🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 547
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Има игри, в които не всичко е сила, което ги прави интересни.
Големият киборг бързо ще стане аутсайдер, ако не се смири малко, а той една ли ще го направи. Но това е индивидуална игра, така че няма да му е толкова зле

# 181
Всъщност няма нито една игра в която всичко да е сила. Игрите са доста комплексни.
Баланс, точност, бързо мислене и разбира се сила.
В този смисъл одобрявам, че плуването тук е на кратка дистанция. В ИВ един плувец можеше да изпъкне, а това е спорт в който дължината на ръцете/ръст на човек и силата на замаха имат значение. В масовия случай жените бяха по-зле, макар че видяхме и жени плувкини (Ива Г.)
Командира малко трябва да се смири. Ако наистина е управлявал хора трябва да знае, че тук трябва тактичност, трябваше да бъде повече сив кардинал. Или ще влезе много бързо в конфликт с Мимо Гарсия и антуража му. В което няма лошо де.

Little Miss Ratatouille плюли сме си в устите. И аз вчера казах, че тия мъже не са лидери, а тартори. На бабитлък го доказват, ама другото им липсва.

# 182
# 183
@Diziler, Аз такива определения - „пичага“, „мъжкар“…избягвам да давам за хора, които не познавам лично, а са ми показали за няколко часа пред камери. Видя се, че и Мимо Гарсия веднага го определиха ма мъжкар защото посмял да се отдели пръв; и Кирил го обявиха Дзами и компания за „мъжкар“ защото е мъж сто кила. Само че и на единия и на другия няма нищо мъжкарско в поведението.
Симеон от това което показа бе „сървайвър“, приключенец с умения за оценяване. Това не го отричам. Но държането му бе на кофти човек, псуваше наляво и надясно; нанасяше удари под кръста
Скрит текст:
(в конфротацията му с Елизабет бях на нейна страна); на острова на отшелника бе „дръпнат“, не искаше да споделя с никого. Да наясно съм че е в правото си да не споделя, отишъл е за 100 000, ама поведението му като цяло бе грозно. Лично аз не съм убеден, че когато елиминира Милена не преписа. Изоставаше безумно много на ребуса, а навакса за нула време. Специално в ИВ преписването бе забранено.
Да, адаптивен е, ама пак казвам кофти човек изглежда.
Отделно от това е наддал 20 кила. Сега ясно че не всичко е физика, ама тоя шкембак пречи, не знам как си мислеше че ще пребори по-комплексни играчи. И пак чух от него извинения от типа на Кирил „тоя ме би случайно(да му честито, ама аз бях на ей толкова да го бия)“, след втората битка пак - „то беше на кантар, аз водех, ама той би…ех, какво да се прави да му честито, толкова ме е яд“ и пр. В реалния живот не искам да съм приятел с такъв "пичага".

# 184
Установявам, че игрите не са ми много вълнуващи, но социалните взаимооитношения - да. Поздравление на продуцентите за наистина интересния и разнообразен кастинг.

Изключително грозен език от Гогов, особено спрямо Миро. Нарицателното "китаеца", защото "не му помнел името" за пореден път показва абсолютната липса на каквато и да е култура у този човек. Като играч е интересен, но като човек е откровено противен.

Разочаровам се и от Влади, но джоба ми поне ми благодари, че ще му спестя ходене до Смоков.

За мен реакциите на Мимо, както и на Нумеролозите са нормални. И да, заплашени се чувстват и това е окей. Те СА заплашени, влизат нови играчи, които са с опит, силни са и увеличават освен бройката за отстраняване, гърлата за хранене. Естествено е да не ги приемат с отворени обятия, не намирам това за някакъв негатив. Това, което не ми хареса е отношението като към хора, а не като към играчи.

# 185
Ако бяха дали на новите по един пакет ориз, щяха да ги поканят веднага във всички племена...От лагер 1 можеха да им педложат поне по един банан, видя се, че имат много, но за това трябва да имаш сърце.

