🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 487
  • 758
  •   2
Отговори
# 660
  • Варна
Мая е също толкова слаба в игрите, колкото са Мимо, Грозди, Иван, Ина и т.н.
А Бистра хич не се усеща как я използва Мая.

# 661
С Берке преиграват. Съгласен съм да ги покажат за Биляна за минута-две-три те им отделиха половин час. Всички говорят за това. Тия сцени могат да ги изрежат и като свърши предаването да ги пуснат  в половин час и който иска да си ги гледа.

Мая прави рискован ход. Тя мисли, че Бистра все ще бие и търси съюзници още отсега, а не бърза да си подсигури гърба. Не казвам че няма да проработи, но е рискована стратегия. Нямат гаранции как ще действа Миро ако е с три гривни, а Бистра може да падне и някой да сложи Мая с двама неочаквано силни противника.

Цялата идея как да разиграят гривните бе на Мая. Бистра искаше да ѝ даде шанс, но Мая искаше хем да получи шанс, хем да привлекат за сюзник някой от мъжете, а това нямаше как да стане. Едното или другото.

# 662
  • София
Има нещо нагличко, надменно и мутрафонско в поведението на Мая, според мен ужасно си повярваха и двете. Бистра си позволи грешката с Рената и грубото поведение към Яна пред цялото племе, мисля, че полетя и тя в облаците, а да сме честни - днешната игра за златната гривна беше точно за нея - висока арка за топките и баланс, а на предната игра другите й наредиха пъзела.  Чак взеха и в любов да се обясняват, малко прекалено ми идва, а играта е съвсем в началото, за да се набиваш толкова на очи.

# 663
Мнение за епизоди 6-8:

Определено се въртяха около Мая и най-вече Бистра тези епизоди. Бистра видимо е добре подготвена в игрите, което не е изненада. Освен това, има спортен хъс и иска винаги да играе и да печели, което е нормално, предвид че е бивша гимнастичка. Дали това е добре за нея в играта, по-скоро не. Проблемът е, че решенията и чисто стратегически и социално през седмицата, за мен бяха доста лоши. Първо, двете с Мая сложиха хора само от техния камп, което както отбеляза и Алекс, беше грешка. Да, сложиха човек за Златната гривна, но реално преразпределиха техните гривни, вместо да вземат от другите лагери, а отделно 7/10 хора в племето им останаха с по 1 гривна, което е ужасно.

На следващия ден, когато Бистра имаше избора, изигра ужасно нещата социално. Не може да отидеш в лагер 1 и пред всички да кажеш как искаш да говориш и обсъждаш само с Дзами. Тя даже не искаше лично да каже на Рената, че ще я избере за игра. Това е супер неуважение към всички други в тази група и най-вече към жените там. Съвсем логично Рената се ядоса, което очевидно я надъха да я бие, което и стана.

След като взе Златнатата гривна, можеше да сложи Миро срещу слаби играчи от Лагер 2, но умишлено се целеше в Яна. Логично, другите извън избраната четворка, усетиха накъде отиват нещата и ако съм на тяхно място, не само не бих бил доволен, а бих играл с другите лагери, с цел ако вземат гривната, майора или Мая, да пътуват към България, след като очевидно на Бистра не и пука за лагера и.

Най-впечатляващ продължава да е Еляса. Много силна социална игра с другите племена, а и в своя лагер чудесно балансира големите мъжки егота покрай него и избягва конфликти. Вера е в подобна позиция и заедно с Кънчо са другите играчи, към чиято игра имам интерес и се надявам да стигнат далеч. Шериф се отличава най-много от лагер 2 и според мен е доста хитър, плюс че и в игрите е добре.

# 664
  • Варна
Да не говорим, че Бистра излъга Рената, че не говорила с нея, щото я нямало в момента, а тя просто я подмина.

# 665
Като цяло съм съгласен с идеята, че макар да им се получават нещата на Бистра и Мая, стратегически играят неправилно.

1. За тях  бе важно Мая да има 3 гривни и да махнат Мимо, който е главен проблем в облагородяването на лагера и е контра на всичко. Не се случи нито едно от двете
2. Бистра не е толкова силна. Продукцията леко я подпира като дава все игри с баланси. Видя се, че Бистра не е толкова силна на тях, просто другите са по-слаби. А има и известна доза късмет
3. Постъпката ѝ да се допитва до Дзами за Рената, и да го моли той да ѝ каже решението ѝ да я номинира говори за неувереност. Това че тя го молеше той да каже на Рената че тя я номинира, говори за безхарактерност. Нормалното бе да застане пред всички и да кажа на Рената "избрах теб". А можеше и въобще да не се обяснява. Парадкосално - нежеланието ѝ да печели врагове, може да ѝ спечели врагове.
4. Това че Бистра изтърси пред всички пред всички че играта е индивидуална  е невероятна грешка.

