🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 490
  • 758
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Странно кой се дразни на двамата влюбени, че да ги изпрати един срещу друг.
Много злобни погледи събра Бистра, със сигурност е неприятно усещане. Вече искам да гледам битка между "алфа" мъжете. Ще бъде голям смях

# 631
Хареса ми ходът с отстраняването на "свой". Реално има само ползи от намаляващия отбор - печелиш симпатии у противниците (или не печелиш антипатии, горе-долу еднакво е), делите храната на по-малко порции, имате повече място за сън. Отборни игри няма, така че ако е и силен, това също е предимство. Освен това знаеш какви са приятелските му контакти и дали някой няма да отмъщава за него.

# 632
  • Другата България
Но в този случай, поне според мен това да търсят коалиция с хора от другите лагери е в пъти по-добра стратегия, от това да разчитат на други хора, които просто са на курорт там. И няма мисъл в главите им.
Не съм сигурен дали останалите биха искали да са в коалиция на първо място с толкова силен човек и на второ с играч, който е толкова безкомпромисен, че е готов да жертва хора от лагера си и потенциално коалиционни партньори. Аз лично бих сложил мишена на такъв играч ако реално искам да спечеля играта, а не да му помагам.
По принцип хода й е силен, но от социална гледна точка не знам дали не може да й навреди - понякога силен ход в глобалната картинка може да се окаже грешка (разбира се ако има достатъчно хитри играчи)

А иначе останалите извън 4ката от лагера Мимо-Гарсия трябва да измислят нещо, защото ако Бистра запази златната гривна, като нищо може да ги сполети същото нещо
Само че Яна в нито един момент не е била коалиционен партньор на Бистра. Дори и проекто такъв.
Това се опитвам да кажа, да светне червената ламБа ако беше постъпила така с Мая, или с някой от новите, с които иска да играе.
Тя си го каза - ние просто живеем тук, толкова.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 22:55 от Merri_An

# 633
Сякаш не беше особено интересен този епизод.
Гогов много странно игра. Стори ми се, че толкова се притеснява да не го бие жена, че чак реши да го раздава джентълмен и уж да я изчаква и наглежда. Само за да може после да изглежда, че не е дал всичко от себе си, защото е играл с жени.
На Рената й усетих болката с тази висока греда, а тя такава нисичка.
Другата игра с риболова ми беше безкрайно скучна и нелепа. Не казвам, че е лесна или нещо подобно, но нищо задържащо вниманието нямаше в нея. При положение че и тримата са от един лагер, за мен беше грозна цялата ситуация как Мая се опитва да помага на Миро. Както и как се разхожда насам-натам тотално безгрижна, защото е наясно, че ще бъде спасена. Не знам за кого би било забавно да гледа свирен мач.
Стана ми малко тъпо за Яна, въпреки че не ми допадаше и по-скоро я смятах за готованка като Кънчо, Мимо и още някои. Специално Кънчо пък ми изглежда точно от онзи тип хора, които хем нямат желание нищо полезно да вършат, хем ги е яд друг като прави нещо.
Хахаха, на Йочколовски гащите му нямаше и да ги забележа, ако не бях прочела колко широко обсъждани са станали тук 🙈😆 Аз не мога да повярвам, че ще го кажа, но засега това, което са дали от него (не говоря за гащите :Д) ми допада доста. И въобще не очаквах да говори толкова спокойно и обрано и да се изразява така добре. Може да се каже, че двамата с Миро са ми почти като фаворити сред останалите за момента.
Бистра и Мая може и да са силни и добре да играят в тандем, но на мен лично още от началото никак не ми харесват. Не знам дали си въобразявам, но на моменти в Бистра виждам една злоба и задоволство
Скрит текст:
, които дали противоречат или са типични за силно религиозните хора - всеки сам си го тълкува.

Моментите с двойка БерБи не са ми неприятни. Сладурковци са двамата заедно, дано са им искрени емоциите.
Дечицата от селцето изглеждаха много милички и усмихнати. Но аз винаги съм имала смесени чувства към такива нагласени срещи с местното население в подобни формати. Изтипосват хората едва ли не като панаирджийски мечки, нашите участници да ги гледат и да им се радват... И после да обясняват как са получили просветление и са прозрели истинския смисъл в живота и тн.

# 634
  • София
Моля оценете епизод 8

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка  неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 635
Аз пък мисля, че доста зле си изиграват социалната и стратегическата игра. Целият им лагер ще се обърне срещу тях, заедно с този на Нумеролозите. Прекалено високомерни и не мислещи в дългосрочен план. Струва ми се, че Кънчо много по-умело маневрира, въпреки че засега не е играл и изглежда в ниска позиция. Бистра и Мая можеха да се спасят и да спечелят гривни, без да се налага да настройват собственото си племе срещу тях. Ако не това, то поне Бистра да се беше държала по-асертитвно. Много лошо впечатление направи с разговора си с Рената (когато измъкна само Дзами и после се оплете в извинението) и на последния избор - каза, че игрите са индивидуални и избра играчи само от своя лагер.Те са индивидуални и това не трябва да се забравя, но няма как да стигнеш много напред, ако още в началото всички те намразят и усетят, че няма да могат да ти се доверят. Даже някои от втория лагер го прозряха. Мая и Бистра сгафиха. Според мен не мислят много, а само се дуят и искат да излязат достойни играчи. Кънчо, Алекс, Миро, голяма част от Нумеролозите (макар в началото да ми бяха антипатични) ми се струват доста по-мислещи от въпросните две моментни героини.