# 186
Коментар за епизод 5:

В интерес на истината съм ок, че Йочколовски и особено Миро са в играта. И двамата има какво да покажат, а Миро има потенциал и като образ. Проблемът е, че просто трябваше да са си в 30-те играчи. Сега се получи глупостта, да са минали 5 епизода и да имаме повече играчи от началото. С това темпо, ако никой не се откаже, ще са минали две седмици, 8 епизода и 20 часа ТВ време, за да се върнем в изходна позиция, което просто е безумно. Отделно, ситуацията с човека от ИВ си беше гавра. Да минаваш няколко кастинга, да те извикат че отиваш, само за да организираш пътуване, да ходиш до Филипините и всичко това за две игри за 3-4 часа, след които дори не виждаш истинския остров. Имало е подобни моменти и в нашия, и в американски Сървайвър, и винаги съм смятал, че са адски неуважителни към хората, които дори не получават шанс да играят същинската игра.

Интересно е и как лагери 1 и 2 не искат новите. Ако двамата успеят да забогатеят и останат в лагер 3, този избор може да се окаже доста рисков. В тази връзка, идеята на лагер 1, ако имат златната гривна, да сложат точно Йочколовски срещу Миро и единия да отпадне, е доста адекватна. Логично би било, ако са в лагер 3, лагер 2 също да постъпи така, но не съм сигурен, дали имат потенциала да се сетят.

Друг голям минус на цялата концепция на ОСГ е, че някои хора буквално могат да стоят на острова по 15-20 дни, без да правят нищо. Може да не им се падне на колелото да избират и никой да не ги избира за игри на богатите. Същото важи и за хора с под 3 гривни и игри за елиминация. Част от тези хора, могат да си стоят с по 1 гривна и нито да отпадат, нито да забогатяват, което пък не им позволява да играят в другите игри. Това особено важи за по-слабите играчи, защото аз на мястото на останалите, бих ги държал, защото не са физическа заплаха, а и са само с по 1 гривна. Ако си на острова и стоиш без да правиш нищо толкова дни, едва ли е приятно. В Сървайвър, дори племето ти да не ходи на съвет много време, пак имаш игри за награда/имунитет+че може да търсиш идоли и предимства, докато тук просто гладуваш и се чудиш как да си запълниш времето. За да се подобри това, просто е редно играта да се ускори, да отпадат по-бързо някакви хора и нещата да се съживят.

# 187
За вас не знам - за мен епизода бе много скучен. Гледахме влизането на няколко нови играча, което обезсмисли всичко дотук. Разпада в лагер 3 бе спрян по изкуствен път, в лагер 2 не видяхме нищо от драмите около Кирил. 3 часа можех да ги събера в половин час.  Влизането на нови хора, след като са миниали епизоди не е окей за мен, силно се надявам да няма повече номера  от тип "ИВ"

иначе конкретно за лагер 3

Специално лагер „Мимо Гарсия“ има полза от нови играчи. Идването на нов играч може да е както минус, така и плюс. Да, имаш едно гърло повече за хранене, но се увеличава шанса стрелката да посочи човек от твоя лагер, или пък той да счели битка на богатите или златна гривна и да донесе храна. Отделно от това повече мъже  тип „сървайвър“ биха им помогнали да си изградят лагера и да се организират - да имат навес, да се запали огън и пр. Запалването на огън рязко подобрява шансовете за ядене, нещо могат да си изпекат. Отделно ако не се мързелува може да се намери храна наоколо - морето предлага морски дарове (миди, раци), в джунглата има плодове (банани, кокосови орехи), а по желание дори паяци,жаби и змии могат да ядат (както показа Симеон в ИВ 3). Ама то трябва някой да си надигне д--то. Мимо е типично „мамино синче“ - хем не иска никой да го командва, хем не иска и той да поеме инициативата, пък хем иска да яде от общата трапеза. Лошото е, че другите му се водят по акъла.  Супермайката и  Певицата са ми ясни, те са му дежурния антураж. От „мъжете“ подобно поведение ми е странно, явно и те не са по-добри (говоря за Александър и Кънчо). Бистра и Мая не са окей, ама са малцинство и са пасивни.
Влизането на Командира и Предприемача и получаването на контрола от Мая очаквам малко да ги освестят. Ще принудят другите да не се излежават, ами да вземат да направят нещо. То е ясно, че на Паразита няма да му е кеф да го карат да върши някаква работа, ама се надявам другите да се размърдват.

