🌴 Островът на 100-те гривни - екстремно риалити за 300 000 лв. - тема 1 (22.09 - 29.09)

• 34 478
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
Точно това го виждам като проблем, че не са си оплели много успешно мрежата. Грозденка, Иван и Кирил навярно са се хванали. Дзами е под въпрос, но ми изглежда, че всички останали са против тях за момента. Относно това, че Бистра е най-силният играч - ясно, че ще изглежда така, състезавайки се с по-слаби. Доста от участниците не са играли, а и има доза късмет в игрите. Самата тя даже преписваше от Гогов, който също си преписваше. Въпросът е, че с известен късмет тя се измъкна от някои битки, но същият този късмет може в други да се обърне срещу нея. Съгласявам се с това, че често рисковите действия са доста добър ход и ги одобрявам, но има случаи, в които не просто са ненужни, а и глупави. Струва ми се, че на Бистра и Мая им се играе, за да се покажат като силни на самите игри, да печелят повече гривни и да издействат „мислещ” и силен образ за публиката. Тази лакомия, пренавитост и подценяване на останалите смятам (даже леко се надявам), че ще им изиграе много лоша игра. Ако не на двете, то поне на една от тях. Възможно е да успеят да се измъкнат, но не ми се вярва, защото Мая ми изглежда много първична и измамно умна, а Бистра ще се съобразява с нея. Може би, ако Мая си тръгне, на Бистра ще ѝ се получат нещата. Стига да не продължи с усещането, че е най-велика и че трябва непременно да излиза на битка, за да побеждава всички.

[/b]
Ако забият нож в гърба на Майора директно губят Миро. Такъв ход няма да е много умен.
Реално при положение че сега са 9 души в лагера трябва винаги да са пет човека, за да печелят гласуванията. В момента са 4, двама не са много сигурни.
Не е нужно да му забиват нож те. Някой друг може да го направи вместо тях. Играта е социална. Доколкото виждам са си оплели малко мрежата и с другите лагери.

# 691
  • София
Аз тъй като гледам със закъснение, чак сега се включвам.
Никой ли досега не е коментирал колко нелепи са т.нар. игри за оцеляване? Миналата седмица това канче, а вчера им дават да ловят риба с голи ръце: дори изключвайки това че Мая помагаше на Миро, в тази битка липсваше каквато и да е било интрига. Тези битки трябва да най-многокомпонентните (заедно с тези за златна гривна), а вместо това са най-невзрачните и безмислени. Дано нататък да се поправят когато изчистят плявата, която ясно този сезон пак са жените (както винаги става в подобни реалитита). Бистра няма да я броя, защото с тези подарени победи, дано да й се вирне носа и после да падне от високо, не знам какво е, но ми е крайно антипатична.
Направи ми друго впечатление (не знам дали сте го коментирали), но след като Бистра избра да спаси Мая, водещия пита останалите "Дали някой иска да се откаже и с това да подари гривните си на Яна" (не на някой когото си изберат), такива ли са вече правилата, само на вече отпадналия може се да дават гривни?

# 692
  • София
Много добра игра на Бистра, браво. Значи от всичките и битки дотук през сезона, като представяне тази и беше най-силната. Буквално смачка конкуренцията. И не мисля, че Гогов е симулирал. Толкова си може. Вижте годинките и телосложението му. Това са три плувания до понтона и обратно, като той още след втория курс вече беше дроб. Не знам за кой път ще го спомена, но плуването е фундаментално важно и когато го има този елемент, ако нямаш добра техника и издръжливост във водата си приключил. Няма връщане обратно за теб в играта. Бистра на всеки един елемент даде много сериозна заявка. И е плюс за нея, че конкуренцията не я гледа в специално тази битка. Защото ще е леко подценена с оглед останалите и представяния дотук в игрите, които бяха доста по-слаби.

