пуснете фемофлор или фертилити тест. При мен се откри уреаплазма без никаква симптоматика. Мъжете още по-често нямат симптоматика и са само преносители. Ще трябва да започна втори курс с антибиотици, защото с първия не можах да изчистя уреаплазмата. Доста е упорита.

# 571
Здравейте!
Ще задам един може би скандален въпрос. Чували ли сте (неофициално разбира се) за практика резултатите от спермогарамата да бъдат леко видоизменени, за да покрият изискванията на Фонда за финансиране?по мъжки фактор? Не говоря да изкарат тотално различни резултати, но където става въпрос за 1-2 процента отклонение, които идват НАД лимита, посочен от фонда? Фонда изисква поне 2 фактора от изборния списък - единият е на лице, с другият се разминава с точно 2%.

# 572
Не, не съм чувала за такова нещо. Те хората, които правят и оценяват спермограмите не яи знаят кои сте, откъде сте, по фонд ли сте, профилактично ли пускате изследването и т.н., че да ви ги нагласят. А и защо да го правят?

# 573
  • Sofia
Здравейте!
Ще задам един може би скандален въпрос. Чували ли сте (неофициално разбира се) за практика резултатите от спермогарамата да бъдат леко видоизменени, за да покрият изискванията на Фонда за финансиране?по мъжки фактор? Не говоря да изкарат тотално различни резултати, но където става въпрос за 1-2 процента отклонение, които идват НАД лимита, посочен от фонда? Фонда изисква поне 2 фактора от изборния списък - единият е на лице, с другият се разминава с точно 2%.

В крайна сметка, ако не може да покриете критериите за фонд - 4 инсеминации и може да кандидатствате за 4 опита инвитро по фонд. При нас морфологията беше доста зле, имаме и висока фрагментация, ама няма как. Ако искаш инвитро по фонд и не покриваш критериите - инсеминации.

# 574
Аз съм чувала, че хора са ги питали "за фонд ли ще е" или лекар ги е пращал някъде със заръка да кажат, че ще е за фонд, но нямам личен такъв опит и наистина не помня за къде ставаше дума, би било спекулация от моя страна да посоча, че в дадена клиника го правят.

# 575
Чувала съм за АМХ, но за спермограма не. То с толкова СГ дето правят, ако лично не сте казали кои сте и що сте, съмнявам се на всеки да фалшифицират. Макар че при нас е имало голяма разлика от една клиника до друга клиника за една СГ и то с 2-3 седмици разлика. Или едните са я окепазили или мъжа ми прави чудеса, хаха

# 576
При нас е имало голяма разлика и в една и съща клиника, но беше във връзка с въздържанието.

Общи условия

Активация на акаунт