П.С. Сега разбрах че в лагер 1 имало лесбийка (Петя), в лагер 3 пък има гей (Мимо) . Като добавим разни нумероложки, супермайки и фенове на чалгата, комбинарин с разни "батки" се създава наистина представителна извадка на нашето общество. Засега най-симпатични са ми Шериф, Тренера, Секулички и Жоро - с всичките им недостатъци

# 188
  • София
И аз от нехаресващите Симеон, много претенция, а е груб и всъщност посредствен. Освен това не ми се гледат познати играчи.
Само мен ли Мая ме дразни? Има един такъв назидателно - заповеднически маниер - дайте ни ориз, дайте ни пирончета, утре ще направите навес? А тя самата нищо не виждам да прави, може и нещо да съм пропуснала, но в тоя лагер как пък никой за нищо не си мръдна задника. Миро ме спечели на първо гледане, войникът ако остане в лагер Мимо ще има доста интересно общуване с техните "мъже".

# 189
Не чак да ме дразни Мая, но има нещо в нея, нещо малко по-мутреско, което не ми допада. Но изключително много уважавам гимнастички, заради школата през която преминават и засега в нейния образ се фокусирам в това, че е бивша гимнастичка, макар слабото ѝ представяне в игрите, в които участва дотук.

# 190
  • Варна
И мен ме дразни Мая.

# 191
  • Асеновград
Не харесвам Симеон , доволна съм че отпадна.
,,Мъжкарите ,, , направо им стана лошо , като видяха новите кандидат играчи. Доста се поуплашиха.
Не ми беше приятно , да гледам участника военен , да ми се състезава по гащи...все пак един къс панталон да беше  сложил.

# 192
  • София
Още снощи изгледах ама не можех да пиша, че нямаше активност в темата след поста ми с оценката на епизода.
Много добър епизод, много ми хареса. Имаше от всичко.

Мхмхмхм, доообрее, какъв е шансът в два поредни цикъла на диска първо да бъде изтеглен Мимо, а веднага след това и Мая? Най-малобройния лагер с най-малко гривни в два поредни цикъла? Има ли математици тук? И Мая е дори само с 1 гривна на ръката, т.е. има възможно най-минималния шанс. Как пък на никого от вас не ви прави впечатление и не се коментира досега?
Извинявам се много, но не ми стои сериозно. Поне да не го представят като някакъв късмет и случайност, много ви моля. Иначе лошо няма, ако това е единствения начин за побутване и водене на сюжета...

Яд ме е за Симеон, можеше много да покаже на участниците и зрителите, но имаше малшанс и в двете игри. За малко както се казва. Всъщност на първата игра нямаше шанс, защото дори и да не бе прокопал тунел до България този пъзел само с гледане не се решава... На втората игра обаче имаше всички шансове да спечели, но просто прегоря. Тежко е когато влизаш като фаворит и от теб очакват едва ли не чудеса, а реалностите са други.
Налял е килограми, защото вече не е борец, а сумист.
Иначе социално щеше да се впише и щеше доста да научат от него.

Миро е много благ и възпитан, хареса ми и ще му стискам палци. И е много умен също така. Отлично попадение.
Към Иван съм резервиран, но ще видим, засега му давам шанс и му пожелавам успех.

Виктор Гогов пак ме скъса от смях. Киборги вика на тези новите, а на узбека Миро вика китаеца. Ахаха, е типичен бай Ганьо си е, ама е забавен тип. Това не извинява липсата на такт и култура...