Ще допълня, че Мая и Бистра решиха да се присламчат към новите мъже (явно с идеята, че така и самите те ще изглеждат по-силни), обвинявайки останалите, че не са направили нищо. Дори да е така, в тази игра можеш да не го показваш толкова явно, че да ядосаш някого. Искат да изглеждат силни и можещи, но вместо да се опитат те да направят нещо (щом им е такъв проблем), разчитат на останалите да го направят и се цупят, ако другите не могат или не искат. Ясно, че е най-мизерно и неприятно при тях, но когато мрънкаш толкова, че другите не правели нищо, можеш ти самият да се опиташ да го направиш, а не само да прехвърляш вината. Видяха си лесните строители, които изглеждат и силни, и им се лепнаха по най-несъобразителния начин. Поне да го бяха изговорили по-адекватно, да не е толкова демонстративно. Преди „киборгите” изглеждаше сякаш са в коалиция с Алекс и Кънчо и в момента, в който видяха по-явни „мъжкари”, се вкопчиха в тях. Може да са имали много успехи в живота и да са много дисциплинирани, но в това предаване за мен се държат като малки момиченца и ми е странно как хората им симпатизират. Всичко, казано от тях, ми изглежда като опит за изграждане на героичен образ за зрителя. Същото като при Гогов, но той поне се вслушва в хората, които могат да мислят от неговия лагер.

За мен Мая и Бистра играят перфектно. Правят всички ходове, които и аз бих избрала. Яна, Кънчо, Мимо, това са мъртво тегло в отбора, само им ядат храната Simple Smile
Това не са ИВ, че да е важен отбора.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 00:40 от el Barto

# 636
Промото за утре беше пълно с алфа мъжкари и съдници на женско поведение. Просто чудесно. Владимир все повече ми олеква и май най-много ми тежи, тъй като е лесно, когато този тип персонажи са разни ниско-интелигентни бабуини, но за съжаление при Нумеролозите не е така. Нито Владимир, нито Дзами са с пуст втори етаж, но са просто ужасни.

Харесва ми, че играта на Бистра й се получи. Не ме притеснява, че толкова рано набра скорост, по-добре е от две седмици опипване на почвата. Бистра до края на първи етап си е напълно защитена, Мая е тази, която е в риск, но с алиансите си би трябвало да се справи, особено ако се поразмърдат нещата и Глория започне да ги тегли колелото, тъй като те ще се стрелят с Нумеролозите. В Мимо-Гарсия само Кънчо, Алекс и Миро могат да бъдат избирани за игри. Никой няма да избере Миро, за Кънчо и Алекс на никого не му пука. Никой няма да цели Мимо, за да го маха, прекалено малко фактор е, Ина и Нина са напълно безинтересни освен на зрителя, но и на останалите 28  човека на този плаж и не мисля, че някой ще се и сети за тях.

Казах ви, че има причина за тоя любовен порой. Ще има драматична битка утре.

# 637
Че с какво   Дзани показва , че има нещо на втория етаж.
Харесва ми партньорството на Бистра и Мая , но си мисля , твърде рано предприеха атака и заявиха позиции на силни играчи.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 00:28 от gerido

# 638
Любопитно ми е кой пък ще прати Б&Б баш накуп на игра на богатите? Thinking Знаем, че  не е Кирил, защото в него е гривна 91 (или 92 беше)

# 639
Чудя се, дали беше правилна стратегията на Бистра и Мая да “активират” Миро, като по този начин оставят в играта и него и Иван. Миро сам си каза, че ако трябва да избира между Иван и момичетата, ще избере Иван. Все си мисля, че беше по-добре да изберат “слаби”  участници в играта за оцеляване и Мая евентуално да си върне трите гривни. Да оставят другите лагери да “активират киборгите” и да си останат коалиция с този, който не е елиминиран. А Бистра, с всички тези гривни, ще е апетитна плячка във втория етап на играта, когато се залага всичко. Дано си дава сметка за това.
И не знам защо тук масово настроенията са, че “мързеливците” трябва да се гонят. За мен логично е, ако имаш възможност, да извадиш от играта силен участник, без значение колко е работлив.

