🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 66]

• 51 297
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Ами.. мол като мол, нищо особено.
Чешмата на раздялата. Ayrılık - раздяла, çeşme - чешма.

Провери за Watergarden, че май ремонтираха нещо.

# 151
Аирче😍, от тези видеа можеш да видиш профилите на блогърите и да ги разгледаш по-подробно.
Още една често пише за пазари, като я намеря, ще ти я пусна тук.
Толкова съм разпиляна, че не мога да си открия файла за моллве и пазари, ще го потърся и него. 😂 😀

https://www.instagram.com/reel/DBbwUd4t345/?igsh=b3R2bG1wa2x2dng0

https://www.instagram.com/reel/DA3pbVzIh48/?igsh=MTVtNW9zdGd1d2V5aA==

https://www.instagram.com/reel/DAEFVOHIJDx/?igsh=MWdzNzBqZ29pZ205eg==

https://www.instagram.com/reel/C9-Og3boAEY/?igsh=MWFjcHExZjBqMm9wbA==

https://www.instagram.com/reel/C9K2Z7woYLZ/?igsh=ZGgxOXExYWt0bTh0

https://www.instagram.com/reel/C9g3MSHiP0M/?igsh=MXI5cXJsN2FiOXNiMQ==

# 152
Пепелче, благодаря ти! Безценна си! Можеш ли да ми помогнеш една - две локации за магазин за кожени якета дамски? За обувки вече имам от теб онова Capone се казваше , дано този път да стигна до него.

# 153
FBID🌹, аз  не съм голям спец по алъш-вериша. 😂
Аир😍 си остава човекът с успешните находки. 😂
Аз трупам инфо, но всеки път става: "Хайде, другия път. " и се въртя в познатия кръг от магазини. 😀

С кожени изделия, от най-евтини до най-скъпи, знам, че е известен кв. Зейтинбурну.
Ти може да надникнеш и във фейсбук група за пазаруване в Истанбул, предполагам, че е често задаван въпрос там. https://www.facebook.com/groups/2158415860858536/?ref=share

Ще поразровя за нещо из моите инстаграмски видеа все пак.
Дано през това време някой друг  да пусне инфо.

# 154
Здравейте, за втори път в живота си ще бъда в Истанбул Simple Smile Обиколила съм половината свят, но на този град ред му дойде едва тази година. Бях в началото на годината за три дни по работа.
Сега искам да отидем три дни семейно, та да попитам как ви се струва този хотел: Port Bosphorus Hotel
И ако имате два дни в Истанбул какво не бихте пропуснали да видите?

# 155
  • Някъде в Европа...
Благодаря, Пепелче! Безценна...Two HeartsFlowers HibiscusTwo HeartsFlowers Hibiscus

Сега пък друго - коментирали сте къде има места, където може да се остави багаж..ама като не ме е засягало Relaxed. Та, на автогарата Есенлер дали?  В офиса на фирмата превозвач ли или в някакво общо помещение като при нас, или някакви заключващи се клетки? Ще се прибирам с автобус директно до моя град, но той е чак вечерта и след напускането на хотела, някъде ще трябва да оставя голям куфар...

# 156
  • Sofia
На жп гара Сиркеджи има клетки (с различни размери) за съхранение на багаж. Обаче не знам какви са условията/цените.

# 157
  • Варна
Благодаря, Пепелче! Безценна...Two HeartsFlowers HibiscusTwo HeartsFlowers Hibiscus

Сега пък друго - коментирали сте къде има места, където може да се остави багаж..ама като не ме е засягало Relaxed. Та, на автогарата Есенлер дали?  В офиса на фирмата превозвач ли или в някакво общо помещение като при нас, или някакви заключващи се клетки? Ще се прибирам с автобус директно до моя град, но той е чак вечерта и след напускането на хотела, някъде ще трябва да оставя голям куфар...

AIR сега последно като се прибирах , през септември, видях оранжеви клетки точно до офиса на Метро на централната автогара. Офиса на Метро е 121, веднага щом подминеш офиса има тунел през който отиваш отзад офиса където спират автобусите. Има различни размери, спрямо куфара. От Варна съм и винаги пътувам с Метро и сутрин минавам да ами оставя куфара, имат стая отзад която се заключва, никога не са ми отказвали. Сигурно и фирмата с която ти пътуваш, имат такава възможност. А и е безплатно Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 23:46 от N-a-d-i-a

# 158
Благодаря Пепелче, ще чета  и търся навсякъде.

# 159

Сега пък друго - коментирали сте къде има места, където може да се остави багаж..ама като не ме е засягало Relaxed. Та, на автогарата Есенлер дали?  В офиса на фирмата превозвач ли или в някакво общо помещение като при нас, или някакви заключващи се клетки? Ще се прибирам с автобус директно до моя град, но той е чак вечерта и след напускането на хотела, някъде ще трябва да оставя голям куфар...

