🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 443
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Вихра? Коя е пък тая, аз уж гледам епизодите ама такава не помня Joy
[/quote]
Бистра🙂
Ох, имам познати със същите имена и редовно ги омотвам. ☺

# 526
Бистра си е религиозна - вечерта, когато беше изпратена сама да обмисля избора си кои хора да избере говореше за това, че е християнка и вярва в Бог, дори пееше известна песен.
Още на визитките си каза, че баща й е протестантски пастор (ако не се лъжа в църква в Лондон) и тя е израснала с вярата.
Не бих казал, че преекспонира с това, по-скоро е голяма част от нея заедно със спорта.

Нумерологията може да се каже, че е свързана с духовност и мистицизъм, но чак религия не мисля, че е

# 527
това за мен не е религиозност. Много хора вярват в Бог, просто не го рекламират.
Аз имам позната, която всеки втори ден пости, говори за православните църкви, носи черни дрехи с дълги ръкави дори през лятото.
Аз мислехме че говорим за патологично състояние, при Бистра няма такава. Може да е казала еднократно че е християнка и е вярваща (в което няма нищо лошо), може да се е опитала да се надъха за битка (аз в такива случаи си пея песни на "Епизод", вкл. такива в които се споменава името на Тангра, но това не ме прави тангрист)

Нумерологията е езотерично учение. Предполага че съществува някаква съдба, някой който управлява съдбата.

# 528
  • София
Бистра си е религиозна - вечерта, когато беше изпратена сама да обмисля избора си кои хора да избере говореше за това, че е християнка и вярва в Бог, дори пееше известна песен.
На мен точно това ми изглеждаме прекалено репетирано, не на място и накрая дори не беше изиграно толкова добре (кой знае колко дубъла са снимали).
Като цяло тези "ценности" които толкова упорито Бтв вече с години се опитва да насажда вече идват в повече. Няма как да ме убедят, че тя едновременно е силно и сляпо религиозна и в същото време няма никакъв проблем например със Мимо (църквата никак не е известна със своята толерантност)

# 529
за мен е смешно да говорим че е "сляпо религиозна" от това че е казала, че е християнка и че изпяла някакви песни, за да се надъха.
А християнството на 90 процента от хората съм убеден, че не е истинско. Масово ядем пържолите по Великден и Коледа.
Айде Бистра може и да пости, тя е слаба, но в такъв случай нейното християнство е "практично" - вярваш в Бог само когато имаш полза от него, например за битка.  Не ми прилича на религиозен фундаменталист*, виждал съм наистина набожни хора и тя по нищо не прилича на тях-

* Да не говорим че един наистина набожен християнин не би се явявал в такива риалити формати - Бог забранява суетата и БПЦ е против да търсиш известност, заради самата известност или не дай Боже  да се правиш на маймуна заради пари.

# 530
Няма как да ме убедят, че тя едновременно е силно и сляпо религиозна и в същото време няма никакъв проблем например със Мимо (църквата никак не е известна със своята толерантност)
Дълга тема и предполагам може да се интерпретира като спам, но това, че  е вярваща и християнка не означава, че трябва да е ограничена, фундаменталистка или още повече хейтърка. Това е начин на живот и светоглед към живота. Реално вярата й учи на любов и приемане на човека, вече позицията към действията и греха е друг въпрос, но не мисля че задължително вярващ върви ръка за ръка с тесногръд.
Бистра е протестантка (нищо общо с БПЦ), а там няма "номинални" християни по рождение, които просто да спазват обичаите - или го живееш или не. А за практичността е още по-дълга тема, която по-добре да не отваряме, но със сигурност може да е много практично Grin

А иначе, макар че са в едно племе Мая и Бистра са малко далеч от Мимо, дори на синхрона чухме как Мая няма проблем останалите да си тръгнат, а да останат само 4мата.

ПП: Аз съм доста вярващ и с удоволствие бих се пуснал в Сървайвър без да имам каквито и да е притеснения и скрупули, че това е суета или грях.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 11:55 от outcast

# 531
Аз съм записан от родителите си като православен, но реално съм по-близко до протестанстката етика (човек достига Бог  с вяра и дела, а не с  обреди. Вярвам че Бог може да те чуе навсякъде, не е нужно да влизаш в църквата. Приемам и Свободната воля, но не си давам зор да постя)

Силно религиозните хора, често са набожни, те треперят да не изменят догмите на църквата. Такива хора не участват в риалити формати. Бистра не е религиозна, а вярваща. има разлика, но не е тук мястото да я обяснявам.