Специално за самия ход на Бистра. Аз лично останах леко изненадан, защото си мислех, че главната цел е Мая да има отново 3 гривни. Но колкото повече се замислям толкова повече откривам повече плюсове от минуси, защото Мая е очевидно слаба и неподготвена физически. И няма никаква гаранция, че ще победи дори Мимо, Яна или Грозденка. А Мая и Бистра е видно, че са в съюз с Миро и Йочколовски и те ще разчитат и на тях да ги дърпат напред. Реално след този си ход върнаха в играта единия киборг и той вече не е киборг, хаха. Миро ще е много голяма заплаха за всички останали мъже, защото вече може да участва и в битките на богатите. Явно разчитат на нов шанс за Мая ако съдбата отново им се усмихне, ако ли не, ами хубаво, това е просто една игра. Няма как всичко да е идеално, защото винаги ще си поставен пред различни избори и дилеми.

Но да, специално Бистра ще има много тежка задача във фаза 2. Тя си сложи отдавна мишена на гърба, а сега тази мишена стана двойно по-голяма.

От целия каст досега, лично според мен най-добре си играе картите Еляса. Този човек е под всички радари, а в същото това време има контакти навсякъде.
Изобщо с този регламент най-добре е да не се показваш много, много във фаза 1 и да не изпъкваш много, дори да си криеш възможностите.
Но пък от друга страна разбирам и ходовете на Бистра. Тя е спортист човек, има вяра в себе си, играе и се много и в крайна сметка тя за това е отишла там. Тя не е от тези хора дето ще се крият по ъглите. Напълно я разбирам и според мен Бистра е един добър пример за някои по-млади и неуверени момичета как да се държат или заявяват на едно такова място сред такива трудности и сред толкова много непознати хора.

Не тъгувам за напускането на Яна. Аз от тази жена не видях абсолютно нищо. Вкарана явно за ранен отстрел и пушечно месо. Ами добре са я преценили, а тя самата с нищо не промени това статукво. Меко казано нескопосани и нелепи и бяха опитите да премине в лагер 2. Твърде късно и абсурдно цялостно погледнато.
И добре, че Бистра и каза и то на висок глас, че да чуят и останалите пък ако искат да разбират ако не искат да не разбират - тук няма лагери и отбори, играта е индивидуална. Да, трябва да имаш приятели и да си в коалиция, но лагер и племена няма.

Опитите на Кирил да сваля Бистра са толкова нелепи, че ми става неудобно да гледам. Ужасно.

Много добре измислено с тази синя гривна, иначе е голямо дискомфорт да мъкнеш всичките тези гривни на ръката си.

Секулички изкърти с коментар:
‘’Много близки станаха Бистра и Мая и не трябва да ги разтурват’’ (един вид разбирай да си ги мъкнат до финала, защото са готини и всичко е толкова хубаво)
Ами, Секулички, защо не се откажеш и да си тръгнеш и да им дадеш гривните си???
Още един ''герой'' който не знае къде се намира.

Отново ми харесаха Берке и Биляна. Дано да са заедно сега в реалния живот.
Това с гостуването на местни си е обичай и доколкото знам от влогове на пътешественици и приключенци, те много се радват на подобни гостувания и като цяло са много мили и сърдечни хора. Щяха да ги обидят ако не им бяха взели сладките картофи. Това там е една съвсем различна култура и мислене, друг живот. И няма нищо общо с Европа, за добро или лошо...