Ние винаги си оставяме багажа в хотела. Това си е практика и никога не е имало проблем.

# 160
  • София
Здравейте,
идвам с един малко странен въпрос, може ли да ми препоръчате район в Истанбул, близо до морски бряг? Търсим такъв с цел закупуване на апартамент и ако можете да споделите ако знаете някоя агенция за покупка на имоти.
Благодаря

# 161
Морски бряг… може би по- към Кумбургаз, район Бююкчекмедже. Реално е между Истанбул и Силиври, но се води в Истанбул бююк беледийеси (Истанбулска голяма община). Има градски транспорт: бус 300 до Авджълар и 303 до автогарата в Есенлер. В обратната посока и двата ходят до Силиври. Имаше и още един бус до метростанция Йенибосна, но вече го спряха. Блоковете в Кумбургаз са на самия бряг. Аз не бих живял в такъв район, защото там постоянно има земетресения.

Иначе къща на брега … на Бююкада или Хейбелиада си е екстра, ама е за милионери.

Босфора като опция споменаваме ли го?

# 162
След седмица излитаме за четвърти път тази година. Малко да съгласувам с вас маршрута 😄 Имаме четири нощувки, три пълни дни. Единия ден отделяме за Зоопарк. Само в Park of Istanbul не сме ходили. Заслужава ли си? Защото Зоо Фарук не ми хареса. Да не говорим за цената от 35 евро за чужденци. Който е ходил моля да сподели. Какво бихме могли да съчетаем с него в този ден?
Втория ден с корабче от Еминюню до Бебек. Искам да видя къщата от Боровинков сироп. Виждала съм от кораба, че има пристанище със заведения. Може да хапнем там.Нещо друго интересно в Бебек има ли? След това с корабче обратно до Бешикташ. Ок ли е от там да стигнем до Нишанташъ? Къде точно да отидем там? Не съм ходила. А от там до Мол Джавахир. Изпълнима ли е тази програма? От Мола вече ще хванем такси до хотела в Сиркерджи.

# 163
В Бебек, по пътя за къщата от Шербета има една модна 😂 сладкарница, ъглова е.
Предлагат красиви, но не много вкусни сладкиши, има и Wi-Fi.
На мене ми се стори скъпичко за качеството на сладкишите, но кафето беше много хубаво и обстановката - приятна.
Пред сладкарницата има магазин Шок (аз си купувам подправки, че ми е по-спокойно и никой не ме "агитира" като на пазар).
Зад сладкарницата има една "правачница" на кори за баница (продават се на бройки) и всякакви макаронени изделия - Бебек Юфка.
На пристанището има кафене с гледка, може и там да си поседите до корабчето.
Обожавам го този квартал- спретнати магазинчета, лъскави кафенета, малки жилищни кооперации, зелено и незабрадено. 😂
А по крайбрежната за 20 мин. пеш може да стигнете до Арнавуткьой.
Там е другата хубост на Истанбул.

По-късно мога да сложа снимки от мартенското ми ходене.
Този път въобше не снимах и само се наслаждавах.

# 164
  • Някъде в Европа...

Сега пък друго - коментирали сте къде има места, където може да се остави багаж..ама като не ме е засягало Relaxed. Та, на автогарата Есенлер дали?  В офиса на фирмата превозвач ли или в някакво общо помещение като при нас, или някакви заключващи се клетки? Ще се прибирам с автобус директно до моя град, но той е чак вечерта и след напускането на хотела, някъде ще трябва да оставя голям куфар...

AIR сега последно като се прибирах , през септември, видях оранжеви клетки точно до офиса на Метро на централната автогара. Офиса на Метро е 121, веднага щом подминеш офиса има тунел през който отиваш отзад офиса където спират автобусите. Има различни размери, спрямо куфара. От Варна съм и винаги пътувам с Метро и сутрин минавам да ами оставя куфара, имат стая отзад която се заключва, никога не са ми отказвали. Сигурно и фирмата с която ти пътуваш, имат такава възможност. А и е безплатно Simple Smile
Благодаря!
Става въпрос за Huntur (Metro нямат до моя град). Писах им мейл, отговориха ми, че като имам билет, мога да оставя багаж при тях. Ще видим...Дано и при тях е така, както казваш за Метро.
Инсче на отиване ще пътуваме с Yonca от София (,най-удобен ни е като час и с малък престой ще сме в Сф...от моя град има само в определени дни на Huntur  и в деня на тръгването ни - няма)...

Общи условия

Активация на акаунт