Разочарован съм от Мимо и ще ми изпадне от плюса. Но видяхте ли в края с какво 'обожание' гледаше Миро, сигурен съм, че ще го хареса много. Докато с Йочколовски никакъв шанс да се разберат.
Не че го оправдавам нещо, просто след като цяла седмица никой не си е мръднал пръста да направи нещо в този лагер нямат очи и усти за претенции.
И хубаво Мимо да приемем, че си е такъв и чака наготово, ами останалите? Мая и Бистра чак сега ли се сетиха да поискат пирони? Кънчо и Александър какво направиха? Окей, влязоха веднъж в джунглата за банани. Супер, чудо.
Толкова мързеливо ''племе'' не съм виждал досега в риалити формат.

Игрите бяха страхотни, просто разкош! ТОП! 🙂
Типични игри за оцеляване и бих добавил много тежки. Дори и атлети от Игри на волята ще се затруднят с тези игри. И с двете, особено тази с раците.

Не видяхте ли, че заваля дъжд, а и мина цял час, а тези салове бая си тежат. По-скоро 2.5 кг. раци е твърде много и се бяха изсилили. Не виждам побутване за никого или нещо лошо в това, че се смилиха при тези обстоятелства и намалиха килограмите. Най-нормалното нещо е да им смъкнат килограмите на 1.5, защото играта беше изключително тежка. Симеон на синхрон каза, че не е имал дъно и щял да се удави. То и прилива започна да приижда. Стана си страшно.
После на копието Симеон имаше хубава техника, но лош мерник. Един път да го беше забил с такава сила и щеше да спука/разпори меха, докато Иван мяташе на късмет общо взето, колкото да уцели, дори близне мишената.
Но победата на Йочколовски си беше заслужена и Симеон му отдаде дължимото след краят и.

Не се удучвам, че лагери 1 и 2 не ги искат (ама в лагер 2 си слагат фалшивите маски, докато в лагер 1 поне не си крият ''неприязънта'' към новите), имат много хора и са в добро състояние (все още). Аз си мислех, че само един ще влезе и бях почти на 100% сигурен, че ще влезе в лагер 3. Сега като са двама не съм така сигурен, че ще предочетат същото. Не знам, може и Йочколовски да избере лагер 2, ще виидм...

Не знам кой отговаря за костюмите на водещите, но е за оскар! 😊

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 12:56 от Diavolo

# 193
До тук ми харесва концепцията, водещите се справят по-добре от очакванията ми. Още не съм научила имената на участниците, нито съм им запомнила визитките и историите. Не съм от най-запалените зрители, но ще го следя засега. Сравнение с ИВ не мога да правя, него не го гледам заради крясъците на Ралица и участниците, напрягат ме. Миро ми хареса вчера, ще ми е интересно как ще се разгърне в играта. Мимо&Co с приказките и нищоправенето си не са ми симпатични. Подобни мрънкащи мърди не харесвам и в живота.

# 194
Мая и Бистра няколко пъти опитаха нещо, но нямат комуникация с останалите, нито имат поддръжка.
Отидоха за огън, но междувременно никой не си мръдна пръста, а те не известиха намеренията си и не се получи.
измолиха и мекици.
Бистра донесе храна това стопира процесите.
Но  сред Лагер 3 има едно разделение - Паразита, Певицата и Супермайката срещу двете гимнастички, а "мъжете" по средата.
Бедата е, че всички са пасивни. Донякъде това идва от факта, че очакват Паразита да е лидер, а него вятър го вее на бял кон. Ако това бе ИВ щяха да направят "преврат", но тук няма как да го сменят. Той официално не е капитан, а елиминирането е доста сложна задача, защото може и внезапно да стане много богат.
Сега като дойдоха хора, които очаквам да са активни веднага ще влязат в конфронтация с Паразита и антуража му. Командира със сигурност ще му обясни, че който не работи не трябва да яде, и очаквам да стане олеле мале. За мен обаче е тъпо да им вкарват хора. В естествена ситуация просто щяха да се разпаднат.

За "случайността" на колелото на късмвета ще коментирам следобяд, сега ще обядвам.

Общи условия

Активация на акаунт