# 693
  • София
Изобщо не мисля, че игрите ги мислят "специално за Бистра". Това е терен, който се подготвя много преди това и няма как тези съоръжения да се правят спрямо хода на играта. Бистра е физически подготвена и това е добре, има и доза късмет.
На този етап двете играят добра социална и физическа игра. Рано е и едва ли ще продължат до края, но определено искат да вземат всичко от изживяването, а не да спят по цял ден, да мрънкат, че няма ядене и да си кротуват. Такива паразити като Кънчо, Яна, Мимо просто нямат място там. Това че Яна си замина е напълно логично - тя не допринася нищо за общото благо, но яде от храната за цялото племе, заема място. В такива условия всичко се приравнява до основните нужди. Кънчо рита с копитца, защото знае, че ако излезе на игри, ще последва Яна.
На този етап съм от отбор гимнастички, а дали това ще се промени само времето ще покаже Simple Smile

# 694
  • София
Естествено, че не ги правят игрите специално за Бистра Simple Smile
Сега слушам Надкаста с Гуспата - игрите са били разписани по ден от самото начало до края и са ги подавали на филипинците да ги строят по схема и са ги тествали ден преди състезанието.
Впрочем, казаха, че гаджетата са си поделили сладките картофи с трите племена, не само със своето.

# 695
Ако нямаше играчи като Бистра и Мая в първа фаза и всички се снишаваха и скатаваха, колко ли хейт щеше да се излее, че шоуто е скучно.

# 696
Ами то хора като Кирил, Гогов и Дзами също го раздвижиха. Не е задължително да си положителен герой, за да правиш спектакъл

# 697
Гогов и Владимир са също интересни. На мен ми е любопитен конфликтът Владо - Дзами, дано да се развие.

Дори и Мимо Гарсия е интересен и прави спектакъл в началото.

# 698

В първи пост на темата.

# 699
Гогов и Владимир са също интересни. На мен ми е любопитен конфликтът Владо - Дзами, дано да се развие.

Дори и Мимо Гарсия е интересен и прави спектакъл в началото.

Абсолютно. Дзами иска да се прави на шеф и се скаар с всички. С Гогов, с Рената с Владо. Тук ще има развръзка. подозирам обаче че няма да е преди седмица четири, все още имат доста храна и страстите не са се нагорещили, а и не са влезли във втора фаза когато всеки ще може да предизвика всеки.
Тогава страстите в лагер 1 ще се нажежат.
Владимир го играе скрита лимонка, не мисля че ще бърза да се активира

# 700
Аз не съм сред почитателите на двете гимнастички (съжалявам, но са ми неприятни на чисто физическо ниво). Струва ми се, че не гледат цялата картина и много скоро ще бъдат свалени от трона, неизбежно е когато изпъкваш толкова много и се вземеш за голямата работа. А и правят някои генерални грешки в социалната игра.

Не мисля и че Бистра е толкова добра в игрите също. Досега те двете наистина правеха играта интересна, но според мен вече започват да доскучават и вчерашния епизод го показа. Трябва да се вкара нова сюжетна линия, че досегашните ми се струват поизчерпани.

Сигурна съм, че ще има и някакъв вид противопоставяне между двете влюбени гълъбчета иначе не виждам защо ще пълнят толково ефирно време с тях.

# 701
  • София
Безусловно съм съгласен с 4-те точки на Лорда от #665 (стр.45). И по-скоро оценявам стратегиите на Бистра/Мая като не до там правилни и успешни. Но - подчертавам от коментар/обзора на Титан - всъщност, какво стана с гривните: преразпределиха се в техния лагер. Не се спечели нещо значимо отвън. Не бе бутнат някой отвън - който (по-логично) утре ще гледа да провали играчи от другите 2 лагера - без своя. Т.е. и "вас, двете".
Поне в началото някак по-реално е да познаваш хората от твоето обкръжение и може да си оставиш за по-нататък (да се пазиш от тях, или да ги елиминираш). Чуждите са по-опасни - те мислят теб за чужд и ти точат ножа. В случая поговорката да държиш враговете си по-близо и от приятелите - означава, че (ако/когато можеш) трябва да ги махаш един по един. Като си взела единия "твой" киборг - избираш му други не от най-слабите от другите лагери и той (но в твоя лагер засега) им прибира гривните.
В това, че (на Бистра) "не й пука за търтеите там" е права, обаче. Специално за Мая (също) смятам, че не е кой знае какъв играч там. Ще се види. Досега - 3 игри, нито една не е спечелила.
Ще повторя предишно лично мнение: ако наистина в следващия етап ще се залага/печели/губи всичко..., няма особено значение дали ще влезеш в него с 3 или 30 гривни. Виждам, че и други тук се сещат за това. Но 30-те ще са нарисували върху теб огромна ярка мишена. Не печелиш много от това, освен ако не си някой от "киборгите" плюс максимум още до 5 души (както ги виждам, без още да ме касаят имена). Също двуостри са и последствията от ходенето по чужди лагери; трупаш точки някъде, губиш точки другаде (при своите за момента).
И няма как даже златната Бистра да е "най-силният" играч, докато сме гледали едва 10-тина души по арените. Въртеше ми се в главата снощи (Ел Барто вече го е написал/а) - Бистра без Мая може да стигне по-далеч, свободна от "сестрински грижи".