Бистра и Мая не са стратези, нито харизматици. Бистра печели къде с упорство, къде с късмет, ама това е до време. Засега играта им се получава, ама докога? Първото сериозно падане може да стане много болезнено

# 666
Какво ще рече 'на Бистра не й пука за лагера й'? Да не би на лагера й да му пука за нея?
Както се казва, чувствата им са взаимни.
И аз да съм, няма да ми пука за търтеите там.
И да, игрите са индивидуални, всеки е за себе си и си преценява как да играе. Социалния елемент е важен, но Бистра има съюзници. Това, че Къньо, Сашо, Сульо и Пульо мрънкат зад гърба й не променя горното. Така или иначе, няма как да си приет от всички на 100%.

# 667
Сега гледам началото на снощния епизод и се сетих да ви кажа, че Бистра е в лагера с най-лоши условия и най-малко храна, но това не ѝ пречи да трупа победи.
В житейски план това е много добър пример, че човек трябва да гледа себе си и да вярва в собствените си възможности, без значение от неблагоприятните обстоятелства, които споделя.
Разбира се нагледно се показва и как може да избереш поза мрънкач и жертва както правят Мимо (ау тук няма място за Миро и Майора, няма храна за тях) Кънчо и Алекс и нищо да не направиш с живота си.

# 668
Качват ли се сериите някъде.

# 669
Да. мисля че на сайта на БТВ трябва да ги има.

# 670
# 671
Радвам се, че Яна отпадна. Жената дори не си беше взела ластик за коса, абсолютно неадекватно облекло - плажно болеро, рокли, поли.

Най-интересният елемент е социалната динамика, игрите не са така вълнуващи. Бистра е късметлийка, че обикновено Мая взима решенията и говори вместо нея, видяхме я когато беше 1:1 с Дзами и после с Рената, че социалните й умения много куцат.

Мая пък е пример за слаб играч на предизвикателствата, играла е в 3 игри, всичките загуби. Не е по-добре от Нина и Ина, на които се подиграва (е с по-стегнато тяло е и има силикон и филъри), но пък социалната й игра е добра.

# 672
Има различни видове игра. Аз вероятно ако бях там щях първо да попадна в лагера в който е най-голямата група (Лагер 2), после ако стрелката ме посочи - да отида на битка с по-слабите и в последствие да манипулирам другите така, че да бъде изхвърлен най-големият гладник (Кирил). Храната щеше да е водещият ми мотив, всеки който не иска да помага за облагородяване на лагера или иска да се харчи повече храна от нормалните порциони или просто краде за мен би си нарисувал мишена на гърба. Обратно - бих се сприятелил с хората, които искат да облагородят мястото, и които искат храната да се разпределя на порциони

Ама това са си мои разсъждения, не ангажирам никой с тях-

# 673
Аз също щях да си повярвам, ако бях на тяхното място. Отишли са там да играят и го правят.  Рискуват, не се страхуват, не правят крачки назад. Обмислят стратегии и ги прилагат. Не е ли това целта на играта? Колелото им дава шанс и те го използват на макс. Аз ги харесвам. Ако имаше повече такива играчи, щеше да бъде много по-интересно.
А Яна си го заслужи. През цялото време спа и пя. Никой не е длъжен да храни или пази някой, който не е положил и минимално усилие да помогне за общата кауза.

Има нещо нагличко, надменно и мутрафонско в поведението на Мая, според мен ужасно си повярваха и двете. Бистра си позволи грешката с Рената и грубото поведение към Яна пред цялото племе, мисля, че полетя и тя в облаците, а да сме честни - днешната игра за златната гривна беше точно за нея - висока арка за топките и баланс, а на предната игра другите й наредиха пъзела.  Чак взеха и в любов да се обясняват, малко прекалено ми идва, а играта е съвсем в началото, за да се набиваш толкова на очи.

# 674
Мая за мен е лош стратег. Твърде много вярва че Бистра ще печели всички игри. Дори най-добрите играчи не бият постоянно eто - в ИВ 5
Скрит текст:
Момчил бие 24 или 25 битки и падна на най-важната- последната
. Бистра засега печели, но не е убедителна. Мая можеше спокойно да играе срещу Иван и Мимо. Лош ход тук нямаше, или щяха да отстрелят Мимо, или конкурент от лагер 2, а можеше Мая да спечели 3 гривни.

Интересното е, че Мимо очакваше да е той. Призна си, че е некадърен на няколко пъти, но това не го притеснява?!
Мисля, че Яна сама си нарисува мишената с опитите да дава акъл на Бистра как да счупи кокосовия орех. Ами чула била че може с дръжката на ножа...Супер що не го направи? Бистра е много хладнкръвна ако бях аз щях да кажа "ето ти твоя орех, троши си го както искаш"

Общи условия

Активация на акаунт