🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 478
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Аз харесвам Алексанъдр засега основно заради баща му Simple Smile Съжалявам, че не е успял да влезе в предаването, сигурна съм, че щеше да е в центъра на събитията. Но Алекс определено има ум в главата и ми харесва как играе досега. Предпочитам го пред Гогов, Джами и Кирил, например.

# 391
Лагер и отбор не са едно и също. Реално половината от Лагер 2 имат правото ей сега да го напуснат и да идат в Лагер 3 - ако ги приемат. Затова няма смисъл от символи.

# 392
Аз пък харесвам Дзами, както и Бистра.
И момичето с плитките в лагер Глория, което следи за храната, някой да подскаже името моля.

# 393
  • София
Марина е с плитките.

Имат значение лагерите, защото ако останеш последен срещу друг, има голям шанс да те спаси златогривен от твоя лагер, защото се познавате повече, отколкото с другите. Дори и да не харесваш някого няма смисъл да го гониш. Ако не е бил аутсайдер, другите от лагера ще се обърнат срещу теб. Ще загубиш доверието им. Не е само индивидуално, щом има един златногривен, който решава.

Не са класически племена, но има елемент на колективното. В първи Лагер е много сериозен даже този момент.

# 394
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не съм ви чела и се извинявам, ако повтарям някого. Обикновено не правя така, но имам фобия от змии и ми представлява проблем да скролвам през гифчето на всяка страница. Flushed

Как пък най-големите мързели и мърди се събраха в третия лагер. Един като за свят няма там! Обидени били, че Миро и Йочколовски искали да им покажат как се борави с брадва и трион. Ами какво да си помислят хората, като ги гледат, че само лежат и се търкалят по плажа и нищо не са направили за толкова време.
Ще ми се и двамата нови да се откажат да останат в този лагер, за да могат всички да продължат да гладуват и да бедстват на открито, защото си го заслужават.
Мимо е тотал щета, наистина мястото му просто не е там, това не е почивка. Направо ми беше неудобно да го гледам в играта, изглеждаше като човек със специални потребности. Нямаше нужда да ни обяснява, че не е спортувал нищо и никога не е играл на нещо като дете.
Мисля и че е против новите да са в техния лагер, защото е наясно, че ще карат да работят, а той е силно енергоспестяващ и това ще му наруши почивчицата.
Бистра много ме разочарова също - неочаквано слаба е в игрите. Изненадващо посредствено се справя на елементи, на които би трябвало да е силна заради гимнастиката.
Не успях да преценя дали Александър умишлено се бавеше, но като цяло първата игра сякаш беше под наслов "Куци, кьорави, сакати". И защо изобщо позволяват публиката да подсказва? Реално останалите решиха пъзела на Бистра, тя само въртеше кубчетата и не смятам, че щеше да победи, ако трябваше да се справя сама.

Грозденка, както си знаех, си кара по цигански - не можеш да й кажеш нищо, все засегната, все дискриминирана, все наострена, все на въпреки... Много неприятна персона!
За крадеца на храна в Глория силно подозирам Кирил /да ме прощава, ако не е той/. Най-вероятно ми се струва, понеже той е единственият, който настоява цялата храна да се изяде сега и веднага. А за после не стига акъл да помисли.

# 395
Някакъв елемент на отборна игра има, доколкото споделяте една храна, един огън и пр. но е много малък. Съвсем не е сигурен, че играч от твоя лагер ще те спаси дори да е златогривен. Аз не съм сигурен, дали Бистра ще спаси Мимо, нито дали той би спасил нея.
В отборите вътре има фракции, реално ако водоизточниците бяха повече и се разкриваха постепенно бързо щяхме да усетим разликата. В случая в лагер 3 така или иначе има очертани фракции, ако има сътезател който ти пречи (Мимо) има смисъл да го изгониш. И да се обърнат някои сътезатели срещу теб нищо не могат да ти направят, защото за да стигнеш до елиминационна битка трябва да загубиш две поредни сътезания, в които тъй или иначе разчиташ на себе си, а реално може да станеш богат.
Освен това ако златната гривна е в противноков лагер и видят лошото отношение  на лагера ти към теб, може умишлено да те спасят, за да всеят раздор в лагера ти
Напускането на лагери е напълно свободно.
Виждаме че един лагер може и да не те приеме.
Сключват се някакви пактове, които всеки преценява дали да си ги спазва. Реално играта е не отборна, а индивидуална със социален елемент. Част от социалното мислене е, дали ще си абсолютен индивидуалист или ще търсиш съюзници. Съюзниците може да са и в други лагери.

# 396
На мен продължава да ми е много интересно, не усещам кога минава времето. Искаше ми се някой друг да се падне на колелото, за да има все пак малка промяна в играта. Не разбрах логиката на Мая да избере 4-ма от нейния лагер, и съответно двама от тях да останат с по една гривна. И от другите лагери има слаби физически играчи.
Влади все повече ми харесва, дано постави Дзами на мястото му. И снощи Рената му била викала, аз не чух такова нещо.
Мимо както сте казали е трагедия просто.
Залагам и аз на Кирил за крадец.

# 397
Всъщност има ли някой да не си мисли, че Кирил е крадецът? Дотук видях поне 6-7 души които мислим, че именно той краде храна.