ПП. Ловенето на рибите беше малко скучновато (не напразно доста и го съкратиха в ефира - ако сте забелязали часовника), но си ми беше ОК. Дори с факта, че който си има тениска има с какво да си помага. Който не носи сутиен - няма. Simple Smile
А има доста плуване тук, за да ми липсва онова "там". От темата му научавам, че може да вкарат 6-то племе във варели, ако върви така с претрепването в сезона им. Smiling Imp
Дяволо е прав за Еляса - състезателят под радара. Подкрепям.
На островитяните не им ли светва вече - след замяната на гривни за 1 синя - че после ще хвърлят и печелят всичко или нищо?

# 702
Предполагам, че много още образи ще се окажат интересни, но просто засега не са имали шанса да бъде изтегена тяхна гривна или да бъдат посочени да играят. Това, че поетапно ще се развиват участниците хем ми харесва, хем не съвсем.
Игрите за оцеляване са с по-малко елементи и леко скучновати за зрителя, но винаги съдържат ключово умение за оцеляване - в първата имаше палене на огън, във втората - лов на храна. Няма да нужда да са изнурителни за участниците, след като кой ще бъде спасен в крайна сметка зависи от притежателя на златната гривна (не мога да си пречупя пръстите и да напиша златно.....ия). Нали върви паралелно друга продукция, в която битките са тежки изтощителни и многокомпонентни!?

# 703
И аз мисля това - Бистра без Мая може да стигне далеч, но Мая ѝ е като котва.

# 704
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
И за мен не е много правилна стратегията на гимнастичките и съм почти на 100% сигурна, че ще изгърмят на втори етап от състезанието. Бистра страшно много си повярва и доби самочувствие на силен играч, а не е. Просто досега беше на игри само със слаби такива. Мая си я ползва за свои цели - тя й е бойното конче, което пуска в битки, защото самата Мая е още по-слаба. А тя е хитра, върти стратегии, но изпраща подставеното си лице да изпълнява задачите. Някоя окуражителна дума, одобрително потупване по рамото и Бистра полита в облаците и сляпо вярва, че е най-добрата.
Обаче във втория етап някой истински силен и ловък ще й думне наведнъж всичките 20 гривни с лекота и Бистра ще е "адио", защото в социално отношение не се справя особено добре /да не кажа изобщо/ и може да няма кой да я пази. Защото майор Сиви гащи и Миро сега са с тях двете, но повече са си един с друг.
Ще видим де, но като цяло никога не е особено добра идея да се навираш много в очите на всички, ако не си подплатен със солидни качества и умения.
Между другото се хванах за главата като чух Иво в кръга каква простотия изръси за Мая и Бистра - че били се намерили и сприятелили и затова трябвало да останат до края или нещо от сорта. Hushed Брат, ти наясно ли си къде точно се намираш?! Сигурно си мисли, че и тях четиримата/петимата ще ги пазят, защото са си дружки от отвън. Joy

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 22:30 от Reinа

Общи условия

Активация на акаунт