П.С. Протестантите нямат тази надъханост спрямо различните, каквато дават ортоксалното  християнство и дори католицизма. Впрочем Мимо досега не се е афширал като гей.  Не е казвал всяка минута пред момичетата "аз съм дискриминиран, защото съм гей", както го играе Грозденкща "дискриминирана съм защото съм циганка". Мимо не ни навира гейщината в лицето ни. Не прави гей паради, не си търси мъж с когото да преспи....
Момичетата  - Мая и Бистра са малко отделени от него. В този смисъл да говорим за фолшивост в Бистра е несериозно

# 532
  • София
Всички протестанти, които познавам, все говорят за религията и е голяма част от ежедневието им, цитират псалми. В БПЦ не е така, но това не означава, че хората са по-малко вярващи, за тях вярата е по-лична и нямат нужда да говорят за нея по няколко пъти на ден и с всеки.

За мен Бистра не преиграва, така е отгледана. Даже малко говори като за дъщеря на пастор, някои като нея буквално нямат друга тема на разговор.

Берке и Биляна са ми сладки, чисти чувства на 20-годишни,които не ги е обрулил животът. Обикновено все има драми в тези предавания, я ще има бивши, я единият ще е обвързан, ще се крият по храстите.

Дали само Грозденка е яла, казаха, че има една опаковка при плажа и повече от една зад тоалетната. Зад тоалетната са сигурно двете на Грозденка. Дали е изяла още едно или пък има и друг, който си взима.

Надявам се довечера дискът да се падне в Лагер 1 или 2, малко да се раздвижат нещата.

Дано и на Йочколовски са му изгубили багажа и да му дадат вече бански.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 12:26 от Niya-

# 533
Трябва да кажем, че има голяма разлика в културата и бита на православния и протестанта. Ако приемем, че едните приемат вярата си по-лично и скрито, другите са повлияни от ранните апостоли, които имат "мисия" да разпространяват идеите на Христос след смъртта му - затова и едните говорят толкова много за вярата си.

Проблемът е с осъждението - надявам се Бистра да си играе играта без да се притеснява кой какво ще си каже или ще я осъди, че там не е място за християни (всяко място е за християни стига да си с правилния мотив и действия).

За Грозденка само аз ли останах с впечатление, че си е "откраднала" от барчетата след като излезе, че друг е крал храна от лагера и тя заяви, че тя също заслужава? Сякаш това е последствието от първоначално откраднати банани и барчета

# 534
  • Враца
Добре де, защо когато печелят не им дават някаква храна? Какво е това, 4 седмици без никакво ядене? Според мен трябва да има в наградата ориз, макарони, картофи.

# 535
  • София
Не знам дали Грозденка е решила след като хванаха кражбата. Тя още преди това се закани, каза, че давали барче на хората, които ходят на битка и уж за всеки имало по 5. Тя си заяви, че си иска своите сега, защото нямало да стои докрай и не искала да си ги пази.

Това, което Марина намери, може и да не е изядено от Грозденка. Не стана много ясно.

# 536
На мен Бистра ми прилича на героиня от Аватар, не ми допада визуално.

От БТВ продължават да се излагат с тези спойлери. Моля ви не казвайте предварително какво сте видели, защото се губи смисъла от гледането. Поне аз не искам да знам какво ще се случи довечера в епизода.

Относно гащите на Йочко, не сме ощипани госпожици, но не смятам, че е редно национален ефир някой да се разхожда по бельо, че и игри да играе. Както някои съфорумки писаха, очаквах всеки момент нещо да изскочи. 😁

# 537
outcast, да. Грозденка си призна за последното барче, което преля чашата на Марина. Но за останалите кражби не поема отговорност, което навежда на мисълта, че това е последствие.

Храна и ресурси им бяха дадени. Осигурени са им локации. Проблемът идва от разпределението и употребата на тези ресурси. Да оставиш картофите да изгният, да не предпазиш пастата от мухъл са си проблеми не на организацията, а на участниците. Да се натъпчеш първия ден, да раздаваш мекици на съседите без нищо в замяна, да си по концентриран да вземеш тоалетна чиния от това да събереше храна - всичко това си има последици. Четири цикъла са 16 дни. Да, няма да е охолство, но не е невъзможно да бъде разпределена правилно.

На няколко пъти се споменава, че Рената има мустак, което не мисля, че е така. По-скоро има тежка миграция на филъра, която създава дова впечатление.

# 538
Добре де, защо когато печелят не им дават някаква храна? Какво е това, 4 седмици без никакво ядене? Според мен трябва да има в наградата ориз, макарони, картофи.
. Дават им хранаю но игрите са индивидуални дава се храна за един човек. Част от идеята е как ще си разпределят ресурсите и каква самодисциплина че си наложат

# 539
Заснемането под вода много ми харесва в това предаване.

Общи условия

Активация на акаунт