# 640
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Заслужи си златната гривна Бистра, другите двама бяха по-зле, въпреки че Гогов май й пусна гювеч с това изчакване и подмоткване.
Кирил просто си е навил на пръста да излезе с гадже от предаването. Няма значение коя ще е, само да няма празно. Изрушка всички подред. Докато плюеше по Биляна, че се хванала с Берке, самият той не загуби много време да се преориентира към Бистра. Много отблъскващ човек.
Другият такъв е Йочколовски. И по-точно не той, а гащите му. Доста неприятни са за гледане. Ще кажеш, че е корабокруширал на тоя остров, а не е дошъл по собствена воля, умишлено и в пълно съзнание къде отива. Толкова ли няма един бански или къси панталонки, та да си ги сложи в багажа?!
На Яна не й беше мястото в този формат. Беше като някакво извънземно, кацнало току-що на нашата планета. Изобщо не знаеше къде се намира - с нищо не допринасяше в лагера, нищо не пипваше /в началото си мислех, че е от мързел, но май няма елементарни познания и умения за нещата/. Никога не била пипала риба на 32? Като ходела на море се притеснявала да не настъпи някоя риба във водата?! Joy Joy
Начинът, по който ловеше рибите, беше смехотворен.

Местното семейство разплака и мен. Какви хилави и изтерзани животинки имаха само. Cry Аз нямаше да имам сърце да взема сладките картофи на дечицата.

# 641
ще напиша в спойлер кой според мен има номера на гривната която се падна, почти съм на 99.99% сигурен заради това ще го сложа и в слойлер.

Скрит текст:
Гривна номер 3 се пада на Секулички, той почва с 3 гривни които са 3,42 и 58

В първи епизод губи 2 от тях но според мен остава с номер 3 , при битката с Кирил и Шериф се вижда как  гривната която има е с едно число

# 642
Среднощен  анализ
Берке и Биляна - преекспонират ги досадно е. Нямам нищо против да ми пуснат една 3-4 минутна сцена с тях. Но в случая имахме една сцена с Берке и Биляна, после коментари на Грозденка за тях двамата, после коментари на Владо за тях двамата, после жените си коментират ситуацията и накрая още една сцена с Биляна и Берке...даже на мен, който им се радвам ми стана досадно.

Кирил най-сетне взеха да го дават повече. той е подивял за жена, но в случая с Бистра го раздава по-скоро практично. Видя че е силна, видя че печели храна, знае че в лагер 3 го недолюбват, бърза да се присламчи
Не ми стана ясно стрелката Кирил ли посочи? Май да - на съзезанието са той, Биляна и Берке. Ще скочат рейтингите, ако е така* От Ауткаста научих нещо интересно - Кирил рекламира някакъв нощен клуб, на който собственик поне формално бил някакъв Илиян от Сървайвър. Кирил познавал повечето знаменитости в риалити форматите.

*сега виидях спойлера, благодаря за него.

Грозденка може да е слаб играч, но ще остане с култови реплики. Искала да става шаферка...разсмя ме. Грозденка има шанс да се превърне в клоунът на лагера и да се позадържи.

Бистра и Мая
- не лош ход. Аз очаквах отиващията си да е Мимо. то и той го очакваше. но и така не е зле, Яна бе почти толкова голяма мързеливка като Мимо, Миро вече е с три гривни, а Мая бе спасена.
Мая като че ли не се натегна особено, имам чувството че помагаше на Миро, но това е рискован ход. Утре може златната гривна да не е в Бистра и да я изпердашат Мая.  Освен това Миро не е съвсем сигурен съюзник, той си каза че би предпочел Майора пред тях. Мъжка солидарност. Мисля че Мая можеше да се понатегне в играта, да извоюва трите гривни, а после да спасят Миро. В момента Мая и Бистра въртят доста сложни планове,  които зависят и от случаен елемент, а и от това Бистра все да бие.
Бистра почна да показва зъбки - това ми хареса! Досега бе прекалено добронамерена, искаше да е приятел с всички, но сега всеки иска да ѝ дава акъл. Яна говореше глупости за отборна игра. Бистра правилно се е ориентирала, че не е отборна, но не трябваше такава направо да ѝ го казва, много бързо си разкри картите. Засега на Бистра с малко късмет и малко бутане от продукцията ѝ се получават нещата. Скоро обаче слабите играчи ще свършат.
Започнаха да притичват хора между лагер 1 и лагер 2 - Грозденка, Кирил, Шериф, Кънчо...супер, свободните електрони се разхвърчаха.... Лагер 3 са малко изолирани или поне това дават.
Шериф го раздава тарикат, няма да се изненадам ако е в тройката. Гогов съвсем не е толкова глупав, колкото изглежда. Само не разбрах какво имаше предвид, че решил да се прави на тарикат.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 02:51 от Лорд Сняг

# 643
  • Враца
Харесвам Бистра от самото начало!
Дано не се разочаровам, пожелавам и успех и победа.

Сладките картофи трябваше да се разпределят между трите племена.
Не е честно само някой да си ходят по екскурзии и да носят подаръци.

Дзами - нагъл, прост, гаден.

# 644
Защо Дзами така ви дразни 😀

Общи условия

Активация на акаунт