# 398
  • София
На мен продължава да ми е много интересно, не усещам кога минава времето. Искаше ми се някой друг да се падне на колелото, за да има все пак малка промяна в играта. Не разбрах логиката на Мая да избере 4-ма от нейния лагер, и съответно двама от тях да останат с по една гривна. И от другите лагери има слаби физически играчи.
Влади все повече ми харесва, дано постави Дзами на мястото му. И снощи Рената му била викала, аз не чух такова нещо.
Мая каза, че не ги познава достатъчно, не ги е виждала как играят и не иска да поема риск, иска задължително да има от нейното племе някой претендент за Златната гривна.

Тя иска неин човек да е златногривен, за да я изпрати на битка, ако си я вземе, супер, ако не - той ще я спаси.

Тя сега е с една гривна и не може да играе в игрите през седмица, затова търси вариант как да си ги върне без да е застрашена от отпадане.

За лагера ѝ не беше добро решение, но тя гледаше себе си. Ето, Бистра спечели и сега ще е претендент, да видим ще успее ли да я вземе.

# 399
Днес да очакваме ли колелото до посочи Мая Trollface

# 400

Логиката е, че тя иска да острани Мимо или тези които го подкрепят, защото Мимо хем иска лежачка, хем пречи на всеки който иска да създаде нещо. Ето дойдоха двама нови с желание да помогнат, Мимо иска да ги изгони, защото ще трябва да работи.
В този смисъл е много умен хода на Мая, но да видим. Не зависи само от една игра, довечера ще има нови богати и нови номинирани. Ако номинира пак хора от нейния лагер вече ще стане кофти за нея.
Отделно тя искаше да запази пакта с Лагер 3 и добрите отношения с Лагер 2. Сашо с тази история с кремъка обаче направи всичко възможно да взриви отоншенията им с Лагер 2

Ако златната гривна се задържи в нейното племе това значи допълнителна храна. Мая гледа себе си и Бистра, а ония мързеливци не я интерусуват. Права е.
И аз искам субтитри, звука е доста лош.

# 401
  • Другата България
Скрит текст:
Мая каза, че не ги познава достатъчно, не ги е виждала как играят и не иска да поема риск, иска задължително да има от нейното племе някой претендент за Златната гривна.

Тя иска неин човек да е златногривен, за да я изпрати на битка, ако си я вземе, супер, ако не - той ще я спаси.

Тя сега е с една гривна и не може да играе в игрите през седмица, затова търси вариант как да си ги върне без да е застрашена от отпадане.
За лагера ѝ не беше добро решение, но тя гледаше себе си. Ето, Бистра спечели и сега ще е претендент, да видим ще успее ли да я вземе.
Погледнато така - решението ѝ беше правилно, с оглед на това, че играта е индивидуална, по принцип.

# 402
Алекс спокойно можеше да си спечели и да НЕ играе за златната гривна - личен избор е дали да предявиш претенция след като си спечелил игра на богатите. Просто си падна като пич Joy
Струва ми се, че в лагер Глория Кирил краде храна- изведнъж рязко спря да мрънка и вдига гири, че нямало храна и са гладни, а кротко кротко си стои и мълчи.
Но пък ако беше спечелил веднага щеше да има таргет на гърба си като един от хората с най-много гривни. Което го прави лесна мишена, той надали би се справил добре в силови игри срещу по-едрите мъже. Играта в момента е на етап, където всеки избира слаби играчи, за да ги бие.

Мая също взе единственото правилно решение - да избере Бистра и най-слабите 3 играча с по 3 гривни, за да подсигури по-голям шанс за Бистра в борбата за златна гривна. Ако Бистра вземе златната гривна - 100% няма да я номинира за елиминация, а ще номинира слабите от нейния си лагер.

Мая е коварна и пресметлива, не ми хареса, че въпреки че егоистичната й стратегия бе прозрачна за другите отбори, тя лицемерно отиде при нейния отбор и номинира слабите си съотборници, защото им правила услуга да се докоснат до тази невероятна тръпка.

# 403
И какво като има мишена, на схващам логиката?
Ако искат да те елиминират трябва да те изпратят на битка, от която можеш да станеш богат. Окей има риск, ама трябва да загубиш три поредни битки за да избира златогривния дали да отпаднеш, а ти имаш два шанса да забогатееш.
Някои хора не схващат все още, че елиминационната битка е свързана с  тази в която ставаш богат, ако не рискуваш не печелиш нищо. Това не е ИВ, където след една изгубена отборна битка и една индивидуална си заминаваш. Впрочем дори и там няма гаранция, че ако имаш мишена на гърба няма да биеш наред да трупаш грошове и да станеш по-опасен.
Такива притеснения "имам мишена на гърба" са за слабаци

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 13:53 от Лорд Сняг

# 404

Такива притеснения "имам мишена на гърба" са за слабаци
Не мисля, по-скоро е стратегия на човек, познаващ възможностите си. Александър действително е физически слаб и няма много шанс срещу другите мъже. В крайна сметка това е игра за оцеляване, не виждам нищо лошо стратегията му да е да не бие на очи и да оцелее още някоя друга седмица повече, когато физически силните мъже ще са свалили вече 10на кг маса.

Общи условия

Активация на акаунт